Scouting Report: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Μάρκους Φόστερ

Ανταλλάσουν συμβόλαια Φόστερ και Παναθηναϊκός

Παίκτης του Παναθηναϊκού πρέπει να θεωρείται ο Μάρκους Φόστερ, ο οποίος θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Το newspao.gr σκιαγραφεί το προφίλ του νέου shooting guard του Παναθηναϊκού.

Ο 25χρονος γκαρντ ως τώρα δεν έχει εμπειρία από top επίπεδο (και ούτε θα πάρει αν ο Παναθηναϊκός πάει στο Basketball Champions League), καθώς έπειτα από την τετραετία στο κολέγιο (Κάνσας, Κρέιτον) όπου είχε 16.7 πόντους (37.6% τρ.), 3 ριμπάουντ και 2.4 ασίστ αγωνίστηκε επαγγελματικά στις Γουονγού (Κορέα), Σαμπβάιλ (Λίβανος) και Χολόν (Ισραήλ).

Το ξεπέταγμά του το έκανε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε/ολοκληρώνεται έχοντας 17.8 πόντους (35.4% τρ.), 2.9 ριμπάουντ και 3.8 ασίστ ανά 30 λεπτά.

Ξεκινώντας από τα θετικά του παίκτη, πρόκειται για έναν αθλητή με καλά (αλλά όχι, ως τώρα, ιδιαίτερα) ποσοστά στο σουτ. Φέτος είχε 35.4% στο τρίποντο, 62% στο δίποντο και 73% στις βολές. Οι 3.8 ασίστ ανά παιχνίδι αποδεικνύουν πως, επίσης, βλέπει γήπεδο και δημιουργεί για τους συμπαίκτες του.

Όσον αφορά τα αρνητικά, πρόκειται για έναν παίκτη που θέλει την μπάλα στα χέρια του προκειμένου να πάρει αρκετές προσπάθειες. Αυτό, φυσικά, δεν θα ήταν αρνητικό αν ήταν σταθερά εύστοχος. Η σταθερότητα του λείπει ως τώρα στο παιχνίδι του. Χαρακτηριστικό είναι πως υπήρχαν παιχνίδια στο φετινό BCL με 4/9 ή 5/9 τρίποντα, ωστόσο υπήρχαν και άλλα με 0/5, 2/9, 2/8, 1/5 κ.ο.κ.. Κατά μέσο όρο φέτος έπαιρνε κάτι παραπάνω από 14 προσπάθειες ανά παιχνίδι (7.2/14.1 εντός πεδιάς). Τέλος, η συνεισφορά του στο αμυντικό κομμάτι δεν ήταν μεγάλη στο διάστημα που αγωνιζόταν για τη Χολόν.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News