Σηκώνει κεφάλι απέναντι στους «πρώην» - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Έρχεται τσαντισμένη στο ΟΑΚΑ η Φενέρ - Ξέσπασε στην Νταρουσάφακα!

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε για την 18η αγωνιστική της Euroleague

Ματς πληγωμένων ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ (10/01, 21:30)! Οι δύο ομάδες διψούν για τη νίκη στην εκκίνηση της νέας «διαβολοβδομάδας» στη 18η στροφή της Euroleague. Το «τριφύλλι» με ρεκόρ 6-11 έπεσε στη 16η θέση της βαθμολογίας και πλέον αναζητά ένα ολικό restart για να επανέλθει σε τροχιά 8άδας.

Την περασμένη αγωνιστική οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς ηττήθηκαν από την Μπάγερν στο Μόναχο (84-68). Ακολούθησε το Σάββατο ακόμα μία στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου νίκησαν δια πυρός και σιδήρου το Περιστέρι στο ΟΑΚΑ (72-71). Στο τελευταίο ματς έπαιξαν εξαιρετικά για 30 λεπτά, όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο έριξαν διακόπτη και παραλίγο να το πληρώσουν.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 21.00 και θα μεταδοθεί από το Novasports Prime.

Ετοιμάζονται αλλαγές από τον Ράντονιτς

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Ντέγια Ράντονιτς προανήγγειλε αλλαγές στο ρόστερ και περιμένει από τους παίκτες του να ξυπνήσουν. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε.

«Με το Περιστέρι το ματς ήταν τα πρώτα 30 και τα τελευταία δέκα λεπτά. Στα πρώτα 30 παίξαμε καλά, αμυντικά και επιθετικά και χτίσαμε μία μεγάλη διαφορά. Στην τελευταία περίοδο κάναμε εννέα λάθη από τα 25 στον αγώνα. Πολλοί παίκτες έπαιξαν περισσότερα λεπτά απ’ όσα θα έπρεπε, όμως η κατάσταση το απαίτησε. Έπρεπε να παίξουμε και με τους δύο πόιντ γκαρντ.

Ο Γουόλτερς ήταν κουρασμένος στο φινάλε, έγιναν λάθη κυρίως στην οργάνωση της επίθεσης. Πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι, να δούμε τι προσφέρει η αγορά για ενίσχυση. Είναι κάτι που έχουμε ήδη συζητήσει. Στο 30′ σκεφτόμουν να κάνω ροτέισον, σκεφτόμουν τη διαβολοβδομάδα της EuroLeague που έρχεται, όμως όλα ήρθαν ανάποδα στην τέταρτη περίοδο».

Σε κακό… φεγγάρι η Φενέρ

Η Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη βρίσκεται επίσης σε κρίση και με 5 διαδοχικές ήττες «γκρεμίστηκε» από την κορυφή της βαθμολογίας. Η βαριά ήττα την περασμένη βδομάδα από τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας εκτόξευσε τον προβληματισμό (86-66). Νικ Καλάθης, Τζόναθαν Μότλεϊ και Σκότι Γουίλμπεκιν έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό και αυτό αποτελεί πρόβλημα για τον Ομοσπονδιακό προπονητή.

Διαβάστε τις δηλώσεις του Ιτούδη πριν από το ματς.

«Έχουμε ένα πολύ δύσκολο έργο μπροστά μας. Ο Παναθηναϊκός είναι γενικά επικίνδυνη ομάδα, αλλά είναι ακόμα πιο επικίνδυνος στο ΟΑΚΑ. Είναι μια ομάδα που έχει τα πάντα, από δημιουργούς μέχρι το μέγεθος και τους σκόρερ. Ο Μπέικον είναι σίγουρα ένας τύπος που μπορεί να σκοράρει κάθε μέρα 30 πόντους.

Έχουν διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Είναι σίγουρα υπέροχοι στο τρανζίσιον. Είναι σε θέση να δημιουργήσουν πόντους. Πρέπει να αποφύγουμε να κάνουμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας και να πάμε εκεί με διάρκεια και τα 40 λεπτά, να ταιριάξουμε την ενέργεια και την αθλητικότητα που απαιτεί το παιχνίδι».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News