Σε... πανικό ο Βιτάλ, αντί για μοιραίος, θα γινόταν assistman! (vid)

Σε... πανικό ο Βιτάλ, αντί για μοιραίος, θα γινόταν assistman! (vid)

Σηκώνει… αρκετή συζήτηση η φάση, με την οποία προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ στο 13ο λεπτό με τον Τσούμπα Άκπομ και το newspao.gr αναλύει.

Football Analysis από τον Νότη Καμπέρη για το Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (μέρος 1ο)

Στο περίφημο 13ο λεπτό της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ ο Ματέους Βιτάλ κάνει αχρείαστη κατοχή της μπάλας από ένα σημείο και μετά, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να πετύχουν την παγίδα… που επιδίωκαν στον Βραζιλιάνο, όχι λόγω της τοποθέτησής τους στο γήπεδο, αλλά λόγω της αβλεψίας του Βραζιλιάνου να μην δει… τελική πάσα!

Ο ποδοσφαιριστής, που ήρθε δανεικός από την Κορίνθιανς, σε πρώτο χρόνο απελευθερώνεται εξαιρετικά από τους μέσους του ΠΑΟΚ που τον είχαν περικυκλώσει. Οι «ασπρόμαυροι» είχαν ανεβάσει έξι ποδοσφαιριστές από τη μεσαία γραμμή και πάνω, με σκοπό να κλέψουν μπάλα σε υποσχόμενο χώρο για επίθεση. Ο Βιτάλ κάνει το… δύσκολο να ξεμαρκαριστεί, όμως, δεν βλέπει την κάθετη στον Παλάσιος, που θα μπορούσε να βγει τετ α τετ με τον Πασχαλάκη στην ανοιχτή άμυνα του Δικεφάλου (δείτε τη γραμμή).

Τουνατίον, κάνει μια ακόμα επαφή στην μπάλα και γίνεται το λάθος. Στη συνέχεια της φάσης, οι «πράσινοι» δεν σταματούν με φάουλ τον Ζίβκοβιτς και εκείνος βρίσκει την ευκαιρία να γεμίσει συρτά στην περιοχή του Μπρινιόλι ξέροντας πως εκεί παραμονεύει ο Άκπομ. Ο Βέλεθ βρέθηκε σε λάθος σημείο, η μπάλα πέρασε, ο Σάρλια σε αυτές τις φάσεις, δεν μπορεί να μην βρεθεί αιφνιδιασμένος σε μειονεκτική θέση απέναντι στον φορ του ΠΑΟΚ και ο Μπρινιόλι δύσκολα εκεί, θα έβρισκε αντίδραση.

Αν δεν έβλεπε το σύνθετο ο Βιτάλ, την απευθείας μεταβίβαση στον ταχύτατο «Τούκου», είχε και το στήριγμα του Καρλίτος, ο οποίος είχε κατέβει για να βοηθήσει στο κέντρο!

Δείτε καρέ καρέ τη φάση στο 1:10:

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News