Σε αυτή τη θέση προορίζει τον Λέτο ο Στραματσόνι!

Σε αυτή τη θέση προορίζει τον Λέτο ο Στραματσόνι!

Ο Σεμπαστιάν Λέτο “λιώνει” αυτές τις ημέρες στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού στο Κορωπί ακολουθώντας ειδικό πρόγραμμα για τη βελτίωση της φυσικής του κατάστασης και σε περίπου δέκα ημέρες προβλέπεται να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα, αυξάνοντας τις μεσοεπιθετικές λύσεις του Αντρέα Στραματσόνι.

Ο Ιταλός τεχνικός δεν ανέφερε τυχαία στη συνέντευξη Τύπου στο Περιστέρι ότι υπολογίζει τον Λέτο για τη θέση πίσω από τον επιθετικό, οι πληροφορίες μας ωστόσο αναφέρουν ότι τον έχει στο μυαλό του και για την κορυφή της επίθεσης.

[ads2]

Τα δύο συστήματα που έχει επιλέξει ο Στραματσόνι για τον Παναθηναϊκό είναι το 4-3-3 και το 4-2-3-1. Στο πρώτο σύστημα (4-3-3) δεν υπάρχει παίκτης για τη θέση πίσω από τον φουνταριστό επιθετικό και ο Λέτο υπολογίζεται είτε για την κορυφή, είτε για τα άκρα.

Αν και ο “Στράμα” εκτιμά ότι ο Αργεντινός άσος μπορεί να προσφέρει περισσότερα στον κεντρικό άξονα, με εξαίρεση ματς που θα χρειάζεται να ρισκάρει περισσότερο απέναντι σε πολυπρόσωπες άμυνες που περιμένουν στο μισό γήπεδο.

Στο 4-3-3 άλλωστε ο Λέτο έχει αποδώσει και στις τρεις θέσεις της επίθεσης (με Τεν Κάτε, Νιόπλια και Φερέιρα, από το καλοκαίρι του 2009 μέχρι τον “καταραμένο” Γενάρη του 2012), με τον Αργεντινό εντυπωσιακό και “αγριεμένο” επί Φερέιρα ως επιθετικός κορυφής.

Εκτοτε έχουν περάσει τέσσερα χρόνια απίστευτης γκίνιας και ταλαιπωρίας και προφανώς ο Λέτο δεν είναι ο ίδιος με τότε. Πλην όμως η ποιότητά του εξακολουθεί να υφίσταται και ο Στραματσόνι πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τον Παναθηναϊκό στη θέση του επιθετικού κορυφής, αλλά και πίσω απ’ αυτόν (στο 4-2-3-1).

Εκεί τον έχει στο μυαλό του, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Οταν δε φτάσει στα επίπεδα φυσικής κατάστασης της υπόλοιπης ομάδας και αποκτήσει σταδιακά αγωνιστικό ρυθμό, θα γίνει ο “επανέλεγχος” από τον Στραματσόνι και θα πορευτεί ανάλογα με την εικόνα που θα έχει τόσο ο Λέτο όσο και οι υπόλοιποι “πράσινοι”.

Ο Ιταλός προπονητής περιμένει επίσης με ανυπομονησία την ενσωμάτωση του Μαμούτε, αλλά και την ομαλή επιστροφή του Μπουμάλ από τον αναπάντεχο τραυματισμό του, προκειμένου να αυξήσει τις ποιοτικές επιλογές του μεσοεπιθετικά, εκτιμώντας ότι όταν θα είναι πλήρης η ομάδα θα υπάρχει το κατάλληλο ποιοτικό βάθος, στην τριπλέτα κρούσης στο 4-3-3 όσο και στην τετράδα του 4-2-3-1.Να σημειωθεί επίσης ότι ο Στραματσόνι έχει εκφράσει στους ανθρώπους της ομάδας ότι είναι ικανοποιημένος από το βάθος που υπάρχει και στο κέντρο της άμυνας (Τελάντερ, Μολέντο, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, συν τον Σάντσεθ). Οι βασικοί του “πονοκέφαλοι”/προβληματισμοί αφορούν στην αριστερή πλευρά της άμυνας και τον άξονα της μεσαίας γραμμής, όπου πάντως είναι αισιόδοξος πως με την επιστροφή του Ζέκα και τον επανένταξη του Ευανζελίστα θα βελτιωθεί σημαντικά η εικόνα της ομάδας.

sdna.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News