Σισκάουσκας: «Ζωντανός ΘΡΥΛΟΣ ο Διαμαντίδης»!

Ο Ραμούνας Σισκάουσκας αποχαιρετά τον Δημήτρη Διαμαντίδη, που απόψε (30/5, 19:30) θα αγωνιστεί για τελευταία φορά στο ΟΑΚΑ. Διαβάστε το μήνυμα που στέλνει στον αρχηγό του Παναθηναϊκού.

O τέταρτος τελικός της Basket League ΣΚΡΑΤΣ δεν είναι σαν όλους τους άλλους. Είναι αυτός που μπορεί να δώσει τον τίτλο στον Ολυμπιακό, μα πάνω απ όλα το τελευταίο παιχνίδι του Δημήτρη Διαμαντίδη στο ΟΑΚΑ (ου μην και γενικότερα η τελευταία του “παράσταση”). Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού βρίσκεται στα τελευταία μέτρα του επαγγελματικού μαραθωνίου και της διαδρομής του στο “πράσινο” μονοπάτι, στο οποίο βαδίζει από το 2004.

[ads2]

Δεδομένου ότι τα εισιτήρια του αποψινού (30/5, 19:30) αγώνα έχουν εξαντληθεί σε χρόνο dt, είναι δεδομένο πως η αποθέωση που θα γνωρίσει δεν θα έχει προηγούμενο. Οι φίλοι του “τριφυλλιού” δεν είναι οι μόνοι που θέλουν να του πουν το “αντίο” και να τον ευχαριστήσουν για όσα έχει προσφέρει. Ο Ραμούνας Σισκάουσκας θα ήθελε να βρίσκεται στο ΟΑΚΑ, αλλά δεν τα κατάφερε. Έστειλε όμως το δικό του μήνυμα για τον άλλοτε συμπαίκτη του, με τον οποίο κατέκτησαν το Triple Crown το 2007.

Ο βετεράνος φόργουορντ μίλησε για την τελευταία παράσταση του “Μήτσου” μπροστά στο κοινό του Παναθηναϊκού, συμβουλεύοντάς τον να το απολαύσει όσο μπορεί. “Μήτσο, απόλαυσε το αποψινό παιχνίδι. Είναι κάτι που θα θυμάσαι για πάντα. Να το ξέρεις…“, είπε αρχικά πριν σταθεί στα ηγετικά του χαρακτηριστικά που τον έκαναν να ξεχωρίσει: “Ήταν ηγέτης με τα όλα του. Το έδειχνε κάθε στιγμή που βρισκόταν στο παρκέ, με αποκορύφωμα όσα κάναμε το 2007. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει ένα κάρο πράγματα, δεν περιορίζεται σε μία ή δύο δουλειές“.

Για παράδειγμα, χάρη στη δική του τάπα στον Άλεξ Άκερ, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κερδίσει τον Ολυμπιακό στον τρίτο τελικό του πρωταθλήματος πριν από εννιά χρόνια, με τον Ραμούνας Σισκάουσκας να επισημαίνει πως “αυτό ακριβώς εννοώ όταν λέω ότι κάνει διάφορες δουλειές στο παρκέ. Σε εκείνο το παιχνίδι, για παράδειγμα, μας βοήθησε με αυτόν τον τρόπο. Έκανε… θέαμα μια τάπα. Τότε έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει ένας παίκτης χωρίς να σκοράρει. Έδειξε πως είναι σημαντικό ακόμη και το να παίζεις άμυνα. Θα θυμόμαστε όλοι για πάντα εκείνη τη στιγμή“.

Όσο για το κλείσιμο; Δίχως να το σκεφτεί τόνισε πως “είναι ένας ζωντανός θρύλος, όχι μόνο του Παναθηναϊκού αλλά και όλης της Ευρώπης“.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News