Σε ελεύθερη πτώση η πορεία του Όγκαστ

Κάκωση ο Όγκαστ

Ιδέα μας είναι ή ο Ζακ Όγκαστ νιώθοντας ότι ο προπονητής του δεν τον εμπιστεύεται τα έχει…ψιλοπαρατήσει;

Ο Ελληνοαμερικάνος (που τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τον Ιωνικό) ούτε απέναντι σε αυτή την αδύναμη ομάδα μπόρεσε να δείξει κάτι ιδιαίτερο κι η φθίνουσα πορεία του προβληματίζει.

Προφανώς η Ευρωλίγκα δεν έχει καμία σχέση με την τουρκική λίγκα όπου ο Ζακ έκανε αξιοπρόσεκτα πράγματα με την φανέλα της Γαλατασαράι.

Το επίπεδό του δείχνει ίδιο με την πρώτη του θητεία όταν παρουσιάστηκε πολύ άγουρος και στο ΟΑΚΑ έλεγαν πως θα έπρεπε να δουλέψει αρκετά σε βασικούς τομείς του παιχνιδιού του.

Ενώ είναι σούπερ αθλητής (σκύβει στο κάρφωμα για να μη δαγκώσει τη στεφάνη) η πλευρική ταχύτητα και τα πίσω βήματα του παίρνουν βελτίωση όπως και το γεγονός ότι στις περιστροφές δείχνει να χάνεται.

Ενώ έχει δυνατότητα να χαμηλώνει στη περιφερειακή άμυνα, στο Pick&Roll χρησιμοποιεί συνεχώς κι ασυναίσθητα τα χέρια του με λάθος τρόπο. Παρότι έχει αίσθηση του ριμπάουντ και καλό άλμα δεν είναι ο παίκτης που θα κυριαρχήσει στους αιθέρες. Χάνει συχνά τη θέση του και τη συγκέντρωση του με συνέπεια να δέχεται εύκολα καλάθια από ψηλούς με δύναμη και κιλά στο ζωγραφιστό.

Θέλει δουλειά στο σκριν ενώ παρουσιάζεται άγουρος επιθετικά αφού σκοράρει μόνο με κάρφωμα και στις αλκυονίδες ημέρες με κοψίματα στη ρακέτα. Έχει πολλά να μάθει, ειδικά στην αντίληψη, δεν καταλαβαίνει έγκαιρα τα δρώμενα στο παρκέ και συχνά παίρνει λάθος αποφάσεις, ειδικά σε καταστάσεις πίεσης. Έχει μια τάση να τρακάρει σε μια καλά προετοιμασμένη άμυνα, πράγματα που αν γίνονται διαδοχικές φορές σε ομάδες σαν τον Παναθηναϊκό σε κάνουν να…χάνεις το τρένο.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News