Σανγκ Πινγκ: «Στα μπουζούκια μου έδιναν να πιω και την επόμενη σερνόμουν-Ευχαριστώ τον Διαμαντίδη»

Σανγκ Πινγκ: «Στα μπουζούκια μου έδιναν να πιω και την επόμενη σερνόμουν-Ευχαριστώ τον Διαμαντίδη»

Ο Σανγκ Πινγκ, δήλωσε ευγνώμων για τη χρονιά που πέρασε στον Παναθηναϊκό, μίλησε για την εμπειρία του στα μπουζούκια μετά το πρωτάθλημα, ενώ ευχαρίστησε τον Διαμαντίδη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στo gazzetta.gr:

Kατ’ αρχήν πες μας τι κάνεις αυτή την περίοδο; Αν δεν κάνω λάθος πάνε τρία χρόνια που σταμάτησες το μπάσκετ…

«Από τότε έχω κάνει αρκετά πράγματα. Άρχισα την δική μου επιχείρηση και προσφέρω υπηρεσίες στο αθλητικό marketing, αλλά για τις ανάγκες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δούλεψα για λογαριασμό της ΔΟΕ, ως επικεφαλής μία ομάδας που ήταν υπεύθυνη για την καλύτερη δυνατή μεταχείριση των παικτών των 32 ομάδων! Επισκέφτηκα όλες τις πόλεις και όλες τις αποστολές, μίλησα με τους παίκτες και μαζί με τους συνεργάτες μου, προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε την εμπειρία τους στην Κίνα, έξω από τις τέσσερις γραμμές.»

Γενικά, έχεις επαφή με κάποιον από τους παλιούς σου συμπαίκτες στον Παναθηναϊκό;

«Ναι αμέ! Με τον Μάϊκ Μπατίστ ανταλλάσσουμε μηνύματα, αλλά και με τον Τζέϊμς Γκιστ και τον Στεφάν Λάσμε.»

Τι θυμάσαι από την ελληνική εμπειρία σου, από τον χρόνο που έζησες στην Ελλάδα και ήσουν μέλος του Παναθηναϊκού;

«Ήταν ίσως η πιο σημαντική σεζόν της καριέρας μου και με έκανε καλύτερο παίκτη και άνθρωπο! Μπορεί να έπαιξα ελάχιστα, αλλά το γεγονός ότι δούλευα καθημερινά στην προπόνηση με τόσο σπουδαίους παίκτες και απέκτησα τόσο παραστάσεις μέσα κι έξω από το γήπεδο, είχε άμεση επίδραση στο παιχνίδι μου και τη νοοτροπία μου. Ήμουν βασικός για δύο χρόνια στους Τιανχίν Γκολντ Λάϊονς κι έπαιξα ίσως το καλύτερο μου μπάσκετ.»

Βοηθήθηκες πολύ δηλαδή;

«Αναμφίβολα! Η εμπειρία του Παναθηναϊκού δυνάμωσε πολύ τον χαρακτήρα μου και μου έμαθε να βλέπω το μπάσκετ από διαφορετική σκοπιά. Εύχομαι να έχουν κι άλλοι Κινέζοι μπασκετμπολίστες την ευκαιρία να πάνε στην Ευρώπη και να εισπράξουν τόσα πράγματα όσο εγώ. Πρέπει να ανοίξουν τους ορίζοντές τους και να μην εκλαμβάνουν τη λίγκα CBA (σ.σ.: το κινεζικό πρωτάθλημα) ως τη μοναδική επιλογή για την καριέρα τους. Αυτός είναι ο λόγος που η Εθνική μας ομάδα δεν μπορεί να διακριθεί σε διεθνές επίπεδο και η απόσταση από τις υπόλοιπες χώρες μεγαλώνει, αντί να μικραίνει!»

Ποιος ήταν ο καλύτερός σου φίλος στον Παναθηναϊκό;

«Ο Γιόνας (σ.σ.: Μασιούλις) και ο Γκιστ! Αλλά δεν ήθελα να τους ενοχλώ πολύ, γιατί ήταν πολύ συγκεντρωμένοι στα παιχνίδια, ενώ εγώ είχα αρκετό καιρό γιατί δεν έπαιζα και ταξίδευα ελάχιστα με την ομάδα…»

Θα ήθελες κάποια στιγμή να ξαναγυρίσεις;

«Εννοείται! Θα ήθελα πολύ να δω τον Δημήτρη Διαμαντίδη, που τώρα έχει αποσυρθεί και φαντάζομαι περνάει χρόνο με την οικογένειά του. Ήταν ο καλύτερος συμπαίκτης που είχα ποτέ και ήταν μεγάλη μου τιμή που τον γνώρισα και ήμουν στην ίδια ομάδα μαζί του! Είναι θρύλος! Και πραγματικά δράττομαι της ευκαιρίας να τον ευχαριστήσω για το πόσο ευγενικά και ανθρώπινα μου φέρθηκε στο διάστημα που συνυπήρξαμε στον Παναθηναϊκό!»

Ποια ήταν η πιο διασκεδαστική στιγμή σου στην Ελλάδα;

«Χωρίς δεύτερη σκέψη τα μπουζούκια, στα οποία πήγαμε όταν πήραμε το πρωτάθλημα! Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοια ατμόσφαιρα στη ζωή μου, ούτε φυσικά τέτοια αντοχή στο ποτό από επαγγελματίες παίκτες! Μου έδιναν συνέχεια να πιω και την επόμενη μέρα σερνόμουν και δεν μπορούσα να βρω τον εαυτό μου! Ενώ όλοι οι άλλοι ήταν μια χαρά… Σαν να μην συνέβη τίποτε.»

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News