Ρότσα: «Πογιάτος αντί Δώνη; - Να ξεκαθαρίσει τι θέλει η διοίκηση»

Ατάκα έπος Ρότσα σε Δώνη!

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα μίλησε για την απόφαση της διοίκησης να λήξει τη συνεργασία της με το Γιώργο Δώνη, εκφράζοντας την αντίθεσή του σε αυτό Δυστυχώς έχουν άλλη οπτική.

«Από τότε που ξεκίνησε το σήριαλ με το αν θα μείνει ή θα φύγει ο Γιώργος ήμουν αρνητικός στο ενδεχόμενο αυτό. Υπό την έννοια ότι είναι δύο χρόνια στην ομάδα έχει μαζί του ένα επιτελείο ξέρει το κλαμπ και ήταν και ποδοσφαιριστής πολλά χρόνια. Δουλεύει σε υψηλό επίπεδο και έχει μια εμπειρία αρκετά μεγάλη. Για μένα είναι μια δοκιμασμένη συνταγή που ο Παναθηναϊκός δεν έπρεπε να σκεφτεί να την αλλάξε. Το κυριότερο είναι ότι πρόσφερε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο ενώ θα μπορούσε να πάει σε άλλη ομάδα. Δυστυχώς στον Παναθηναϊκό βλέπουν από μία διαφορετική οπτική γωνία το ποδόσφαιρο και το ποδοσφαιρικό τμήμα», είπε ο Ρότσα στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» που εκφράζει προβληματισμό και για τον μεταγραφικό σχεδιασμό που υπάρχει:

«Μια ομάδα δεν γίνεται καλή μόνο με μεταγραφές. Και ιδιαίτερα από τη στιγμή που οι μεταγραφές αυτές δεν αφορούν παίκτες που έχουν υψηλού τύπου παραστάσεις θα πει κανείς πως ο πήχης στον Παναθηναϊκό πλέον είναι χαμηλά αλλά από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα. Ο πήχης στον Παναθηναϊκό ανέκαθεν ήταν ψηλά. Και εκεί πρέπει να επιστρέψει. Το απαιτείτο όνομά του και η ιστορία του. Ο Γιώργος το γνωρίζει πολύ καλά αυτό και το έδειξε τα δύο αυτά χρόνια. Γνωρίζει την ιστορία και τις απαιτήσεις ενός τέτοιου συλλόγου».

Ο Ρότσα διαφωνεί και με την επιλογή του Ντάνι Πογιάτος: «Είναι πρωτοφανές για τον Παναθηναϊκό η επιλογή ενός προπονητή σαν τον Πογιάτος Δεν έχει κάνει ακόμα το αγροτικό του. Ισως του ανεβάσουν τον πήχη και εκείνος να μην μπορέσει να ανταπεξέλθει χωρίς να είναι δική του η ευθύνη. Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα δεν είναι σε υψηλό επίπεδο αλλά είναι ιδιαίτερο. Είναι πολύ πιο δύσκολο απ ό,τι σε ένα οργανωμένο πρωτάθλημα όπως η Γερμανία. Εδώ δεν είναι δεδομένο τίποτα εδώ η αποτυχία μπορεί να έρθει πολύ γρήγορα. Μπορεί να είναι καλός προπονητής αλλά καλό θα είναι να ξεκαθαρίσει η διοίκηση τι θέλει να κάνει. Να πει στον κόσμο να έχει υπομονή να μην υπάρχουν πολλές απαιτήσεις και προσδοκίες. Και το σημαντικότερο να τον στηρίξει μέχρι το τέλος. Αν έρθει και δεν στηριχτεί θα είναι κακό για τον Παναθηναϊκό και για το ίδιο το παιδί. Πρέπει να γίνει αναδιοργάνωση στο ποδοσφαιρικό τμήμα να σκεφτούν οργανωτικά και να βάλουν έναν συγκεκριμένο στόχο».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News