Signature style για την επόμενη χρονιά!

Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός 2-2 (Highlights - VIDEO)

Είναι ο Φεντερίκο Μακέντα ο παίκτης που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν;

Ο Παναθηναϊκός στο δικό μας μυαλό χρειαζόταν για να βελτιώσει την παραγωγικότητά του πρωτίστως χαφ που θα στήριζαν τον εκάστοτε παίκτη που θα ήταν στο “9” με γκολ, ασίστ, κινήσεις χωρίς μπάλα και άνοιγμα χώρων στην αντίπαλη άμυνα.

Φέτος τόσο ο Ιταλός όσο κι ο Καρλίτος έχουν ταλαιπωρήσει αρκετά τα μάτια μας, αλλά από την άλλη είναι αλήθεια πως δεν υπήρχε σχέδιο πλήρους αξιοποιήσής τους με αποτέλεσμα να εκτεθούν στα μάτια του κόσμου από τους οποίους περίμενε περισσότερα.

Οι ανάσες των φορ σε ένα σύνολο αγύμναστο από το Ντάνι Πογιάτος ήταν πολύτιμες για να σπαταλιούνται σε κυνηγητά και προσπάθεια προστασίας μπάλας απέναντι σε νεαρά… “κοκοράκια” με πιο φρέσκα πόδια. Αυτός ήταν ο λόγος που ο προπονητής τόσο καιρό προτιμούσε Ιωαννίδη, Καμπετσή μπροστά, παιδιά με περισσότερες φυσικές δυνάμεις, αλλά όχι την κλάση του πρώην άσου της Μαν. Γιουνάιτεντ.

Αφού ξεπεράστηκαν οι όποιες παρεξηγήσεις είχαν δημιουργηθεί μεταξύ παίκτη και Μπόλονι, ο Μακέντα έχει βρει τον εαυτό του σκοράροντας διαρκώς.

Η καλή του κατάσταση είναι ολοφάνερη, έχει κοντά του αρκετές πηγές δημιουργίας (Χατζηγιοβάνη, Χουάνκαρ, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες) και μπορεί να δουλέψει σε ακόμα περισσότερο βάθος με αυτές δημιουργώντας ένα signature style για την επόμενη χρονιά βασίζοντας το παιχνίδι του στις συνεργασίες με τους μέσους, το ΜΕΣΤΟ παιχνίδι των οποίων τόσο έλειψε στην κανονική περίοδο.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News