Scouting Report: Τερματοφύλακες για τον Παναθηναϊκό

Scouting Report: Τερματοφύλακες για τον Παναθηναϊκό

Με αφορμή την επικείμενη παραχώρηση του Οδυσσέα Βλαχοδήμου στην Μπενφίκα, το newspao.gr “βγαίνει στη γύρα” και βγάζει από τον κόπο τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, προτείνοντας παίκτες που θα μπορεί να αποκτήσει δωρεάν το ερχόμενο καλοκαίρι.

Δωρεάν, εννοούμε πως μιλάμε για παίκτες των οποίων το συμβόλαιο ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2018, άρα ο Παναθηναϊκός θα μπορεί να τους υπογράψει από τον Γενάρη και να τους αποκτήσει χωρίς αντίτιμο. Πρόκειται για προσιτές -οικονομικά- περιπτώσεις, ενώ δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε το ενδεχόμενο διάλυσης το επόμενο καλοκαίρι, το οποίο κιόλας διαψεύδεται από την πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου.

Γουέβερτον Ντα Σίλβα: Ο 29χρονος κίπερ της Ατλέτικο Παραένσε κάνει εξαιρετικές σεζόν με την ομάδα του και μάλιστα έγινε και διεθνής με τη Σελεσάο. Το αρνητικό της υπόθεσης είναι ότι δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στην Ευρώπη, ενώ Μπράγκα και Κορίνθιανς τον βολιδοσκοπούν.

Γκαστόν Γκουρουτσεάγκα: Ο 22χρονος τερματοφύλακας της Πενιαρόλ θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των Λατίνων για τη θέση κάτω από τα δοκάρια. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής έχει δείξει εξαιρετικά στοιχεία στις εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα της Ουρουγουάης και με το συμβόλαιό του να ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι, ίσως μιλάμε για μία ευκαιρία από αυτές που δεν πρέπει να αφήσει κανείς. Φυσικά, ούτε αυτός έχει παίξει ποτέ στην Ευρώπη.

Βιθέντε Γκουάιτα: Ο 30χρονος τερματοφύλακας της Χετάφε ήταν μήλων της έριδος για τις Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την περίοδο 2012-13 όταν και αγωνίζονταν στην Βαλένθια. Ωστόσο, δεν είχε την ανάλογη εξέλιξη. Παραμένει μία “τίμια” επιλογή.

Ράφαελ: Ο 27χρονος τερματοφύλακας της Νάπολι έχει ενημερωθεί από πέρσι ότι δεν υπολογίζεται, ωστόσο έχει αποφασίσει να “κάτσει” στο συμβόλαιό του. Είναι διεθνής με την Εθνική Βραζιλίας και το “κασέ” του είναι πιο τσιμπημένο από τους άλλους της λίστας (κάτω από 1.000.000 ευρώ).

Μικίτα Σεφτσένκο: Ο ανερχόμενος Ουκρανός γκολκίπερ της Σαχτάρ έχει μπει στο ραντάρ αρκετών ομάδων της Γηραιάς Ηπείρου. Το συμβόλαιό του με την ουκρανική ομάδα ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2018, ωστόσο αναμένεται να του γίνει πρόταση ανανέωσης. Φυσικά, είναι ο δεύτερος τερματοφύλακας της ομάδας του Ντόνετσκ, μιας και τη θέση του πρώτου κίπερ έχει εδώ και χρόνια ο εξαιρετικός Πιάτοφ, του οποίου το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι του 2018. Ο Σεφτσένκο έχει διαμηνύσει πως αν δεν πάρει εγγυήσεις για περισσότερο χρόνο συμμετοχής, τότε δεν θα ανανεώσει.

Πάου Λόπεζ: Ο τερματοφύλακας της Εσπανιόλ αποτελεί μία δύσκολη περίπτωση, ωστόσο ακόμη δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ομάδα της Λα Λίγκα. Πέρσι αγωνίστηκε δανεικός στην Τότεναμ, ενώ αρκετές ομάδες κοιτάζουν την περίπτωσή του 22χρονου ποδοσφαιριστή.

Κώστας Λάμπρου: Ο Έλληνας τερματοφύλακας έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του υπογράφοντας μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Άγιαξ το φετινό καλοκαίρι. Μέχρι τώρα έχει αγωνιστεί δύο φορές με τη φανέλα του “Αίαντα”.

Μπραντ Γκουζάν: Το μεγαλύτερο και πιο αξιόπιστο όνομα της λίστας μας. Ο Αμερικανός διεθνής έχει σίγουρα πιο τσιμπημένο συμβόλαιο, ωστόσο μένει ελεύθερος τον Δεκέμβρη από την Ατλάντα Γιουνάιτεντ. Έχει πλούσια καριέρα στα αγγλικά γήπεδα με τις Άστον Βίλα, Χαλ και Μίντλεσμπρο, ενώ στα 33 του έχει δείξει ότι παραμένει σε καλή κατάσταση, αν θυμηθούμε και το εξαιρετικό Κόπα Αμέρικα που έκανε το καλοκαίρι του 2016.

Άντερς Λίντεγκααρντ: Ο 33χρονος διεθνής Δανός τερματοφύλακας υπέγραψε φέτος μονοετές συμβόλαιο με την Μπερνλί. Στο παρελθόν φόρεσε τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News