Σένκεφελντ: "Μιλήσαμε πολύ στα αποδυτήρια"

Σένκεφελντ: «Έβαλαν… το πούλμαν μπροστά από την εστία»

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ μίλησε για τα ματς με τον Αστέρα και τον ΠΑΟΚ, το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που έρχεται κι εξηγεί αυτά που άλλαξαν αγωνιστικά στο “τριφύλλι”.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο sport24.gr:

“Δεν νομίζω ότι έχουμε βρει το κουμπί μόνο του ΠΑΟΚ. Έχουμε πολύ καλή ομάδα και το επιβεβαιώνουμε στο γήπεδο σε αυτά τα ματς. Εφόσον ο κόουτς μας εμπιστεύεται στο πως μπορούμε να παίξουμε, έχουμε πολύ καλούς παίκτες και πολύ καλή ομάδα. Αυτό είναι το ‘κλειδί’ για όλα νομίζω”, ήταν το πρώτο σχόλιο του Ολλανδού αμυντικού, ο οποίος έβγαλε το καπέλο σε όλη την ομάδα -παίκτες και τεχνικό τιμ- για το πώς “αντέδρασε” αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός και ξεπέρασε το “σοκ” της εξέλιξης του αγώνα στην Τρίπολη στις 21 Μαρτίου:

“Οκέι, γι’ αυτό το ματς μπορούμε να πούμε πολλά. Στο τέλος του αγώνα οι αντίπαλοί μας έβαζαν συνεχώς τη μπάλα μπροστά και ξανά μπροστά, όμως εμείς απ’ την πλευρά μας έπρεπε να παρουσιαστούμε πιο συμπαγείς στη δεύτερη γραμμή μας.

Οι παίκτες του Αστέρα γέμιζαν διαρκώς τη μπάλα κι όταν έδιωχνε η άμυνα, ανακτούσαν ξανά τη κατοχή πολύ εύκολα. Εκεί έπρεπε σαν ομάδα να έχουμε καλύτερη αντίδραση στη δεύτερη γραμμή, για να την κρατήσουμε περισσότερο στα πόδια μας. Αλλά, σύμφωνοι, μπορεί να γίνει κι αυτό σε έναν αγώνα.

Μιλήσαμε πολύ μεταξύ μας για όλο αυτό. Το ξεπεράσαμε σαν ομάδα, όπως θα έπρεπε να κάνουμε και το αποδείξαμε στο ματς με τον ΠΑΟΚ, όπου είχαμε εξαιρετική αγωνιστική συμπεριφορά. Και παλέψαμε σαν ομάδα, απ’ το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό”.

“ΚΑΘΕ ΜΑΤΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ”

Και τώρα… Φάληρο, Ολυμπιακός, clasico. “Θα πω πως το βλέπω εγώ. Για μένα, δεν είναι μόνο το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό σε αυτή τη διαδικασία. Κάθε ματς είναι το ίδιο σημαντικό, το ίδιο πολύτιμο για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να φτάσουμε στο τέλος του δρόμου, εκεί που θέλουμε.

Να βγούμε στην Ευρώπη, που είναι πολύ σημαντικό για όλο το κλαμπ. Ναι, οκέι, το δέχομαι, όλοι και βεβαίως κι ο κόσμος μας αυτή τη στιγμή λέει ‘έχουμε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό’, αλλά έτσι όπως το βλέπω εγώ, κάθε αγώνας είναι τρεις βαθμοί.

Σαφώς και μιλάμε για το μεγαλύτερο ντέρμπι στην Ελλάδα και πάντα σ’ αυτά τα ματς χρειάζεται να δώσεις κάτι παραπάνω, κάτι έξτρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αλλά προσωπικά, αυτό που έχω στο μυαλό μου κι επικεντρώνομαι, είναι η αξία των βαθμών σε όλα τα παιχνίδια κι όχι μόνο στο ποιος είναι απέναντί μας ως αντίπαλος”.

“ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΑΜΕ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΣ”

Όσο για το τι πρέπει κρατήσει σαν ομάδα ο Παναθηναϊκός, μετά τις δύο πρώτες “στροφές” του στα playoffs; “Είμαστε πλέον στην 4η θέση, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε μόνο σ’ αυτό. Πρέπει να ψάξουμε το παραπάνω, το καλύτερο δυνατό. Αν δεν είχαμε χάσει τους δύο βαθμούς στην Τρίπολη, τώρα θα ήμασταν πιο ψηλά…

Τι πρέπει να κρατήσουμε σαν ομάδα; Την αποτελεσματικότητά μας στην επίθεση, στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Εκεί έχουμε βελτιωθεί πολύ και κάναμε εξαιρετική δουλειά και στην Τρίπολη, πετυχαίνοντας δύο γκολ -αν και μας στεναχώρησε το γεγονός ότι δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε το προβάδισμα ως το τέλος- ενώ σημειώσαμε άλλα τρία γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ. Έχουμε βελτιωθεί πολύ σ’ αυτό το κομμάτι.

Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο. Όχι με μακρινές μπαλιές ή να διώχνουμε τη μπάλα, μόνο και μόνο επειδή πιεζόμαστε απ’ τον αντίπαλο. Να παίζουμε μπάλα. Πρέπει να έχεις τη μπάλα εσύ. Διότι αν το κάνεις καλά, τότε δεν μπορεί να σε απειλήσει ή να σκοράρει εναντίον σου κι ο απέναντι…”.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News