Scouting Report: Τζέικομπ Ουάιλι

Scouting Report: Τζέικομπ Ουάιλι

Ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Τζέικομπ Ουάλι, με τον Αμερικανό φόργουορντ να γίνεται η πρώτη μεταγραφή ενόψει της σεζόν 2019-20.

Ο 24χρονος καλαθοσφαιριστής αποκτήθηκε για τη θέση “4” και σε περίπτωση που παραμείνει ο Τόμας, τότε -εκτός απροόπτου- θα κλείσει η 3αδα της θέσης, μαζί με τον Μήτογλου.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του Ουάιλι και το τι παραπάνω μπορεί να προσφέρει στο “τριφύλλι”, το βασικό ατού του είναι η ταχύτητα. Ο πρώην παίκτης της Γκραν Κανάρια είναι αρκετά γρήγορος, θυμίζοντας πιο πολύ…γκαρντ, παρά φόργουορντ όσον αφορά την ταχύτητά του. Επιπλέον, είναι αρκετά αλτικός κερδίζοντας -συνήθως- άτομα που είναι κοντά στο ύψος του σε προσωπικές μάχες και εναέριες μονομαχίες. Χαρακτηριστικό είναι πως ο Ρικ Πιτίνο τον σημείωσε στο μπλοκάκι του όταν ο Ουάιλι έκανε “πάρτι” κόντρα στον Τόμας για τη φετινή Euroleague όταν σε αγώνα στα Κανάρια το νέο μεταγραφικό απόκτημα των “πρασίνων” έκανε 16 πόντους, 4 ριμπάουντ και μία τάπα σε 27′. Επιπλέον, ο Ουάιλι μπορεί να προσφέρει καλό τελείωμα κοντά στην ρακέτα και καλές αλλαγές στην άμυνα.

Όσον αφορά τα αρνητικά του, είναι αρκετά μέτριος στα σκριν και τα πικ εν ρολ,  έχει μέτριο μακρινό σουτ, ενώ δυσκολεύεται κόντρα σε 4αρι που έχουν μεγαλύτερο μέγεθος από αυτόν (τύπου Ράντολφ) με αποτέλεσμα να έχει χαμηλές συγκομιδές ριμπάουντ ως τώρα στην καριέρα του. Επίσης, μπορεί να αγωνιστεί μόνο στο “4”, αφού δεν μπορεί να παίξει ως σέντερ ή ως σμολ φόργουορντ. Όσες φορές δοκίμασαν να τον βάλουν στο “5” στην Γκραν Κανάρια είχε σοβαρότατα προβλήματα σε άμυνα και επίθεση.

Συνοψίζοντας, ο Ουάιλι μπορεί να προσφέρει ταχύτητα και αλτικότητα – ως ένα σημείο- κάνοντας -έτσι- πιο αθλητικό τον Παναθηναϊκό, κάτι που έλειπε φέτος από το “τριφύλλι”. Το νεαρό της ηλικίας του (μόλις 2 χρόνια ως επαγγελματίας) θα βοηθήσει στο να βελτιωθούν τα μειονεκτήματά του και -γιατί όχι- να εξελιχθεί σε 4άρι πρώτης γραμμής στο μέλλον.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News