Σένκεφελντ: «Περάσαμε δυσκολίες, αλλά τώρα δαπανήθηκαν χρήματα»

Σένκεφελντ: «Περάσαμε δυσκολίες, αλλά τώρα δαπανήθηκαν χρήματα»

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του από τον αγώνα με την Σλάβια Πράγας και μίλησε στην sportday μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Ο «βράχος» της άμυνας του Παναθηναϊκού, πέρασε στο γήπεδο στο 81ο λεπτό του παιχνιδιού κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα για την 5η αγωνιστική της Super League και πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το πώς ένιωσε επιστρέφοντας στο χορτάρι μετά τον τραυματισμό του:

«Νιώθω καλά και ειδικά με το γεγονός ότι η ομάδα πηγαίνει πολύ καλά. Είμαι χαρούμενος που μπήκα στο παιχνίδι έστω και για μερικά λεπτά».

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα και το «ντέρμπι» με τον ΠΑΟΚ που ακολουθεί:

«Η ομάδα μας είναι σε πολύ κατάσταση και όλοι οι παίκτες μπορούν να προσφέρουν εξίσου. Αν συγκρίνουμε τον αντίπαλο φέτος, σε σχέση με πέρυσι, ήταν ένα παιχνίδι που οφείλαμε να κερδίσουμε. Υπάρχει διαφορά δυναμικότητας.

Πάντα πρέπει να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια και το κάναμε. Είναι πολύ σημαντικό ενόψει της συνέχειας. Τώρα ακολουθεί η διακοπή και μετά το παιχνίδι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Είναι πάντα ωραία αυτά τα ματς και μας βοηθούν να τσεκάρουμε τις δυνατότητές μας σε δύσκολες έδρες. Τα ντέρμπι πάντα έχουν ξεχωριστή ομορφιά».

Ο έμπειρος αμυντικός διανύει την τέταρτη σεζόν με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Τι πιστεύει ότι είναι αυτό που έχει αλλάξει φέτος και έχουν επιτευχθεί διαδοχικά νικηφόρα αποτελέσματα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος;

«Όταν αγωνίζεσαι σε έναν σπουδαίο σύλλογο όπως είναι ο Παναθηναϊκός, ανεξαρτήτως σε τι κατάσταση είναι η ομάδα, όλοι περιμένουν από εσένα τα πάντα. Σίγουρα περάσαμε δυσκολίες παλιότερα, ήρθαν κι έφυγαν αρκετοί παίκτες, αλλά τώρα δαπανήθηκαν χρήματα και έχουμε την ομάδα που πρέπει να έχουμε».

Για τη στήριξη του κόσμου, που γεμίζει σε κάθε αγώνα το «Απόστολος Νικολαΐδης»:

«Πάντα είχαμε κοντά μας τον κόσμο να μας στηρίζει. Ωστόσο, οι νίκες μετράνε αλλιώς στο ποδόσφαιρο και αυτός είναι και ο λόγος που τώρα τους δίνουμε μεγαλύτερο κίνητρο για την παρουσία τους στο γήπεδο».

Για το ρόλο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην αναγέννηση του Παναθηναϊκού:

«Είναι πάρα πολύ καλός προπονητής, ειλικρινής με όλους και έχει κάνει εξαιρετική δουλειά ως τώρα. Πιστεύω ότι η σταθερότητα που υπάρχει πια στην ομάδα, απέδωσε καρπούς. Οι εναλλαγές προπονητών και παικτών δεν βοηθούσαν. Αυτή η ισορροπία έχει φέρει και τα αποτελέσματα που αποζητούσαμε. Διατηρήσαμε τον κορμό και οι προσθήκες των νέων παικτών δίνουν μεγαλύτερη ποιότητα. Έχουν έρθει πολύ καλοί ποδοσφαιριστές».

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ περιγράφει πώς βίωσε το σοκαριστικό περιστατικό με τον σοβαρό τραυματισμό του τερματοφύλακα του ΠΑΣ, Βασίλη Σούλη, μετά τη σφοδρή σύγκρουση με τον συμπαίκτη του, Άντραζ Σπόραρ, που «πάγωσε» το γήπεδο της Λεωφόρου:

«Στο τέλος της ημέρας, καταλαβαίνεις από κάτι τέτοιες στιγμές τι είναι το ποδόσφαιρο. Για μένα πάνω από όλα είναι η οικογένεια και μετά το ποδόσφαιρο. Είναι πολύ δύσκολες καταστάσεις αυτές και ελπίζω ο παίκτης να είναι καλά.

Το πιο σημαντικό που αναδεικνύεται από τέτοια περιστατικά είναι ότι όλοι είμαστε ενωμένοι. Είδατε ότι έτρεξαν οι γιατροί και τα επιτελεία και των δύο ομάδων και αυτό αποδεικνύει ότι πέρα από αντίπαλοι μέσα στο γήπεδο, είμαστε όλοι άνθρωποι. Και επίσης φάνηκε και τι είδους ανθρώπους έχουμε στο σύλλογο. Όλοι έσπευσαν να βοηθήσουν».

Για το γεγονός ότι οι φίλοι του Παναθηναϊκού ζητούν και πιστεύουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, μετά από χρόνια, ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός τόνισε:

«Εμείς ως αθλητές, πάντα έχουμε στο μυαλό μας τον πιο υψηλό στόχο και ειδικά σε ένα κλαμπ με την ιστορία του Παναθηναϊκού. Πάντα όσοι είμαστε σε μία ομάδα, θέλουμε το καλύτερο. Τώρα υπάρχει σταθερότητα, ισορροπία και πρέπει να έχουμε την ίδια συνέπεια για τη συνέχεια, για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμα. Προσωπικά δεν μου αρέσουν τα λόγια. Πρέπει να δείχνουμε καθημερινά τη δέσμευσή μας σε αυτό που κάνουμε. Από τις προπονήσεις μέχρι τους αγώνες. Να είμαστε επαγγελματίες, με συνέπεια και σκληρή δουλειά και όλα θα έρθουν από μόνα τους μετά».

Για το γεγονός ότι μετά το τέλος της αναμέτρησης, κατευθύνθηκε προς ένα μικρό παιδί που βρισκόταν στις εξέδρες και του χάρισε τη φανέλα του:

«Είδα από μακριά ότι κρατούσε ένα χαρτί που έγραφε κάτι στα ελληνικά. Είδα το όνομά μου και σκέφτηκα να του προσφέρω τη φανέλα μου ώστε να του δώσω χαρά».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News