Σχένκεφελντ: «Πάλεψα με το θηρίο και βγήκα νικητής»

Οι ατάκες των παικτών για Σένκεφελντ μετά το ντέρμπι

Για τους σοβαρούς τραυματισμούς που πέρασε στην καριέρα του, τη “μάχη” με το… θηρίο και τη νίκη του μίλησε ο Μπαρτ Σχένκεφελντ στο match programme της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για το παιχνίδι με την ΑΕΛ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μπαρτ Σχένκεφελντ στο match programme της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

Η ομάδα δεν έχει ξεκινήσει με τον επιθυμητό τρόπο τη σεζόν. Τι άποψη έχεις γι’ αυτό;

«Δεν νομίζω ότι μερικά άσχημα αποτελέσματα μπορούν να χαρακτηρίσουν την ομάδα. Πρέπει καθημερινά να δουλεύουμε και να προσπαθούμε να μην επαναληφθούν αυτά. Πρέπει να είμαστε καθημερινά συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας».

Η νίκη επί του Ατρόμητου σε κάνει πιο αισιόδοξο για το μέλλον;

«Δεν κρίνω ποτέ από ένα παιχνίδι την πορεία μιας ομάδας. Ξέρω ότι έχουμε την ποιότητα αλλά πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να φανεί η ποιότητά μας. Σαν ομάδα πάντα πρέπει να έχεις ένα στόχο, αλλά ο βασικός στόχος πρέπει να είναι η καθημερινή δουλειά, η καθημερινή βελτίωση».

Συνέβησαν κάποια γεγονότα την περασμένη εβδομάδα, όπως η λύση συνεργασίας με τον τεχνικό διευθυντή. Αυτά μπορούν να επηρεάσουν εσάς;

«Όχι, είναι πράγματα που δεν πρέπει να επηρεάζουν την ομάδα. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Δεν μπορούμε να επηρεάσουμε αυτές τις καταστάσεις και επομένως δεν υπάρχει λόγος να ασχολούμαστε. Εμείς μόνο στο γήπεδο μπορούμε να επηρεάσουμε τις καταστάσεις και εκεί οφείλουμε όλοι να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

Στο ρόστερ υπάρχουν αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές. Τι πιστεύεις γι’ αυτούς ως πιο έμπειρος;

«Υπάρχει αρκετό ταλέντο αλλά είναι πάντα δύσκολο για τους νεαρούς να έχουν σταθερότητα στην απόδοσή τους. Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο αλλά και να παραμείνεις συγκεντρωμένος. Όταν ήμουν και εγώ μικρός δυσκολευόμουν να είμαι προσηλωμένος μόνο στην προπόνηση. Είναι δύσκολο, το ξέρω, τους καταλαβαίνω, όμως θα πρέπει να το κάνουν εάν θέλουν να έχουν συνέχεια στην πορεία τους ως επαγγελματίες ποδοσφαιριστές».

Τι συμβουλή θα τους έδινες;

«Πρέπει να τους κρατήσουμε συγκεντρωμένους. Ο βαθμός συγκέντρωσης του κάθε ποδοσφαιριστή
φαίνεται από τον τρόπο που προπονείται. Δεν μιλάω μόνο για την προπόνηση αλλά και για τα υπόλοιπα.
Δηλαδή να πηγαίνεις πριν την προπόνηση στο γυμναστήριο, μετά την προπόνηση να γίνεται σωστή
αποθεραπεία».

Εσύ τους μιλάς αρκετά, πάντως.

«Έχω δει πολλά και έχω περάσει ακόμα περισσότερα στην καριέρα μου. Γι’ αυτό και μου αρέσει να
δουλεύω με νεαρούς ποδοσφαιριστές. Μου αρέσει να συμβουλεύω τους παίκτες. Τους μιλάω για να
καταλαβαίνουν τι σημαίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, τι δυσκολίες θα κληθούν να διαχειριστούν, πώς θα αντεπεξέλθουν. Μου βγαίνει κάπως αυθόρμητα να τους μιλάω, μάλλον λόγω εμπειρίας. Δεν είμαι 35 χρονών, είμαι 28 αλλά έχω περάσει αρκετά για να ξέρω».

Αλλάζει η εικόνα του προσώπου σου όταν μιλάς για όσα έχεις περάσει. Πού αναφέρεσαι;

«Δυστυχώς είχα κάποια σοβαρά ζητήματα με τραυματισμούς. Δεν ήταν εύκολα. Όταν είσαι μήνες
εκτός δράσης, είσαι μόνος σου. Έχεις να αντιμετωπίσεις πολλά πράγματα και εκεί φαίνεται η δύναμη του χαρακτήρα. Στη ζωή όταν κάνεις το σωστό, η ζωή θα σε ανταμείψει. Δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείπεις. Εγώ δεν το έβαλα ποτέ κάτω. Θα μπορούσα να απογοητευτώ και να μην κάνω τίποτα. Όμως εγώ πάλεψα με το θηρίο, θα μπορούσα να πω, και βγήκα νικητής».

Πώς πήρες την απόφαση να αλλάξεις ήπειρο και να φύγεις από την Ολλανδία για την Αυστραλία;

«Είχα κάποια προβλήματα στο παρελθόν με τραυματισμούς. Πήγα εκεί επειδή ήταν το City group, δηλαδή ήταν κάτω υπό τη σκέπη της Manchester City. Αυτό σημαίνει όχι μόνο χρήματα αλλά και κορυφαίοι συνεργάτες. Εκεί είχαν κορυφαίους φυσικοθεραπευτές, με τους οποίους δούλεψα πολύ και με βοήθησαν να νιώσω πάλι υγιής. Μπορώ να πω ότι η επιλογή μου να πάω στην Αυστραλία ήταν μια από τις πιο σωστές της καριέρας μου».

Και γιατί έφυγες από εκεί;

«Ήθελα πλέον να γυρίσω στην Ευρώπη. Είναι τιμή μου να παίζω στον Παναθηναϊκό. Δεν έχω καθόλου
στο μυαλό μου να γυρίσω στην Ολλανδία. Γενικά δεν βάζω μακροπρόθεσμους στόχους. Θέλω βήμα
βήμα να προχωράω στο ποδόσφαιρο. Μπορεί να ακουστεί κάπως περίεργα αλλά όταν συμφώνησα
με τον Παναθηναϊκό, αισθάνθηκα πραγματικά ότι ήταν μία από τις πιο καλές μέρες μου στο ποδόσφαιρο».

Ένα στοιχείο της προσωπικότητας του Μπαρτ που δεν θα βρούμε ψάχνοντας στο διαδίκτυο;

«Όπου πηγαίνω, έχω μέσα μου βαθιά τη θρησκεία μου. Οδηγός πάντα στη ζωή μου».

Θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού;

«Ξέρω ότι είναι πολλοί και γνωρίζω ότι μοναδικό φάρμακο για να έρθουν κοντά μας είναι η νίκη. Πρέπει να φέρνεις επιτυχίες και μετά θα επιστρέψουν στο γήπεδο. Αυτό, όμως, που πρέπει να καταλάβουν οι οπαδοί μας είναι ότι τους χρειαζόμαστε. Αν δεν το καταλαβαίνουν, οφείλω να τους το πω. Είναι μέρος μας. Χωρίς αυτούς δεν υπάρχουμε. Δεν γίνεται μια μεγάλη ομάδα να μην έχει τους οπαδούς της».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News