Ρότσα: «Έσωσε την κατάσταση ο Τσίπρας - Βασιλιάς ο Ολυμπιακός λόγω παρασκηνίου!»

Ρότσα: «Έσωσε την κατάσταση ο Τσίπρας - Βασιλιάς ο Ολυμπιακός λόγω παρασκηνίου!»

Ο θρύλος του Παναθηναϊκού δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στους «πράσινους»:

«Το 1978 πήγα στην Κολομβία, όπου γεννήθηκε η κόρη μου και σε διακοπές στο Σάντο Τομέ με καλούν να παίξω στην Μπόκα. Όταν είχα την πρώτη συνάντηση με τον Λορέντζο στο σπίτι του, με έστειλε να μιλήσω με τον Alberto J. Armando στο Barrio Norte. Μου κάνει μια προσφορά πολύ χαμηλότερη από ό,τι κέρδιζα και κράτησα αυτήν την προσφορά, αλλά έπαιζα για την Μπόκα.
Εκείνη τη χρονιά τελείωσα αρχηγός της ομάδας και στο τέλος της χρονιάς έρχεται ξανά ο Παναθηναϊκός, τον οποίο είχε αγοράσει η πιο πλούσια οικογένεια της Ελλάδας και έμεινα μέχρι το 2011», υπογράμμισε και πρόσθεσε:
«Ο σύλλογος μεγάλωσε πολύ, έφθασα μέχρι τα ημιτελικά του Champions League ως παίκτης και ως προπονητής, το  ’84 με τη Λίβερπουλ και το ’96 με τον Άγιαξ του Φαν Χάαλ. Είναι ένας σύλλογος από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη. Τότε δεν ξέρω τι έγινε και από εκείνη τη στιγμή μέχρι τώρα ο σύλλογος έχει μια πολύ μεγάλη κρίση. Ο Ολυμπιακός που μπήκε στο παρασκήνιο, είναι πλέον ο βασιλιάς εδώ, από τα 15 τελευταία πρωταθλήματα που κατέκτησε τα 13»

Ο Ρότσα, όμως, δεν έμεινε μόνο σ’ αυτά. Αναφέρθηκε ακόμη και στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα και στο πώς τη βίωσε.

«Για μένα είναι μία παγκόσμια αλυσίδα. Είχαμε μία βάρβαρη κρίση, κάτι με το “κοραλίτο”, το 2015. Θυμαμαι που ήμουν σε ένα νησί σε τεχνική σχολή και ξαφνικά έκλεισαν οι τράπεζες. Θυμήθηκα το 2001 τι είχε συμβεί στην Αργεντινή, παρόλο που δεν ήμουν εκεί. Εδώ ήταν πολύ μεγάλο, αν και η διαφορά με την Αργεντινή είναι ότι ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα και υπάρχουν πολλά οφέλη. Δεν υπάρχει πληθωρισμός, υπάρχει ένα ισχυρό νόμισμα όπως το ευρώ και υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που συνέβη στην Αργεντινή» είπε ο Ρότσα και πρόσθεσε: « Ήρθε ένας αριστερος Πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας και μαζί με τον Ελληνοαργεντινό υπουργό Άμυνας, τον Κώστα Ήσυχο άντεξαν, έκαναν μεταρρυθμίσεις και έσωσαν την κατάσταση».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News