Scouting Report: Κεντρικοί μέσοι για τον Παναθηναϊκό

Scouting Report: Κεντρικοί μέσοι για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να κινηθεί για την απόκτηση 8αριού το ερχόμενο καλοκαίρι, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν θα πάρει θέση βασικού ή αν θα συμπληρώνει το rotation.

To newspao.gr σας παρουσιάζει περιπτώσεις παικτών που είναι ήδη ελεύθεροι ή μένουν προσεχώς (το επόμενο καλοκαίρι) ελεύθεροι σε δύο κατηγορίες. Αρχικά, αυτοί που με μικρές -οικονομικά- υπερβάσεις θα μπορούσαν να ντυθούν στα πράσινα και, τέλος, αυτούς που έχουν ταβάνι συμβόλαιο κάτω από τις 300.000 ευρώ, κάτι που θα εναρμονίζεται με τα νέα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ.

“Υπερβάσεις”:

Περπαρίμ Χετεμάι: Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ βλέπει το συμβόλαιό του με την Κιέβο Βερόνα να λήγει το επόμενο καλοκαίρι. Φέτος, ο 30χρονος διεθνής Φινλανδός μετράει 22 συμμετοχές και μία ασίστ με την ιταλική ομάδα.

Αλεχάντρο Φαουρλίν: Ο ταλαντούχος Αργεντινός υπέγραψε πέρσι το καλοκαίρι μονοετές συμβόλαιο με την Χετάφε και φέτος έχει 20 συμμετοχές με 3 γκολ και 1 ασίστ με την ισπανική ομάδα.0 30χρονος, με καριέρα σε ΚΠΡ και Παλέρμο, είναι κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου.

Ντέιλ Στέφενς: Στα 27 του, ο Άγγλος μέσος κάνει την “σεζόν της ζωής” του! Είναι χαρακτηριστικό πως η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο έχει σχεδόν τριπλασιαστεί! Ο μέσος της Μπράιτον έχει ξεκαθαρίσει πως θα αποχωρήσει το ερχόμενο καλοκαίρι και θα ψάξει κάτι καλύτερο, με την Πρέμιερ Λιγκ και τις ομάδες που θα αγωνίζονται (από άλλες χώρες) στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις να είναι οι πρώτες προτιμήσεις του.

Τζάβι Μάρκεθ: Ο 30χρονος Ισπανός μέσος είχε απασχολήσει και τον χειμώνα την “πράσινη” επικαιρότητα όταν και είχε μείνει ελεύθερος από την Γρανάδα. Εν τέλει, δεν τα βρήκε με τον Παναθηναϊκό (αξίωνε 400.000/χρόνο) και κατέληξε με εξάμηνο συμβόλαιο στην Νιου Γιορκ Κόσμος, στην οποία όμως δεν είναι όλα…ρόδινα. Έχει μόλις δύο συμμετοχές σε τρεις μήνες και θα ψάξει την επιστροφή του στην Ευρώπη.

Φράνκο Ζουκουλίνι: Ο Ιταλοαργεντινός μεσοεπιθετικός βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου από την Ελλάς Βερόνα και αναμένεται να ψάξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Στα 26 του έχει ήδη παίξει σε Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία και αποτελεί μία αξιόπιστη περίπτωση για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα. Φέτος έχει 16 συμμετοχές με 1 γκολ και 1 ασίστ.

Προσιτοί”:

Γκάκου Σιμπασάκι: Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του με την Κασίμα Άντλερς τον έφεραν στην Τενερίφη με 6μηνο συμβόλαιο (οψιόν για άλλα 2 χρόνια) τον Ιανουάριο. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι καλά για τον Ιάπωνα διεθνή. Ο 24χρονος μέσος μετράει μόλις 3 εμφανίσεις στην Ισπανία και δύσκολα θα ανανεώσει.

Ισαάκ Κοφιέ: Ο 25χρονος μέσος της Τζένοα φέτος έχει 14 συμμετοχές (1 ασίστ) στην ιταλική ομάδα και το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι. Ο Γκανέζος μέσος έχει περάσει όλη του την καριέρα στην Ιταλία.

Πάτρικ Χροσόβσκι: Ο διεθνής Σλοβάκος μέσος κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις με την φανέλα της Βικτόρια Πλζεν και με το συμβόλαιό του να λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι, σίγουρα θα βρεθούν ομάδες να ενδιαφερθούν για την περίπτωσή του. Στα 24 του, φέτος μετράει 26 εμφανίσεις και 1 γκολ με τους Τσέχους.

Εμάνουελ Τσετσίνι: Από τις εκπλήξεις του φετινού αργεντίνικου πρωταθλήματος. Ο 20χρονος μέσος έχει αφήσει θετικότατες εντυπώσεις με την φανέλα της Μπάνφιλντ με την οποία έχει 12 συμμετοχές (2 γκολ) και το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι.

Νίκολας Χαάς: Στα 21 του, ο Ελβετός μέσος κέρδισε με το σπαθί του θέση βασικού στην Λουκέρνη. Σε 20 συμμετοχές έχει 1 γκολ και 2 ασίστ και δείχνει να έχει το μέλλον μπροστά του.

Φαούστο Ρόσσι: Ένας παίκτης που ακούστηκε για τον Παναθηναϊκό, τόσο κατά την περίοδο που προπονούσε ο Αντρέα Στραματσόνι, όσο και την περίοδο που προπονούσε ο Γιάννης Αναστασίου. Ο Ιταλός μέσος με καριέρα σε Γιουυβέντους, Κόρντομπα, Βαγιαδολίδ και άλλες πήγε τον Ιανουάριο με εξάμηνο συμβόλαιο στην Τραπάνι στην Β’ κατηγορία Ιταλίας. Εκεί μετράει 5 συμμετοχές μέχρι τώρα.

Χάρις Ντούλιεβιτς: Στην πιο ώριμη σεζόν της καριέρας του μέχρι τώρα, ο 21χρονος μέσος της Σαράγιεβο μένει ελεύθερος το καλοκαίρι. Ο διεθνής με την εθνική Βοσνίας ποδοσφαιριστής φέτος έχει 22 συμμετοχές με 1 γκολ και 11 ασίστ! Σέλτικ, Αμβούργο, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Εμπόλι και Φράιμπουργκ “τσεκάρουν” ήδη την περίπτωσή του.

Ραμπιού Μοχάμεντ: Ακόμη ένας Γκανέζος διεθνής στην λίστα μας. Ο 27χρονος μέσος με καριέρα σε Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία έμεινε ελεύθερος από την Ανζί η οποία αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Χριστουλάκης

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News