Σε μεγάλα κέφια ο Βέρμπιτς, με 4 γκολ - Οι φωνές του Γιοβάνοβιτς

Σε μεγάλα κέφια ο Βέρμπιτς, με 4 γκολ - Οι φωνές του Γιοβάνοβιτς

Στην επιθετική ανάπτυξη και στην κυκλοφορία της μπάλας έριξε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς το βάρος στην πρωινή προπόνηση της Τρίτης (6/12), τελευταία του Παναθηναϊκού στην Πέγεια, όπου πραγματοποίησε τη χειμερινή προετοιμασία του.

Οι «πράσινοι» αναχωρούν αύριο το πρωί (Τετάρτη 7/12) για τη Λάρνακα, προκειμένου να δώσουν το τελευταίο φιλικό τους επί κυπριακού εδάφους με αντίπαλο τη Νέα Σαλαμίνα (18:30), προτού πάρουν το δρόμο της επιστροφής στη… βάση τους το μεσημέρι της Πέμπτης (8/12).

Μετά το ζέσταμα, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς χώρισε τους παίκτες του σε δύο ομάδες στο μισό γήπεδο, σε «επιτιθέμενους» κι «αμυνόμενους», ζητώντας να κυκλοφορεί σωστά και με υπομονή η μπάλα ανάμεσα στις γραμμές των αντιπάλων.

Οι «επιτιθέμενοι» (πορτοκαλί) ήταν οι Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Μπερνάρ, Συμεωνίδης, Παλάσιος, Σπόραρ, Κρυπαράκος, ενώ οι «αμυνόμενοι» (μπλε) οι Μπρινιόλι (Λοντίγκιν), Κώτσιρας, Σάντσες, Μάγκνουσον, Σάρλια, Σιδεράς, Τσόκαϊ, Σαβιέρ, Καμπετσής, Βέρμπιτς, Κυριόπουλος.

Με τους «πορτοκαλί» σκόραραν οι Σπόραρ και Κρυπαράκος (2 γκολ), με το τεχνικό τιμ να αλλάζει μετά από δέκα λεπτά τη σειρά της άσκησης, μετατρέποντας σε «επιτιθέμενους» τους «μπλε». Εκεί πρωταγωνίστησε ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς, που επιβεβαίωσε την ανοδική πορεία του πετυχαίνοντας 4 γκολ με εξαιρετικά τελειώματα, ενώ από ένα γκολ πέτυχαν και οι Κυριόπουλος και Καμπετσής.

Ο Γιοβάνοβιτς κράτησε τις ίδιες ομάδες και στο δίτερμα στα 2/3 του γηπέδου, με τον άμεσο συνεργάτη του, Χρήστο Κόντη, να είναι εκείνος που έδινε τις αρχικές οδηγίες. «Γρήγορες εναλλαγές της μπάλας παιδιά», «διάβασμα του παιχνιδιού» και «μία επαφή στις πάσες των μπροστινών» ήταν ορισμένες από τις ατάκες του, συμπληρώνοντας: «Πάμε παιδιά, με τον γνωστό μας τρόπο, όπως παίζουμε…».

“Παίξτε πιο γρήγορα…”
Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια ο Γιοβάνοβιτς, ο οποίος φώναζε προς τους ποδοσφαιριστές του “παίξτε πιο γρήγορα”, ενώ έδινε οδηγίες στους εξτρέμ να πιέζουν τους αντιπάλους μπακ και αμέσως μετά να συγκλίνουν προς τα μέσα για να “μικραίνει” ο χώρος για τον αντίπαλο κατά την ανάπτυξή του.

Στο δίτερμα, όπου έπεσαν… κορμιά, επικράτησαν οι “μπλε” με 1-0 χάρις σε ένα ωραίο γκολ του νεαρού Κυριόπουλου, με τον Σέρβο τεχνικό να μένει ικανοποιημένος απ’ την ένταση που έβγαζαν οι παίκτες του, επιβραβεύοντας κάθε σωστή εκτέλεση του αγωνιστικού πλάνου της ομάδας.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News