Σκέτη αηδία: «Σφάχτηκε» ο Παναθηναϊκός, κέρδισε με 3-1 ο Βόλος! (vids)

Σκέτη αηδία: «Σφάχτηκε» ο Παναθηναϊκός, κέρδισε με 3-1 ο Βόλος! (vids)

Σε ένα ματς που ο Παναθηναϊκός ήταν να κερδίζει με άνεση… Κώτσιρας και Χίγκλερ τον «τελείωσαν» με συνοπτικές διαδικασίες και ο Βόλος πήρε μια νίκη από το πουθενά με 3-1 χάρις τα δύο τέρματα του Βαν Βερτ και του Ορός, μείωσε ο Παλάσιος σε 2-1. Παράπονα για τη διαιτησία από τους «πράσινους» και συγκεκριμένα για την αποβολή του Σάντσες.

Από φάουλ που κέρδισε ο Παλάσιος στο 4ο λεπτό ο Λούντκβιστ βρήκε τον Βέλεθ στην περιοχή του Βόλου με τον τελευταίο να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα να καταλήγει άουτ. Ο Τούκου στο 8′ έκανε μια σέντρα σουτ με τον Κότνικ να σώζεται από το οριζόντιο δοκάρι. Στο ίδιο λεπτό ο Μακέντα σούταρε με όλη την εστία μπροστά του, όμως, ο Ιταλός καθυστέρησε και η προσπάθειά του δεν ολοκληρώθηκε.

Με τη συμπλήρωση ενός τέταρτου στην αναμέτρηση ο Αλεξανδρόπουλος δοκίμασε το πόδι του, όμως, δεν ανησύχησε ο γκολκίπερ των Θεσσαλών. Ξανά στο 15′ ο Παλάσιος απείλησε, όμως, κέρδος ήταν ένα κόρνερ. Για πρώτη φορά έγινε αισθητός στην άμυνα του Βόλου ο Αϊτόρ στο 19′ με τον Ίβηρα να κάνει ένα σουτ ύστερα από ατομική ενέργεια, και την μπάλα να περνά κόρνερ. Άλλη μια κεφαλιά του Βέλεθ πέρασε άουτ στο 22′.

Στο 24ο λεπτό ο Φεντερίκο Μακέντα έπιασε μια χλιαρή κεφαλιά και η προσπάθειά του σταμάτησε στην αγκαλιά του Κότνικ. Η ώρα του Λούντκβιστ να δοκιμάσει την τύχη του ήρθε το 28ο λεπτό, ωστόσο, δεν έπιασαν τα φάλτσα του Σουηδού. Στο μισάωρο γυριστό σουτ του Αϊτόρ βρήκε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Ο Βόλος στην πρώτη του ευκαιρία στην αναμέτρηση στο 36′ βρήκε γκολ με τον Βαν Βερτ, έπειτα από τραγικό λάθος του Κώτσιρα. Από κακή έξοδο του Κότνικ σε σέντρα του Αϊτόρ οι πράσινοι δεν κατόρθωσαν να «απαντήσουν» με τον Μακέντα να μην βρίσκει την μπάλα, όταν εκείνη ήταν υπό διεκδίκηση. Τέσσερα λεπτά πριν τα 45′, ο Λούντκβιστ έπιασε κεφαλιά με τον Κότνικ να μπλοκάρει.

Μια τουλάχιστον ύποπτη κόκκινη κάρτα έδωσε ο διαιτητής στον Φακούντο Σάντσες στο 44ο λεπτό αφήνοντας τον Παναθηναϊκό με δέκα ποδοσφαιριστές. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναγκάστηκε να «θυσιάσει» τον Λούντκβιστ, προκειμένου να καλυφθεί το κενό στο αριστερό άκρο με τον Χατζηθεοδωρίδη.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά στο β’ ημίχρονο με τους γηπεδούχους να παίζουν συντηρητικά με το σκορ υπέρ τους και τον Παναθηναϊκό να αγωνίζεται με περιορισμένες δυνατότητες λόγω του αριθμητικού μειονεκτήματος.

Φοβερή απόκρουση έκανε ο Μπρινιόλι στο 64ο λεπτό στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρεγκατέν. Στο 72 ο Βόλος απάντησε στα δοκάρια με τον Τσοκάνη να πιάνει την κεφαλιά, εκείνη πήγε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Μπρινιόλι με τον Ιταλό να αποσοβεί ενστικτωδώς τον κίνδυνο.

Από σέντρα που δεν μπόρεσε να εξουδετερώσει πάλι ο Κώτσιρας από τα δεξιά ο Βαν Βερτ επωφελήθηκε και τσίμπηκε την μπάλα προ του Ιταλού τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού για το 2-0 στο 76ο λεπτό. Ο Βιτάλ είχε φάουλ σε καλό σημείο, όμως, η μπάλα δεν πέρασε το τοίχος.

Ο Χατζηθεοδωρίδης κέρδισε πέναλτι, ο Παλάσιος έκανε το 2-1 και το Τριφύλλι κυνήγησε τις ελπίδες για την ισοφάριση. Τελικά, ο Ορός έκανε το 3-1 σε μια φάση που ο Μπρινιόλι είχε ανέβει κι αυτός μακριά από την εστία του.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Κώτσιρας, Σάντσες, Λούντκβιστ, Βιγιαφάνιες, Αλεξανδρόπουλος, Παλάσιος, Αϊτόρ, Μακέντα

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News