Σαραβάκος για όλα: Ολυμπιακό, Δώνη, παίκτες, συμπεριφορά οπαδών

Το συγκινητικό μήνυμα της ΠΑΕ για τα γενέθλια του Σαραβάκου!

O Δημήτρης Σαραβάκος μίλησε στη NOVA για την αγωνιστική κρίση του Τριφυλλιού, εκφράζοντας την πίστη του στον προπονητή και τους παίκτες.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Δημήτρη Σαραβάκου στο novasports.gr:

Για τη σημασία των ντέρμπι “αιωνίων”:

“Μέσα στη σειρά του πρωταθλήματος, υπάρχουν παιχνίδια που ξεχωρίζουν, όπως αυτό με τον Ολυμπιακό, με την ΑΕΚ ή τον ΠΑΟΚ. Πάντα ξεχώριζαν… Το συγκεκριμένο είναι πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι, το οποίο όλοι γνωρίζουμε πόση δύναμη μπορεί να δώσει στην ομάδα και τον κόσμο, αν έρθει μια νίκη. Θέλει μεγάλη συγκέντρωση και στα 90 λεπτά και νομίζω ότι σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεται η ομάδα, είναι ένα παιχνίδι που δεν μπορείς να κάνεις μια πρόβλεψη. Είναι ένα έξτρα κίνητρο και μόνο η ατμόσφαιρα που δημιουργείται στο γήπεδο, η οποία είναι εκπληκτική. Τουλάχιστον στα δικά μας χρόνια ήταν εκπληκτική και σου έδινε μεγάλη δύναμη”.

Για το αν ξεχωρίζει κάποιο από τα 16 γκολ που έχει πετύχει κόντρα στον Ολυμπιακό:

“Όλα είναι ξεχωριστά και έχουν μεγάλη αξία. Όταν βάζεις γκολ απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο, ακόμα και τυχερό να είναι το γκολ, έχει μεγάλη σημασία”.

Για τον πιο δύσκολο αντίπαλο που είχε σε ντέρμπι:

“Συνήθως είναι ο κακός σου εαυτός. Πάντα δύσκολος αντίπαλος ήταν ο Κούλης Καραταΐδης, ο οποίος ήταν πολύ γρήγορος και δυνατός, οπότε υπήρχε ιδιαίτερη αντιμετώπιση”.

Για το ντέρμπι που θυμάται πιο έντονα:

“Νομίζω τον τελικό Κυπέλλου, το 4-0. Ήταν ένα αποτέλεσμα που δεν περίμενε κανένας. Πιστεύαμε στη νίκη, αλλά με τόση άνεση δεν το περίμενε κανένας”.

Για το αν παίζει ρόλο το γεγονός ότι στο εφετινό ντέρμπι ο Παναθηναϊκός είναι στα “χαρτιά” το αουτσάιντερ:

“Παίζει ρόλο, αλλά αν το δεις και από την άλλη πλευρά σου δίνει τη σκέψη ότι πρέπει να είσαι πιο δυνατός και συγκεντρωμένος, για να αντιμετωπίσεις το συγκεκριμένο παιχνίδι. Όλα φαίνονται στο γήπεδο”.

Για τους λόγους που ο Παναθηναϊκός έκανε… άκυρη εκκίνηση στο εφετινό πρωτάθλημα:

“Πέρυσι σχεδιάστηκε ένα πλάνο για τα επόμενα τρία χρόνια. Η περσινή χρονιά ήταν επιτυχημένη στο μεγαλύτερο κομμάτι της, με εξαίρεση ένα κομμάτι στο δεύτερο γύρο. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι δεν έχει αλλάξει κάτι ιδιαίτερο. Έχουμε τους ίδιους ανθρώπους και υπάρχει ο ίδιος προπονητής, ο οποίος δεν νομίζω ότι ξέχασε ή άλλαξε τη φιλοσοφία του και την τακτική του πάνω στο παιχνίδι.

Αναφορικά με το σχεδιασμό της ομάδας, νομίζω ότι δεν μπορούμε να λέμε ότι είναι αποτυχημένος ή εσφαλμένος, γιατί υπάρχουν οι ίδιοι παίκτες με την περσινή σεζόν με την προσθήκη των παικτών που αποκτήσαμε φέτος. Και από αυτούς, έχουν παίξει μόλις τρεις και αυτοί σε μικρό χρονικό διάστημα. Οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε για εσφαλμένο σχεδιασμό”.

Για το αν είναι αγωνιστικό ή ψυχολογικό το θέμα της αγωνιστικής κρίσης του Παναθηναϊκού:

“Πιστεύω ότι το θέμα είναι περισσότερο ψυχολογικό και είναι θέμα χρόνου να επανέλθει η ομάδα. Προσωπικά παρακολουθώ την ομάδα καθημερινά εδώ στο Κορωπί, ξέρουμε ποιες είναι οι δυνατότητες της και πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να επανέλθει σε αυτό που θέλουμε και ζητάμε όλοι. Σε πολύ υψηλό επίπεδο”.

Για το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις που έχει το ντέρμπι, παρά το βαρύ κλίμα:

“Πιστεύω ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αρκεί να είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι στις οδηγίες που θα δώσει ο προπονητής στην ομάδα και ιδιαίτερα στο τακτικό κομμάτι. Σημαντικό είναι να έχουμε τον κόσμο κοντά στην ομάδα, χωρίς αποδοκιμασίες και με στήριξη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Κανένας μας δεν είναι πάνω από τον Παναθηναϊκό. Κανένα όνομα. Ο Παναθηναϊκός έχει ιστορία, έχει κόσμο και νομίζω ότι αυτή τη δύναμη που έχει ο κόσμος, μπορεί να τη μεταφέρει στο γήπεδο και να έρθει και το καλό αποτέλεσμα.

Ο κόσμος πρέπει να έρθει κοντά στην ομάδα και να μην έχουμε το περσινό παράδειγμα με την τιμωρία που μας έφερε μακριά από τον στόχο πεντάδας και την ευρωπαϊκή έξοδο”.

Για το αν πιστεύει ότι ο Γιώργος Δώνης μπορεί να το “γυρίσει” και να επανέλθει ο Παναθηναϊκός στις επιτυχίες:

“Πιστεύω πάρα πολύ στην ομάδα και νομίζω ότι κάποια στιγμή θα “γυρίσουν” τα αποτελέσματα. Εννοείται ότι εμπιστευόμαστε τον Γιώργο Δώνη και όπως προανέφερα, δεν μπορεί να ξέχασε τη φιλοσοφία του και αυτά που γνωρίζει για το ποδόσφαιρο. Είναι θέμα χρόνου.

Σίγουρα δεν μας αξίζει αυτό που έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Γι’ αυτό πρέπει να ξεκινήσουμε για να φέρουμε τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε”.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News