Σίνγκλετον: Νιώθω ωραία που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό

Σίνγκλετον: Νιώθω ωραία που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό

Ο Κρις Σίνγκλετον αφού ξεκαθάρισε σε τι στοχεύει φέτος ο Παναθηναϊκός, τόνισε πως νιώθει ωραία που βρίσκεται στην ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε στην ιστοσελίδα sdna.gr .

[ads2]
-Εντάχθηκες τελευταίος χρονικά στην ομάδα. Πώς βιώνεις το πρώτο σου διάστημα στον Παναθηναϊκό;

«Νιώθω ωραία που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό. Κάθε μέρα που περνάει αισθάνομαι ακόμα πιο άνετα στο νέο μου περιβάλλον. Ανυπομονώ να αρχίσουν η σεζόν σε Ελλάδα και Euroleague».

-Είσαι ένας εκ των νέων αποκτημάτων της ομάδας. Πού μπορείτε να φτάσετε φέτος σε Ελλάδα και Ευρώπη;

«Η ομάδα έχει φέρει πολλούς νέους παίκτες. Ολοι μας είμαστε έμπειροι και χρέος μας είναι να προσαρμοστούμε και να κάνουμε τα πάντα για τις νίκες. Ολοι μας έχουμε ένα βιογραφικό… νικητή και θεωρώ ότι μπορούμε να φτάσουμε στο Final-4 και να πάρουμε τους τίτλους που θέλουμε. Ο μεγάλος μας στόχος είναι το Final-4 και δεν το κρύβουμε. Αυτή είναι η δική μου προσδοκία ερχόμενος στον Παναθηναϊκό».

-Βάζεις ψηλά τον πήχυ…

«Δεν είναι υψηλές οι προσδοκίες… Εδώ είναι Παναθηναϊκός! Δεν περιμένεις κάτι άλλο…»

-Πέρυσι φορώντας τη φανέλα της Λοκομοτίβ έφτασες στο Final-4. Τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να φτάσει ως το τέλος του δρόμου;

«Ολα πρέπει να ξεκινούν από τη δυνατή άμυνα. Με την Λοκομοτίβ καταφέραμε να είμαστε η καλύτερη αμυντική ομάδα της Euroleague και αυτό πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να εμπιστευτούμε ο ένας τον άλλον, να πιστεύουμε και να παίζουμε ενωμένοι. Αν παίζουμε ενωμένοι και γυρνάμε σωστά την μπάλα, τότε θα μπουν οι βάσεις για να γίνουμε ομάδα που θα φτάσει στο Final-4».

-Ποια στοιχεία και σε ποιους τομείς θα βοηθήσει ο Κρις Σίνγκλετον τη νέα του ομάδα;

«Αυτό που θέλω να κάνω είναι να είμαι ο ακρογωνιαίος λίθος στην άμυνα. Μπορώ να βοηθάω τους γκαρντ, να διαβάζω τις φάσεις και να βγάζω την μπάλα έξω γι’ αυτούς. Αυτή θα είναι η δουλειά μου. Γι’ αυτό είμαι εδώ, γι’ αυτό με έφεραν, να βοηθήσω με τα αθλητικά μου προσόντα και την ικανότητα να διαβάζω τις φάσεις. Θεωρώ ότι είμαστε μεγάλη ομάδα. Έχουμε δύναμη στους γκαρντ, έχουμε τον Νικ (Καλάθη), έχουμε ψηλούς παίκτες στην περιφέρεια και αυτό είναι μεγάλο όπλο για εμάς».

-Ηρθες στον Παναθηναϊκό σε ένα κομβικό σημείο, μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Διαμαντίδη, σε μια ανανεωμένη ομάδα…

«Όσο είμαι εδώ έχω τη δυνατότητα να δουλεύω με παίκτες όπως ο Φώτσης και ο Καλάθης, που έχουν φέρει στην ομάδα πολλά τρόπαια. Είναι καλό για εμάς που βρίσκονται εδώ για να μας δώσουν να καταλάβουμε τι σημαίνει να είμαστε στον Παναθηναϊκό. Είναι κλειδί για εμάς και θα στηριζόμαστε πάνω τους στις δύσκολες στιγμές αν τις έχουμε».

-Προέρχεσαι από ένα χρόνο όπου παίζεις σερί, σε Λοκομοτίβ Κουμπάν και Κίνα. Είναι μειονέκτημα το ότι δεν ξεκουράστηκες το καλοκαίρι, πριν μπεις σε μια απαιτητική σεζόν;

«Δεν είμαι μειονέκτημα για μένα αυτό. Επαιζα τρεις φορές την εβδομάδα στην Κίνα και ήταν περισσότερο σαν summer league για εμένα. Απλώς έπαιζα μπάσκετ, αυτό θα έκανα έτσι κι αλλιώς το καλοκαίρι, είτε επρόκειτο για αγώνες πέντε εναντίον πέντε, είτε με φίλους, είτε προπονήσεις. Θεωρώ ότι στις προπονήσεις θα πιεζόμουν περισσότερο σε σχέση με τα παιχνίδια που έδωσα εκεί. Είμαι χαρούμενος που βρέθηκα εκεί, κέρδισα το πρωτάθλημα, βίωσα για πρώτη φορά την εμπειρία να βρεθώ εκεί. Νιώθω πολύ καλά, είμαι υγιής, τα πόδια μου… κρατάνε και είμαι έτοιμος να αρχίσω τη σεζόν με τον Παναθηναϊκό».

-Πώς βλέπεις το νέο format της Euroleague με τους 30 αγώνες στην κανονική περίοδο; Είναι Γολγοθάς ή πρόκληση;

«Η φετινή σεζόν μοιάζει αρκετά με αυτή του ΝΒΑ και τα εγχώρια πρωταθλήματα. Θα παίξεις ίσως και 70-80 παιχνίδια μέσα στη σεζόν απέναντι σε όλες τις μεγάλες ομάδες. Καμία ομάδα δεν μπορεί να κρυφτεί. Όλοι θα δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους κάθε βράδυ και μόνο οκτώ θα επιβιώσουν. Κάθε βράδυ θα κληθείς να παίξεις και ανυπομονώ να το βιώσω και να ζήσω την πρόκληση».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News