Ρόκα: «Δεν μπορείς να πεις στον πρόεδρο ότι απέτυχες να φέρεις το Νο1»

Ρόκα: «Παίκτες από ακαδημία και μεταγραφές ξένων - Δεν ήρθα επειδή ο Αλαφούζος μου υποσχέθηκε πως θα αυξήσει το μπάτζετ» (pics)

Ο Τσάβι Ρόκα, μιλώντας στο ισπανικό περιοδικό «The Tactical Room» αναφέρθηκε στο προφίλ του επιτυχημένου τεχνικού διευθυντή.

Ο νέος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού ρωτήθηκε: «Τώρα πήγατε σε μία μεγάλη ελληνική ομάδα με καλό όνομα στην Ευρώπη. Πιστεύετε ότι ένα από τα «κλειδιά» της επιτυχίας είναι η ταχύτητα και το θεαματικό ποδόσφαιρο».

Ακολουθεί η απάντησή του : «Φυσικά. Αυτά αποτελούν μία πολύ σημαντική πτυχή, αλλά πρέπει να διακρίνεσαι όσο είναι εφικτό. Μπορώ να δω πολύ ποδόσφαιρο ή να ανακαλύψω ένα «διαμάντι», αλλά αν ένας παίκτης δεν βρίσκεται στα πλάνα μας, δεν είναι χρήσιμος.

Και πάνω σε αυτό θέλω να δώσω έμφαση. Οτι το πιο σημαντικό πράγμα για έναν αθλητικό διευθυντή είναι να γνωρίζει πού βρίσκεται και τι μπορεί να πετύχει. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ολα τα υπόλοιπα είναι χαμένος χρόνος».

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις στις μεταγραφές ανέφερε: «Πολλές φορές οι αθλητικοί διευθυντές εξετάζουν περιπτώσεις παικτών που είναι εντελώς απρόσιτοι οικονομικά. Για τους αθλητικούς διευθυντές αποτελούν τη Νο1 επιλογή, τη στιγμή που οι παίκτες θεωρούν την ομάδα 4η ή 5η επιλογή.

Κατ’ εμέ, ο αθλητικός διευθυντής θα πρέπει να ανιχνεύει για ποιους παίκτες θεωρείσαι 4η ή 5η επιλογή και να έχει τις δικές του εναλλακτικές. Δεν μπορείς να πεις στον πρόεδρο ότι απέτυχες να φέρεις το Νο1. Πρέπει να είσαι ευέλικτος».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News