Scouting Report: Πιθανοί αντικαταστάτες του Μπεργκ

Scouting Report: Πιθανοί αντικαταστάτες του Μπεργκ

To newspao.gr επιστρέφει στα scouting reports και σας παρουσιάζει ενδιαφέορυσες περιπτώσεις παικτών που είτε είναι ελεύθεροι είτε βλέπουν το συμβόλαιό τους να ολοκληρώνεται σε μία εβδομάδα (τέλος Ιουνίου) και θα μπορούν να διαπραγματευτούν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους χωρίς ο Παναθηναϊκός να χρειαστεί να πληρώσει κάποιο αντάλλαγμα σε ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να ψάξει κάποιον να αντικαταστήσει τον Μάρκους Μπεργκ και σύμφωνα με μερίδα του τύπου, ο μισθός του νέου επιθετικού αναμένεται να είναι μέχρι 600.000 ευρώ. Φυσικά, και εμείς αναρωτιόμαστε για το πόσοι παίκτες θα ήθελαν να έρθουν στον Παναθηναϊκό με τα όσα έχουν γίνει και ακουστεί τελευταία, όπου η ενέργειες της διοίκησης έχουν ξεφτιλίσει τον Παναθηναϊκό παγκοσμίως.

Φεντερίκο Ντιονισί: Ο 30χρονος Ιταλός φορ έπαιξε φέτος με τη φανέλα της Φροσινόνε στην Β’ Ιταλίας και έκανε πολύ καλή χρονιά σκοράροντας 17 φορές και μοιράζοντας 6 τελικές πάσες σε 44 παιχνίδια.

Τζίμι Μπριάντ: Στα 31 του, ο διεθνής Γάλλος φορ ολοκλήρωσε το συμβόλαιό του με την Γκίνγκαμπ έχοντας 13 γκολ και 6 ασίστς. Έχει πλούσια καριέρα με τις φανέλες των Ρεν, Λυών και Ανόβερο και είναι άγνωστο το αν θα ανανεώσει ή όχι με τη γαλλική ομάδα.

Σάμι Αμεόμπι: Ο πανύψηλος (1.95) φορ μένει ελεύθερος από την Νιούκαστλ. Στα 25 του σίγουρα δεν αποτελεί μία περίπτωση που περνάει απαρατήρητη, ωστόσο το πρόβλημά του στο τελείωμα των φάσεων είναι δεδομένο.

Mίκου: Στα 31 του, ο διεθνής επιθετικός από τη Βενεζουέλα (διαβατήριο Ουγγαρίας) μένει ελεύθερος από την Ράγιο Βαγιεκάνο. Στο παρελθόν έχει παίξει και στις Σέλτικ, Χετάφε και Βαλένθια, ωστόσο η καριέρα του είναι σε φθίνουσα πορεία. Φέτος είχε μόλις 2 γκολ σε 15 ματς.

Λούκας Βιάτρι: Ο 30χρονος επιθετικός από την Αργεντινή (ιταλικό διαβατήριο) απασχόλησε και τον Γενάρη, αλλά όταν στο “τριφύλλι” άκουσαν για μισθό στις 700.000 ευρώ κοντά, αποσύρθηκαν καθώς το διαθέσιμο μπάτζετ ήταν 200.000 ευρώ. Ο φορ της Εστουντιάντες φέτος έχει 7 γκολ σε 19 ματς.

Βίκτορ Ανιτσέμπε: Ο υψηλόσωμος πρώην φορ της Σάντερλαντ, στα 29 του, κυκλοφορεί ελεύθερος προερχόμενος από μία ακόμη κακή χρονιά (3 γκολ σε 18 ματς). Η καριέρα του γενικότερα παρουσιάζει φθίνουσα πορεία τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι διεθνής με την εθνική Νιγηρίας και κατέχει αγγλικό διαβατήριο.

Λίμπορ Κοζάκ: Ο Τσέχος επιθετικός δεν υπολογίζονταν από πέρσι στην Αστόν Βίλα, ωστόσο αποφάσισε να “κάτσει” πάνω στο συμβόλαιό του και να μετρήσει μόλις δύο ολιγόλεπτες συμμετοχές φέτος. Στο παρελθόν, ο 28χρονος επιθετικός έχει παίξει και με την φανέλα της Λάτσιο, ενώ είναι διεθνής με την πατρίδα του.

Άλμπερτ Πρόσα: Είναι ο μόνος από αυτούς που γράψαμε που έχει συμβόλαιο. Το συμβόλαιό του με την Ταλίν λήγει τον χειμώνα, αρά με ένα λογικό ποσό θα μπορούσε να αποχωρήσει. Φέτος σε 24 ματς έχει 21 γκολ και 4 ασίστ! Ρίσκο για τον 28χρονο ότι δεν έχει δοκιμαστεί σε υψηλό επίπεδο. Το κασέ του είναι αρκετά κάτω από τις 600.000 ευρώ και συγκεκριμένα κοντά στις 200.000.

Μαρουάν Σαμάκ: Στα 33 του, κυκλοφορεί ελεύθερος από τον Γενάρη και την Κάρντιφ. Σε πτωτική πορεία η καριέρα του τα τελευταία χρόνια.

Ματσάρες στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών και τα «ρέστα» του Μπετατζή… Όλα τα σημερινά προγνωστικά!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News