Σαραβάκος: «Δεν έχω φιλοδοξίες. Μόνο να παραμείνω στην ομάδα, γι' αυτό δεν πήγα στον Ολυμπιακό»

Σαραβάκος: «Δεν έχω φιλοδοξίες. Μόνο να παραμείνω στην ομάδα, γι' αυτό δεν πήγα στον Ολυμπιακό»

Ξεχωριστή συνένετυξη από τον ξεχωριστό Δημήτρη Σαραβάκο, ο οποίος μίλησε για την καριέρα του. Το ξεκίνημά του, ο Παναθηναϊκός και η πρόταση από τον Ολυμπιακό.

Ακολουθούν αποσπάσματα από όσα δήλωσε ο Δημήτρης Σαραβάκος στην ιστοσελίδα www.vice.com/gr:

Oταν ξεκίνησα στον Παναθηναϊκό και είδα τις απαιτήσεις, τότε κατάλαβα ότι βρισκόμουν σε μεγαλύτερο σύλλογο. Έπρεπε να δείξεις πράγματα για να γίνεις βασικός στην ομάδα που είχε ήδη πάρει το νταμπλ την προηγούμενη σεζόν. Εκείνη τη χρονιά πήγαμε Παναθηναϊκό εγώ και ο Ζάετς, με προπονητή τον Γκμοχ. Ο Ζάετς ήταν τεράστιο όνομα της εποχής και αρχηγός της Εθνικής Γιουγκοσλαβίας που ακόμα έπαιζε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Μάλιστα, περιμέναμε να τελειώσει το ευρωπαϊκό για να έρθει. Από την πρώτη κιόλας χρονιά κάναμε φοβερή πορεία χάνοντας την τελευταία στιγμή το ελληνικό πρωτάθλημα και φτάνοντας στους τέσσερις της Ευρώπης, όταν αποκλειστήκαμε από την Λίβερπουλ. Ήταν η χρονιά που στον τελικό είχαμε τα γεγονότα του Χέιζελ.

Η σχέση μας με τον κόσμο δεν ήταν όπως σήμερα που ασχολούνται περισσότερο μέσω των social media. Φεύγαμε από το γήπεδο και για να μπούμε στο αμάξι μας ή να περάσουμε τον δρόμο, σκαρφαλώναμε σε άλλα αυτοκίνητα. Αυτά γίνονταν συχνά, αλλά ήθελα να αποφεύγω τα πολλά-πολλά. Με ενδιέφερε μόνο η δουλειά μου, το παιχνίδι μου και να συναντήσω τις παρέες μου στη Νέα Σμύρνη. Ποτέ δεν επεδίωξα δημοσιότητα.

Το πρώτο μου ευρωπαϊκό παιχνίδι ήταν εναντίον της Φέγενορντ, στο Ρότερνταμ. Απίστευτη εμπειρία. Νομίζω ότι τα ευρωπαϊκά παιχνίδια έχουν άλλη ποιότητα. Όχι ότι τα κυνηγούσα, επειδή πολλοί έλεγαν τότε ότι ενδιαφερόμουν περισσότερο για αυτά, κάτι που δεν ισχύει. Απλώς, εκεί έχεις μεγαλύτερο κίνητρο, λόγω επιπέδου και όχι επειδή θα σε δουν οι ξένοι. Σκέψου ότι τότε στη Φέγενορντ έπαιζε ο Γκούλιτ. Καταλαβαίνεις ότι παίζει ρόλο ποιον έχεις απέναντί σου. Επίσης, στο εξωτερικό παίζαμε σε εκπληκτικές εγκαταστάσεις. Ακόμα και τώρα, πηγαίνεις στην Ευρώπη και βλέπεις απίστευτα γήπεδα και για τις πιο μικρές ομάδες. Εμείς τι έχουμε; Ένα ΟΑΚΑ και ένα Καραϊσκάκη.

Κάποτε, μου έγινε πρόταση να πάω στον Ολυμπιακό από τον Γιώργο Κοσκωτά. «Εσένα θα σε κάνω δώρο στον γιο μου», είπε όταν βρεθήκαμε σε μια εκδήλωση του ΠΣΑΠ. Συζητούσαμε για πολλά χρήματα. Τελικά, δεν ολοκληρώθηκε η μεταγραφή. Εξάλλου, ποτέ δεν ήταν στόχος μου να φύγω από τον Παναθηναϊκό. Λίγα χρόνια αργότερα όμως, έφυγα αναγκαστικά επειδή απλά δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιό μου. Ο κόσμος αιφνιδιάστηκε, αλλά είχα καταλάβει ότι πήγαινε προς τα ‘κει το «πράγμα» μιας και τον τελευταίο ενάμιση χρόνο βρέθηκα πολλές φορές στον πάγκο, άδικα κατά τη γνώμη μου. Δεν ξέρω γιατί, αλλά δεν με χρησιμοποιούσε ο προπονητής στα περισσότερα παιχνίδια. Έκανα υπομονή μέχρι να λήξει το συμβόλαιό μου κι έφυγα.

Το ίδιο έγινε και όταν αποχώρησα από την ΑΕΚ. Δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιο. Καταλαβαίνω ότι ήμουν ήδη 34 χρόνων, αλλά ένιωθα ότι μπορούσα να προσφέρω ακόμα πράγματα. Τελικά, μετά από όλα αυτά, αποφάσισα να επιστρέψω στον Πανιώνιο για να κλείσω εκεί την καριέρα μου. Μάλιστα, άτυπα είχα ήδη ξεκινήσει να κάνω προπονήσεις με προπονητή τον Κυράστα. Το έμαθαν όμως από τον Παναθηναϊκό και με πήρε ο τότε πρόεδρος της ομάδας, ο καπετάνιος (σ.σ. αναφέρεται στον Γιώργο Βαρδινογιάννη) ζητώντας μου να επιστρέψω και να ολοκληρώσω εκεί την καριέρα μου. Έτσι κι έγινε. Γύρισα και μετά από έξι μήνες σταμάτησα, χωρίς να πάω στον Πανιώνιο.

Όσο έπαιζα μπάλα, έκανα κι ένα εστιατόριο στην Πλάκα, τον Διογένη, που το έχω ακόμα, ενώ φέτος είναι η τέταρτη χρονιά που βοηθάω τον Παναθηναϊκό ως συντονιστής ποδοσφαίρου. Δεν έχω φιλοδοξίες. Μόνο να παραμείνω στην ομάδα.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News