Scouting Report: Φθηνοί και ελεύθεροι παίκτες για το καλοκαίρι

Scouting Report: Φθηνοί και ελεύθεροι παίκτες για το καλοκαίρι

Το newspao.gr βγάζει τη “διοίκηση” από τον “κόπο” και προσφέρει μία λίστα με παίκτες που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι, έχουν χαμηλό συμβόλαιο (το πολύ στα 200.000 ευρώ) και μπορούν να δημιουργήσουν ένα καλό σύνολο.

Φυσικά, όλα αυτά είναι υποθετικά, αφού κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει μέχρι το καλοκαίρι. Οι εν λόγω “προτάσεις” αφορούν ένα πλάνο κοντά στα 4-5 εκ. μπάτζετ.

Τερματοφύλακες:

  • Αϊμέν Μπαλμπουλί: Ο 33χρονος διεθνής Τυνήσιος αγωνίζεται στην Αλ Μπατίν και κάνει εξαιρετική σεζόν με 6 clean sheets σε 13 ματς. Μένει ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι.
  • Ντάνιελ Μεσενχέλερ: Στα 22 του, ο ταλαντούχος Γερμανός κίπερ (διεθνής με τις μικρές ομάδες των “πάντσερ”), βλέπει το συμβόλαιό του με την Ουνιόν Βερολίνου να ολοκληρώνεται το ερχόμενο καλοκαίρι.
  • Ροκ Βοντισέκ: Ο 19χρονος τερματοφύλακας είναι ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα του σλοβενικού ποδοσφαίρου. Ο αθλητής της Ολίμπια Λιουμπλιάνα έχει πρόταση ανανέωσης από την ομάδα του, ωστόσο περιμένει να δει όλες τις επιλογές του.

Αμυντικοί:

  • Μπόγνταν Μιτρέα: Ο 30χρονος στόπερ της ΑΕΛ Λεμεσού έχει διακριθεί στο φετινό πρωτάθλημα Κύπρου και έχει συμβόλαιο που ολοκληρώνεται το καλοκαίρι. Ο Ρουμάνος μπακ έχει 29 συμμετοχές και 2 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις φέτος.
  • Μαζίντ Χοσεϊνί: Ο 21χρονος Ιρανός μπακ ανήκει στα ανερχόμενα ταλέντα του ιρανικού ποδοσφαίρου. Παίζει στην Εστεγκλάλ και είναι διεθνής με τις μικρές ομάδες της χώρας του.
  • Μαριάνο Μπιτόλο: Ο Αργεντινός πρώην παίκτης του Ατρόμητου, είχε αφήσει θετικές εντυπώσεις στην Ελλάδα και το καλοκαίρι υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με την Αλμπαθέτε στην Ισπανία. Ο 27χρονος μετράει φέτος 17 εμφανίσεις και μία ασίστ.
  • Βαλεντίνος Βλάχος: Προϊόν των ακαδημιών του Παναθηναϊκού είναι ο Έλληνας δεξιός μπακ. Έχει απασχολήσει και στο πρόσφατο παρελθόν και μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από τον Πανιώνιο.
  • Σεμπάστιαν Μποένις: Υπήρξε τίμιο μπακ με την φανέλα των Βέρντερ, Σάλκε και Λεβερκούσεν. Έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι από την 1860 Μονάχο και είναι διεθνής με την εθνική Πολωνίας.
  • Άντονι Φαν Ντεν Μπορ: Ο έμπειρος διεθνής Βέλγος μπακ με καριέρα σε Άντερλεχτ, Φιορεντίνα, Τζένοα και άλλες ομάδες κυκλοφορεί, στα 30 του, ελεύθερος από το προηγούμενο καλοκαίρι.

Μέσοι:

  • Ντάνι Γκούθρι: Ο Άγγλος χαφ ξεκίνησε την καριέρα του με υποσχέσεις, ωστόσο δεν τις δικαίωσε. Έχει παίξει -μεταξύ άλλων σε Λίβερπουλ, Νιούκαστλ και Μπλάκμπερν- και έχει συμβόλαιο ως το τέλος του 2018 με την Μιτρά Κουκάρ της Ινδονησίας. Είναι 30 ετών.
  • Κλοντ Γκονζάλβες: Είναι 24ων ετών και αγωνίζεται ως κεντρικός μέσος και ως αμυντικό χαφ. Αγωνίζεται τις τελευταίες δύο σεζόν στην πορτογαλική Τοντέλα  και φέτος μετράει 18 συμμετοχές.
  • Αμντού Ντιακατέ: Στα 19 του, ο θηριώδης μέσος (1.93) της Φιορεντίνα δεν έχει πάρει ακόμη την ευκαιρία του στην πρώτη ομάδα. Έχει 18 συμμετοχές (1 γκολ) με την Πριμαβέρα και το συμβόλαιό του λήγει, και αυτουνού, φέτος.
  • Ίγκορ Γκορμπούνοφ: Κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του ως παίκτης της Νίζνι , αφού σε 25 συμμετοχές στο πρωτάθλημα έχει 2 γκολ και 6 ασίστς. Παίζει ως “8άρι” και αριστερό μπακ και είναι 23ων ετών.

Μεσοεπιθετικοί:

  • Τόμας Ντε Βινσέντι: Γνωστός από την παρουσία του σε Ολυμπιακό και ΠΑΣ, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έμεινε ελεύθερος από την Αλ Αχλί Ντουμπάι και στα 29 του ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
  • Μάρτιν Τόνσο: Ακόμη ένας Αργεντινός που έχει εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο 28χρονος άσος του Αστέρα (και πρώην του Ατρόμητου) έχει δύο εξαιρετικές σεζόν στην Ελλάδα και είχε προταθεί και πέρσι στο “τριφύλλι”. Φέτος έχει ένα γκολ και τρεις ασίστ.
  • Φάρλει Ρόσα: Είναι από τους παίκτες που εντυπωσιάζουν φέτος με τον Παναιτωλικό. Έχει 6 γκολ και 2 ασίστ φέτος, είναι καλύτερος από ότι ήταν πέρσι στο Αγρίνιο και στα 24 του δείχνει πως μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του.
  • Νικολά Ντιγκινί: Στα 29 του, στη δεύτερη σεζόν του στον Ατρόμητο, ο Γάλλος μεσοεπιθετικός έχει 6 γκολ και 6 ασίστ σε 27 παιχνίδια και μένει ελεύθερος το καλοκαίρι.
  • Χάρι Νοβίλιο: Ο 26χρονος διεθνής με την Μαρτινίκα αγωνίζεται για δεύτερη σεζόν στην Μπανίγιας των Η.Α.Ε.. Στο παρελθόν έχει παίξει, μεταξύ άλλων, στην Λυών και την Χάβρη.
  • Άλβαρο Βαντίγιο: Υπήρχαν προσδοκίες όταν ξεκίνησε την καριέρα του στην Μπέτις, ωστόσο δεν δικαίωσε ποτέ. Στη δεύτερή του σεζόν στην Ουέσκα έχει 5 ασίστ σε 14 συμμετοχές.

Επιθετικοί:

  • Αμπιόλα Ντάυντα: Ο 30χρονος επιθετικός του Ατρόμητου είχε υπογράψει συμβόλαιο 1,5 έτους με τον Ατρόμητο πέρσι, ενώ τον είχε απορρίψει ο Παναθηναϊκός. Ο πρώην φορ της Φιτέσε (με σουηδικό διαβατήριο) έχει 13 γκολ και 4 ασίστ στον ένα χρόνο που βρίσκεται στην Ελλάδα.
  • Έρικ Γέντρισεκ: Και αυτός είχε απορριφθεί δις από τον Παναθηναϊκό. Ο 31χρονος Σλοβάκος πρώην φορ της Σάλκε κάνει “παπάδες” με την Ξάνθη έχοντας 9 γκολ φέτος, αποτελώντας έναν από τους καλύτερους επιθετικούς του πρωταθλήματος. Και αυτός, όπως όλοι στην λίστα μας, μένει ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι.
  • Μαρουάν Σαμάκ: Τρίτος επιθετικός που έχει προταθεί και απορριφθεί από τον Παναθηναϊκό.  Ο 34χρονος πρώην φορ της Άρσεναλ έμεινε ελεύθερος από την Κάρντιφ πέρσι και ακόμη παραμένει χωρίς ομάδα.
  • Σινεντού Ομπάσι: Είχε επαφές με τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2015, αλλά δεν προχώρησε η υπόθεσή του. Ο πρώην παίκτης των Σάλκε και Χόφενχαϊμ έμεινε ελεύθερος πριν από λίγες ημέρες από την ΑΪΚ και ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Είναι 31 ετών και διεθνής με την εθνική ομάδα της Νιγηρίας.
  • Ντεΐβιντας Ματουλεβίτσιους: 0 28χρονος θηριώδης (1.91) επιθετικός έμεινε ελεύθερος προ ημερών από την Χιμπέρνιαν και ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του έχοντας ήδη παίξει (μεταξύ άλλων) και σε Μουσκρόν και Ζαλγκίρις.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News