Σέντερ: Αυτοί παίζουν δυνατά για Παναθηναϊκό

Σέντερ: Αυτοί παίζουν δυνατά για Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός μετά τη… διοικητική βόμβα με το Δημήτρη Διαμαντίδη και το Φραγκίσκο Αλβέρτη έβαλε πλώρη για την ενίσχυση του ρόστερ.

Μεταξύ άλλων το τριφύλλι θα ενισχυθεί με έναν αθλητικό σέντερ. Στα υπόψη είναι ο Μανγκόκ Ματιάνγκ και ο Μάικλ Έρικ, ενώ πιο δύσκολη και ακριβή είναι η περίπτωση του Τόνιε Τζεκίρι

O Μανγκόνγκ Ματιάνγκ, 28 χρονών με ύψος 2.08 μέτρα, αγωνίστηκε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε στην Τουρκία με τη φανέλα της Μπαχτσεσεχίρ. Στα 18 ματς του τουρκικού πρωταθλήματος μέτρησε κατά μέσο όρο 12,7 πόντους, 10,6 ριμπάουντ, 1,7 ασίστ, 1,4 τάπες, 1,1 κλεψίματα και 1,7 λάθη ανά 32,8 λεπτά συμμετοχής, ενώ αντίστοιχα στο FIBA Europe Cup είχε 12,2 πόντους, 11,1 ριμπάουντ και 1,3 τάπες ανά 28,1 λεπτά.

O Έρικ στην Ευρωλίγκα είχε 5,7 πόντους κατά μέσο όρο, με 2,7 ριμπάουντ ανά ματς, με αχίλλειο πτέρνα τους τις βολές, που τελείωσε τη σεζόν με 21/46, δηλαδή με 45,7%.

Τέλος, ο Τζεκίρι φέτος είχε 8.7 πόντους (52.3% δίποντο, 66.2% βολές), 7.5 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ και 12.8 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης ανά ματς στην Ευρωλίγκα.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News