Scouting Report: Ελεύθερα αμυντικά χαφ για τον Παναθηναϊκό

Scouting Report: Ελεύθερα αμυντικά χαφ για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει στην αγορά για αμυντικό χαφ και το newspao.gr σας παρουσιάζει περιπτώσεις ελεύθερων που έχουν απασχολήσει ή θα μπορούσαν να απασχολήσουν (με τα καλά και τα κακά τους), δεδομένων των απίστευτων συνθηκών που έχει επιβάλλει ο Γιάννης Αλαφούζος.

Αναλυτικά οι περιπτώσεις:

Βουρνόν Ανίτα: Διεθνής Ολλανδός, στα 30 του, έχει κάνει προπονήσεις το καλοκαίρι με τη Λιντς, άρα θα χρειαστεί και λίγο χρόνο για να φτάσει σε επιθυμητό επίπεδο. Ο πρώην παίκτης των Νιούκαστλ, Άγιαξ και Βίλεμ κυκλοφορεί ελεύθερος και αποτελεί μακράν της δεύτερης τη καλύτερη πιθανή επιλογή για αυτή τη θέση. Φυσικά το θέμα είναι στο οικονομικό, καθώς θα πρέπει να πέσει από τις 700.000 ευρώ/χρόνο περίπου στα μισά. Το θετικό είναι ότι έχουν γίνει επαφές με τον Νταμπίζα και πως έχει λάβει αποζημίωση από την Λιντς.

Τζακ Ρόντγουελ: Το μεγάλο πράσινο σίριαλ του καλοκαιριού, το οποίο -τυπικά- δεν έχει τελειώσει κιόλας ακόμα. Ο Νίκος Νταμπίζας προσπάθησε για το “μπαμ” με τον 28χρονο διεθνή χαφ, ο οποίος όμως έδειξε να έχει τον Παναθηναϊκό ως τελευταία επιλογή για την καριέρα του, κολλώντας σε ψιλά γράμματα στα συμβόλαια. Φυσικά, μιλάμε για ένα λαχείο, με δεδομένη ποιότητα, αλλά με γυάλινα πόδια. Δεν έχει κάνει προετοιμασία και ακόμη και σήμερα να υπέγραφε, θα ήταν έτοιμος τις πρώτες μέρες του Οκτώβρη.

Σλόμπονταν Μεντόγεβιτς: Επίσης στα 28 του, θεωρήθηκε μεγάλο ταλέντο του σέρβικου ποδοσφαίρου, ωστόσο δε δικαίωσε λόγω των πολλών τραυματισμών που ταλαιπώρησαν τα γόνατά του. Αποχώρησε από την Ντάρμσταντ τον Ιούλιο και έχει προταθεί στον Παναθηναϊκό.

Γιουσούφ Μουλουμπού: Ο Κονγκολέζος χαφ κυκλοφορεί ελεύθερος και μάλιστα το όνομά του είχε παίξει για τον Παναθηναϊκό. Στα 32 του, με πλούσια καριέρα σε Σέλτικ, Παρί, Νόριτς και Γουέστ Μπρομ ο 39 φορές διεθνής μέσος δεν έχει καταφέρει να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ντενίλσον: Σίγουρα δεν είναι στο ίδιο επίπεδο που ήταν στην αρχή της καριέρας του, ωστόσο καταφέρνει ακόμα να αποδώσει -κατά διαστήματα- ποιοτικό ποδόσφαιρο. Ο Βραζιλιάνος, άλλοτε (αποτυχημένο) wonderkid της Άρσεναλ, είναι πλέον 31 ετών και ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, καθώς αποχώρησε από την Μποταφόγκο. Ενδιαφέρον υπάρχει τόσο από την πατρίδα του, όσο και από Κίνα, Αραβία, κάνοντας δύσκολη την περίπτωσή του για ομάδες με “μικρό” πορτοφόλι.

Ντάνι Ουίλιαμς: Στα 30 του, ο διεθνής Αμερικανός χαφ αποχώρησε από την Χάντερσφιλντ και αποτελεί μία από τις καλύτερες περιπτώσεις ελεύθερων αμυντικών χαφ. Έχει αγωνιστεί και σε Ρέντινγκ, Χοφενχάιμ και Φράιμπουργκ, ενώ μπορεί να παίξει τόσο στη θέση “8”, όσο και σέντερ μπακ και δεξί μπακ. Φυσικά, ανασταλτικός παράγοντας είναι το κασέ του.

Ντένις Αόγκο: Ο 32χρονος διεθνής Γερμανός χαφ αποχώρησε από την Στουτγκάρδη και έχει ρίξει τις απολαβές του κοντά στα πλαίσια των 300-350 χιλιάδων ευρώ. Στο παρελθόν έχει παίξει και σε Φράιμπουργκ, Αμβούργο και Σάλκε, ενώ στα αρνητικά είναι οι συχνοί μυϊκοί τραυματισμοί που αντιμετωπίζει.

Λορέντσο Κρισέτιγκ: Αποτέλεσε προϊόν των ακαδημιών της Ίντερ, ωστόσο δεν δικαίωσε τις προσδοκίες που υπήρχαν. Αποχώρησε πριν λίγες ώρες από την Μπολόνια με την οποία έκανε καλοκαιρινή προετοιμασία κανονικά. Υπάρχει ενδιαφέρον από την Ιταλία για την περίπτωσή του.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News