Ρόκα σε Ντεφούρ: «Σε θέλω για ηγέτη και δάσκαλο για τους νέους»

Το ψάχνει για "βόμβα" με Ντεφούρ ο Ρόκα!

Ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για την απόκτηση οκταριού, προκειμένου να αντικαταστήσει τον Χρήστο Δώνη με κάτι καλύτερο, και ο Τσάβι Ρόκα έχει κάνει διερευνητικές επαφές με αρκετούς παίκτες, πάντα σε συνεννόηση με τον Πογιάτος.

Ο Ισπανός τεχνικός έχει ως αγαπημένο σύστημα το 4-3-3 με δύο οχτάρια και εφόσον αποφασίσει να πάει στις θέσεις “8” με τους Μπουζούκη – Αγιούμπ ως βασικές επιλογές, τότε θα αναζητηθεί μία ποιοτική εναλλακτική.

Σε περίπτωση που όμως ζητηθεί παίκτης που θα παίζει βασικός τότε ο Ρόκα θα ψάξει για τη καλύτερη δυνατή επιλογή με βάση το διαθέσιμο μπάτζετ.

Μία από τις επιλογές που εξετάζονται, στο δεύτερο σενάριο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αυτή τη Στίβεν Ντεφούρ που έμεινε ελεύθερος από την Αντβέρπη και έχει ήδη ενδιαφέρον από της Μεσελέν και ομάδες της Τουρκίας.

Η συγκεκριμένη περίπτωση έχει πολλές παραμέτρους, μεταξύ των οποίων η ηλικία (32), το οικονομικό (φέτος αμείφθηκε με 650.000 ευρώ) και το κίνητρο του ποδοσφαιριστή, με τον Τσάβι Ρόκα να θέλει να είναι σίγουρος πριν κάνει την οποιαδήποτε κίνηση για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι ο Ρόκα στην πρώτη επαφή που είχε με το παίκτη του είπε πως εφόσον προκριθεί η περίπτωσή του, τότε αναμένεται να έχει ηγετικό-διδακτικό ρόλο δίπλα στον Κουρμπέλη για τους νέους ποδοσφαιριστές.

Όσον αφορά τον Ντεφούρ, δεν χρειάζονται συστάσεις για το προφίλ του. Διεθνής (52 φορές) με το Βέλγιο και παρουσία σε Γκενκ, Σταντάρ Λιέγης, Πόρτο, Άντερλεχτ και Μπερνλί σε ένα γεμάτο βιογραφικό.

Η πρώτη επαφή έχει γίνει, αλλά είναι πιο πολύ διερευνητικού χαρακτήρα, με τον Πογιάτος να αποφασίζει για τι παίκτη θα κινηθεί τελικά στη θέση “8”.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News