Scouting Report: Εξτρέμ για τον Παναθηναϊκό

Scouting Report: Εξτρέμ για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να ψάξει για εξτρέμ το επόμενο καλοκαίρι και το newspao.gr σας παρουσιάζει 15 παίκτες που μπορεί να αποκτήσει το “τριφύλλι” δωρεάν, δηλαδή είτε μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι και μπορούν να κλείσουν κάπου τώρα, είτε είναι ήδη ελεύθεροι.

Σημείωση: Οι παίκτες που παρουσιάζονται στη λίστα είναι αθλητές με χαμηλό κασέ, στο πλαίσιο της νέας πολιτικής της ΠΑΕ

Ταξιάρχης Φούντας: Ο μόνος υποψήφιος από το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ κάνει εξαιρετική σεζόν στον Πανιώνιο και το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι. Οι κυανέρυθροι αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του 21χρονου.

Αντόνιο Ντι Γκαούντιο: Παίκτης-αποκάλυψη της φετινής Σέριε Β στην Ιταλία. Ο 27χρονος εξτρέμ κάνει πολύ καλές εμφανίσεις με την Κάρπι (4 γκολ, 5 ασίστ) και το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το ερχόμενο καλοκαίρι.

Σιλβέν Μαρβό: Ο πρώην παίκτης της Νιούκαστλ αγωνίζεται εδώ και έξι μήνες στην Λοριέντ και σε 22 συμμετοχές έχει 5 ασίστ και 4 γκολ. Το συμβόλαιο του 30χρονου με την γαλλική ομάδα ολοκληρώνεται το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ευγένιο Ισνάλντο: Ο νεαρός (23ων ετών) εξτρέμ της Νιούελς Ολντ Μπόις αναμένεται να αποχωρήσει το ερχόμενο καλοκαίρι από την αργεντίνικη ομάδα και να ψάξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, αφού δεν υπολογίζεται, παρά την καλή σεζόν που έκανε πέρσι με την Ντεφένσα & Τζαστίσια ως δανεικός.

Ίβο Ροντρίγκες: Ο 21χρονος Πορτογάλος έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις με την Πάσος Φερέιρα στο πρώτο εξάμηνο της σεζόν και πλέον αγωνίζεται στην Β’ ομάδα της Πόρτο. Με το συμβόλαιο του να ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2017, αν δεν παραμείνει στους “δράκους” θα πρόκειται για μία εξαιρετική κίνηση.

Αντριάν Εμπάρμπα: Βασικός φέτος με την Ράγιο Βαγιεκάνο στην Β’ Ισπανίας, ο 24χρονος Ισπανός εξτρέμ βλέπει το συμβόλαιό του να λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι, με την Λεγκάνιες να τον “γλυκοκοιτάζει”.

Λας Μπανγκουρά: Ο ταχύτατος μεσοεπιθετικός της Ράγιο Βαγιεκάνο δεν υπολογίζεται, καθώς βασικός είναι ο Εμπάρμπα που γράψαμε από πάνω. Υπάρχουν πιθανότητες ο 24χρονος διεθνής (Γουινέα) να παραμείνει στην ισπανική ομάδα, ωστόσο το πιο πιθανό σενάριο είναι να αποχωρήσει ως ελεύθερος.

Τζεφ Ρειν-Αντελάιντ: Πρόκειται για έναν 19χρονο, βασικό εξτρέμ στην Κ19 της Γαλλίας. Αγωνίζεται στην Άρσεναλ και με την ομάδα νέων δείχνει καλά στοιχεία, ωστόσο ο Αρσέν Βενγκέρ δεν “ψήνονταν” ιδιαίτερα στο να τον ανανεώσουν. Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με τον προπονητή των “κανονιέρηδων”, ωστόσο αν δεν ανανεώσει με την ομάδα του Λονδίνου θα αποτελέσει μία πανέξυπνη κίνηση για οποιαδήποτε ομάδα πάρει τα δικαιώματά του.

Φλόριαν Ζοσεφζούν: Μετά από 3,5 χρόνια στην PSV αποφάσισε να δοκιμάσει την καριέρα του στην αγγλική Μπρέντφορντ με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο 6 μηνών τον χειμώνα. Έχει ήδη 10 συμμετοχές (1 ασίστ), ωστόσο δεν έχουν συζητήσει ακόμη το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας τους με τον 26χρονο.

Ρομέιν Αμαλφιτάνο: Ο 27χρονος, πρώην παίκτης της Νιούκαστλ, έχει “ξαναπαίξει” στο “πράσινο” ρεπορτάζ. Την τελευταία τριετία παίζει στην Ντιζόν. Φέτος έχει 23 συμμετοχές, τις περισσότερες ως αλλαγή και λογικά θα αποχωρήσει το καλοκαίρι.

Δημήτρης Χριστοφή: Ο Κύπριος διεθνής κάνει ακόμη μία εξαιρετική σεζόν στην Ομόνοια (23 συμμετοχές, 6 γκολ + 6 ασίστ) και το συμβόλαιό του λήγει το επόμενο καλοκαίρι. Υπάρχει ρήτρα ανανέωσης για ακόμη ένα χρόνο, ωστόσο θα πρέπει να την ενεργοποιήσουν από κοινού τόσο ο παίκτης, όσο και η ομάδα.

Ισιάρ Ντιά: Έκανε σπουδαία καριέρα σε Φενέρ και Νανσί, ωστόσο η επιλογή του να πάει στα Εμιράτα τον “εξαφάνισε” από τον ποδοσφαιρικό χάρτη. Επέστρεψε στην Ευρώπη (και πάλι) για την Νανσί πέρσι και μετράει 23 συμμετοχές με 5 γκολ και 1 ασίστ. Είναι διεθνής με την εθνική Σενεγάλης και ακόμη 29 χρονών.

Τσάρλς Ενζόγκμπια: Κυκλοφορεί ελεύθερος μετά την αποχώρησή του από την Άστον Βίλα και ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Είχε ακουστεί για ΑΕΚ, αλλά η περίπτωσή του δεν προχώρησε. Στα 30 του, ο διεθνής Γάλλος θα αποτελούσε μία καλή περίπτωση για τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ.

Γιάνικ Ντιαλό: Είχε προταθεί σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό τον χειμώνα, αλλά καμία ομάδα δεν τον απέκτησε. Ο πρώην παίκτης των Σπόρτινγκ Λισαβώνας και Μπενφίκα έμεινε ελεύθερος από την Ρατσαμπούρι της Ινδονησίας και ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο διεθνής Πορτογάλος είναι πλέον 30 χρονών.

Ιμπραχίμ Σισοκό: Γνωστός από το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό, ο Ιβοριανός μεσοεπιθετικός αποχώρησε από την Κόνιασπορ και κυκλοφορεί ελεύθερος στα 25 του.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Χριστουλάκης

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News