Οι σίγουροι, οι κομμένοι και όσοι "παίζονται"!

"Αιχμές" από Ουζουνίδη για παίκτες και Στραματσόνι

Πολλές αλλαγές αναμένεται να γίνουν και πάλι μέχρι το καλοκαίρι στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, αφού το ρόστερ θα ξηλωθεί και να ξαναραφθεί σαν πουλόβερ.
[ads2]
Οι παίκτες του τωρινού ρόστερ χωρίζονται σε πέντε κατηγορίες. Στους “φευγάτους” , στους σίγουρους για παραμονή, σε αυτούς που προτίθεται να δοθούν δανεικοί, σε αυτούς που λήγουν τα συμβόλαιά τους και σε αυτούς που πολλά θα κριθούν το πεντάμηνο Γενάρης-Ιούνιος.

Οι “φευγάτοι”: Ιβανόφ, Βέμερ και Λεντέσμα είναι οι τρεις σίγουροι για αποχώρηση από τον Παναθηναϊκό. Ο Ιβανόφ και ο Λεντέσμα δεν έχουν πείσει τον Μαρίνο Ουζουνίδη πως αξίζουν, ενώ ο Βέμμερ είναι εδώ και ένα χρόνο στους κομμένους. Δύσκολα θα γλυτώσει τις αποζημιώσεις σε Λεντέσμα και Βέμερ ο Παναθηναϊκός, ενώ είναι πιο εύκολο να βρεθεί ομάδα για τον Ιβανόφ.

Οι “δανεικοί”: Πρόθεση του Παναθηναϊκού είναι να δοθούν δανεικοί δύο από τους παίκτες που δεν έχουν “πείσει” μέχρι τώρα. Από την μία ο Λαουτάρο Ρινάλντι και από την άλλη ο Στέφανος Ευαγγέλου. Ο Αργεντίνος έχει συμβόλαιο έως το 2020 και οι “πράσινοι” θέλουν να τον δώσουν κάπου που θα έχει σίγουρα παιχνίδια στα πόδια του για να δουν αν αξίζει να τον κρατήσουν και μετά το καλοκαίρι. Από την άλλη, ο Ευαγγέλου έχει απογοητεύσει τόσο στα φιλικά, όσο και στα παιχνίδια της ομάδας Νέων και οι “πράσινοι” τον έχουν στην λίστα με τους παίκτες που πρέπει να παραχωρηθούν δανεικοί, προκειμένου να δουν αν και αυτός μπορεί να βρει ρυθμό και να αποδώσει.

Οι σίγουροι: Σίγουρο πρέπει να θεωρείται το μέλλον τους στον Παναθηναϊκό για 12 παίκτες. Οι Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Ολιβιέρ Μπουμάλ, Κάρλος Ζέκα, Μάρκους Μπεργκ, Νούνο Ρέις, Πασχάλης Στάικος, Γιώργος Κουτρουμπής, Ουσμάν Κουλιμπαλί, Λούκας Βιγιαφάνες, Νίκλας Χουλτ, Ροντρίγκο Μολέντο και Ρόμπιν Λουντ έχουν θέση στο ρόστερ του Παναθηναϊκού (είτε ως βασικοί, είτε για το rotation) και οι “πράσινοι” δεν σκέφτονται κάποια λύση συμβολαίου στους παραπάνω παίκτες. Το μόνο ενδεχόμενο να αποχωρήσει κάποιος είναι αν έρθει μία καλή πρόταση ή αν το ζητήσει ο ίδιος.

Αυτοί που λήγουν τα συμβόλαιά τους: Οκτώ συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό. Από την μία των δανεικών Ιμπάρμπο και Εμποκού. Ο Κολομβιανός δύσκολα θα μείνει στο “τριφύλλι” και μετά το καλοκαίρι, ενώ για τον Κονγκολέζο άσσο πολλά θα εξαρτηθούν από την παρουσία του στον δεύτερο γύρο, αφού δείχνει αναγεννημένος στα τελευταία παιχνίδια. Πολύ πιθανό είναι να ανανεωθεί το συμβόλαιο του Σεμπάστιαν Λέτο, αφού παραμένει ένας σούπερ ποιοτικός παίκτης που μπορεί ακόμη να προσφέρει λύσεις. Δεν θα ανανεωθούν τα συμβόλαια των Κοτσόλη, Ταυλαρίδη και Μέστο, ενώ ο Νίκος Μαρινάκης θα κριθεί στον δεύτερο γύρο. Όσο αφορά την περίπτωση του Κρίστοφερ Σαμπά, όλα είναι ανοικτά και δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο.

Αυτοί που θα κριθούν το επόμενο εξάμηνο: Λουκ Στιλ, Γουακάσο, Χουχούμης και Τελάντερ αναμένεται να κριθούν τους επόμενους μήνες. Οι “πράσινοι” έχουν προβληματιστεί από τις εμφανίσεις των Χουχούμη και Στιλ και από την συμπεριφορά του Γουακάσο. Τέλος, δεν αμφιβάλλουν για την ποιότητα του Τελάντερ, ωστόσο είναι άγνωστο με το πως θα πάει με το πρόβλημα που αντιμετώπισε στο πόδι του.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News