Σημείο εκκίνησης το "2", άντε το "3"

Σημείο εκκίνησης το "2", άντε το "3"

Στη media day του μπασκετικού Παναθηναϊκού δεν μάθαμε κάτι που δεν γνωρίζαμε ήδη,  όλοι εξέφρασαν την επιθυμία να γυρίσει ο κόσμος στο γήπεδο και να γίνει μια προσπάθεια που θα αφήνει ικανοποιημένους τους φιλάθλους.

Επειδή κατά μεγάλο ποσοστό πάμε να δούμε επανάληψη του έργου που παίχτηκε τις περιόδους 2013-2014, νο1 στόχος του Γιώργου Βόβορα είναι να δημιουργήσει μια σκληρή ομάδα που μέσα από το πέρασμα των εβδομάδων θα αποκτήσει καλή φυσική κατάσταση, ώστε να μπορεί να παίζει στο ίδιο τέμπο επί 40 λεπτά, με το πόδι να είναι πάντα στο γκάζι, κυρίως σε ότι αφορά την ενέργεια.

Εκείνη τη διετία Πεδουλάκη παρότι το ρόστερ ήταν πολύ “ταπεινό” είχε φτάσει να μαγνητίζει τον θεατή, ειδικά από την άνοιξη κι έπειτα η ασταμάτητη κίνηση μακριά και πάνω στη μπάλα χαλούσε την ισορροπία του αντιπάλου που αν έχανε την συγκέντρωσή του το κάρφωμα ήταν στον δρόμο κι ερχόταν.

Το ερωτηματικό φέτος είναι ποιος θα ντυθεί τους ρόλους Διαμαντίδη, Γκιστ, Λάσμε κι αν θα μπορέσει ο κόουτς να ετοιμάσει ομάδα που θα μπορεί να βρει λύσεις κι από την 12ο παίκτη της. Προ ετών ήταν τόσο καλή η δουλειά που είχε γίνει που ο ΠΑΟ έπαιρνε λύσεις μέχρι κι από τον Γκουίν ή τον Μπανκς κι ας σούταραν αυτοί με τρόπο που δεν έπρεπε να τον βλέπουν τα μικρά παιδιά!

Φυσικά μετά την αποχώρηση Καλάθη ο όγκος δουλειάς που έχει να κάνει το προπονητικό τιμ σε σχέση με εκείνον που θα κάνουν οι αντίπαλοι είναι ασύγκριτα περισσότερος!

Σε τομείς όπως η συνοχή κι η λειτουργία σαν σύνολο δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με καμιά ομάδα στην Ευρώπη, διότι όλοι ξεκινούν από κάπου γύρω από την βάση ενώ το τριφύλλι έχει σαν σημείο εκκίνησης το 2, ίσως και το 3 με άριστα το 10, λαμβάνοντας υπόψη ότι κάποιοι (Παπαπέτρου, Μήτογλου, Παπαγιάννης, Καλαϊτζάκης, Μποχωρίδης) ξέρουν τις συνθήκες και το ΟΑΚΑ απέξω κι ανακατωτά.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News