Scouting Report: Γιακούμπα Σιλά

Σιλά

Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να καλύψει το κενό του Κάρλος Ζέκα με τον Γιακούμπα Σιλά και το newspao.gr αναλύει το αγωνιστικό προφίλ του διεθνή αμυντικού χαφ.

Πάμε στο πρώτο θετικό. Είναι σπάνιο να βλέπουμε παίκτη με παραστάσεις από Πρέμιερ Λιγκ (Άστον Βίλα) και δύο γεμάτες σεζόν στην Γαλλία (27+23 συμμετοχές) να έρχεται στην Ελλάδα σε τόσο καλή ηλικία (26). Ο Σιλά ξεχωρίζει για το ανασταλτικό του παιχνίδι, καθώς είναι πολύ δυνατός και ξέρει να χρησιμοποιεί έξυπνα το σώμα του. Επιπλέον, έχει απίστευτες αντοχές, αφού συνήθως είναι από αυτούς που επί 90 λεπτά τρέχουν “πάνω-κάτω”. Ο Αφρικανός χαφ έχει και καλή κοντινή πάσα (κοντά στο 85% το ποσοστό ευστοχίας του), καλό κοντρόλ και -τέλος- έχει και καλό τάκλιν.

Στα αρνητικά τώρα, δεν “έχει” το κατέβασμα της μπάλας. Δεν μπορεί να κρατήσει μπάλα και να φτιάξει παιχνίδι, πράγμα που ίσως δημιουργήσει πρόβλημα στον Παναθηναϊκό, αφού ούτε ο Κουρμπέλης δημιουργεί. Η ομάδα έχει δείξει πως μετά τη φυγή του Λεντέσμα (που δεν έτρεχε, αλλά πέρναγε κάθετες) έχει πρόβλημα στη δημιουργία, ωστόσο επί δύο συνεχόμενες μεταγραφικές περιόδους το κενό που δημιουργήθηκε καλύφθηκε με καθαρό 6άρι (Κουρμπέλης, Σιλά), αντί για 8άρι που θα δώσει λύσεις. Επιπλέον, δεν διακρίνεται για τα γεμίσματά του. Τέλος, δεν σκοράρει και αυτό το αποδεικνύουν τα μόλις δύο γκολ σε οκτώ χρόνια καριέρας.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News