Ρότσα: «Ελπίζω να χειροκροτηθεί ο Μαρσέλο στη Λεωφόρο»

Ρότσα

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα σχολίασε το ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, έκανε αναφορά σε Αραούχο και… Μαρσέλο, ενώ εξέφρασε την άποψή του για το φετινό πρωτάθλημα στο sportdog.gr.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε:

Πως είδατε το ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ;

«Νομίζω ότι το χθεσινό ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ θύμισε λίγο από τα παλιά ματς! Ήταν ένα καλό παιχνίδι, στο οποίο είδαμε αρκετές χαμένες φάσεις, ανατροπή στο σκορ, καταλογισμό πέναλτι και πάθος από τους ποδοσφαιριστές. Μου άρεσε πολύ που είδα ένα γεμάτο γήπεδο σε έναν ωραίο αγωνιστικό χώρο και είναι σημαντικό να μένουμε στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος!

Είναι πολύ σημαντικό ότι υπήρχε το σασπένς μέχρι το τέλος και δεν ήξερες εάν θα… καθαρίσει το ματς ο Παναθηναϊκός ή εάν θα καταφέρει η ΑΕΚ να ισοφαρίσει! Αγώνες σαν τον χθεσινό θα μας βοηθήσουν για να ανέβει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν πρέπει πλέον να υπάρχουν εντάσεις χωρίς λόγο και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι».

Άρα πρέπει να ήσασταν χαρούμενος και για το τι έγινε με Αραούχο!

«Ναι η αλήθεια είναι ότι μου άρεσε πάρα πολύ το χειροκρότημα των οπαδών του Παναθηναϊκού προς τον Αραούχο. Ήταν κάτι που μου άρεσε από την τηλεόραση, όπου φάνηκε ο φίλαθλος κόσμος των πράσινων να χειροκροτεί τον φορ της ΑΕΚ και έδειξε για μια ακόμη φορά ότι έχει ποδοσφαιρικό πολιτισμό. Μου αρέσουν πολύ τέτοιες καταστάσεις».

Πιστεύετε ότι ο Παναθηναϊκός θα κάνει πρωταθλητισμό;

«Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει κάνει βήματα προόδου, ωστόσο θεωρώ ότι είναι πολύ νωρίς για να βάλουμε τη ταμπέλα του φαβορί. Πάντως, το ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι ο Παναθηναϊκός φτιάχνει μια ομάδα αρκετά σταθερή και δυνατή για το μέλλον, γιατί υπό κανονικές συνθήκες τέτοιες ομάδες θέλουν 2-3 χρόνια για να κάνουν πρωταθλητισμό. Όμως φέτος βλέπω πως είναι αρκετά αδύναμος και ο Ολυμπιακός, ο οποίος είναι κύριος αντίπαλος.

Από εκεί και πέρα το Τριφύλλι εκμεταλλεύτηκε και τις συγκυρίες με το βατό πρόγραμμα και έχτισε πάνω σε αυτό. Κάπως έτσι έχει ήδη αποκτήσει ένα σημαντικό βαθμολογικό πλεονέκτημα, αν και το πρωτάθλημα… τώρα ξεκίνησε και έχει πολύ δρόμο μπροστά του! Κατά την άποψή μου ο πιο δύσκολος μήνας είναι ο Γενάρης, μιας και οι ομάδες χάνουν προσωρινά τον προσανατολισμό τους, πόσο μάλλον φέτος που θα υπάρχει και η διακοπή ενός μήνα για το Μουντιάλ»!

Πως σας φάνηκε η διαχείριση του χθεσινού ντέρμπι από τον Παναθηναϊκό;

«Μου αρέσει όμως που οι παίκτες του Παναθηναϊκού παίζουν με μεγάλο πάθος. Το πιο βασικό θα είναι η ομάδα να κρατήσει μια σταθερότητα και είναι πολύ σημαντικό ότι οι πράσινοι δέχθηκαν γκολ σε ένα κρίσιμο σημείο, ωστόσο κατάφεραν να βγάλουν αντίδραση και αυτό είναι ένα πολύ καλό σημάδι. Έρχεται και άλλο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα που θα είναι πάλι sold out και είναι κατόρθωμα των παικτών και του Ιβάν πως ο κόσμος επέστρεψε στο γήπεδο, διότι στο παρελθόν υπήρχαν και αγώνες με 3.000 κόσμο!

Ο Γιοβάνοβιτς είναι ένα κόσμημα για το ελληνικό πρωτάθλημα και το λέω ενώ δεν είμαστε φίλοι και εύχομαι να μείνει πολλά χρόνια στον σύλλογο. Πέρα από το κομμάτι του πρωταθλητισμού είναι και κομβικό για την ομάδα να επιστρέψει στην Ευρώπη και να φτιάξει ξανά το όνομά της που είναι αρκετά μεγάλο μέγεθος»!

Τι σας αρέσει σε σχέση με πέρυσι:

«Ο Παναθηναϊκός έχει αποκτήσει έναν κλασικό επιθετικό, ο οποίος αρέσκεται στο να παίζει στο όριο του οφσάιντ. Ξέρει αρκετά καλά να το αξιοποιεί αυτό και έχει τρομερή εκρηκτικότητα σε μικρές αποστάσεις. Εάν βρει λίγο ακόμη τα πατήματά του είναι δεδομένο πως θα βάλει διψήφιο αριθμό γκολ, Από εκεί και πέρα το σύνολο του Γιοβάνοβιτς έχει εξαιρετικούς παίκτες στα άκρα, το οποίο είναι πολύ σημαντικό κομμάτι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, η γραμμή που παίζουν δηλαδή τόσο δεξιά όσο και αριστερά.

Έχει παίκτες εκεί που ήδη του φέρνουν επιτυχίες. Η ομάδα είναι σε καλό δρόμο, ωστόσο δεν πρέπει να νομίζει κανένας ότι το πρωτάθλημα έχει τελειώσει από τώρα. Η χρονιά προβλέπεται να είναι αρκετά μεγάλη σε διάρκεια, οπότε πρέπει να υπάρχει υπομονή από τους φίλους του συλλόγου.

Εξάλλου, το φετινό πρωτάθλημα ήδη έχει αρκετές εκπλήξεις, όπως έχει ήδη κάνει δύο ο Βόλος με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, ωστόσο είναι δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός είναι η πιο συμπαγής ομάδα».

Πείτε μας δυο λόγια για τον Μπερνάρ

«Μου έκανε μεγάλη εντύπωση που ένας παίκτης σαν τον Μπερνάρ ήρθε στην Ελλάδα! Πάντως, μου δημιούργησε σκεπτικισμό το γεγονός ότι μετά από την Έβερτον δεν παρέμεινε στην Ευρώπη, αλλά προτίμησε να φύγει μακριά για τα χρήματα! Είναι δεδομένο ότι έχει τεράστιο ταλέντο και έχει έρθει στο κατάλληλο περιβάλλον για να ξαναφτιάξει το όνομά του, την ώρα που είχε δημιουργήσει και μεγάλο ντόρο και ενθουσιασμό από την ημέρα που πάτησε στην Αθήνα. Είναι πολύ βασικό ότι τον θέλει και ο προπονητής, μιας και π.χ τον Μπορέλι στην αρχή δεν τον ήθελαν και μετά έκανε παπάδες».

Για τον Παλάσιος τι έχετε να πείτε;

«Δεν το περίμενα όταν είχε πρωτοέρθει να πάει τόσο καλά. Είχα τους ενδοιασμούς μου διότι άλλαζε συχνά ομάδες, αν και ήταν πολύ καλός παίκτης, ωστόσο εδώ πέρα πατάει καλά στα πόδια του και δείχνει πως έχει έρθει για να μείνει χρόνια εδώ. Είναι σε εξαιρετική κατάσταση και αυτό φαίνεται σε κάθε αναμέτρηση».

Πώς σας φάνηκε και η μεταγραφή Μαρσέλο;

«Χάρηκα πάρα πολύ με τη μεταγραφή Μαρσέλο στον Ολυμπιακό. Που ήρθε ένας τέτοιος παίκτης στην Ελλάδα. Είχε τελειώσει η προπόνηση εδώ με τον Θεσπρωτό και έτρεχα να δω το τι έγινε. Είναι το μεγαλύτερο όνομα από όσους ήρθαν φέτος και είναι τιμή για το ελληνικό ποδόσφαιρο να υπάρχουν τέτοιοι παίκτες εδώ. Ελπίζω να χειροκροτηθεί και ο Μαρσέλο στο γήπεδο της Λεωφόρου, όπως είχε χειροκροτηθεί και ο Αραούχο».

 

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News