Ρόκα για μεταγραφές: «Ανοιχτή πόρτα με Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Εσπανιόλ»

Ρόκα για μεταγραφές: «Ανοιχτή πόρτα με Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Εσπανιόλ»

Ο Τσάβι Ρόκα, κατά την παρουσίαση του Ντάνι Πογιάτος, ανέφερε τους λόγους για τους οποίους επέλεξε τον Ισπανό, ώστε να καθίσει στον πάγκο του τριφυλλιού. Τι είπε για τις μεταγαρφές.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην αρχική τοποθέτησή του:

«Βρισκόμαστε εδώ για να παρουσιάσουμε το νέο μας προπονητή με όρεξη και όραμα να ξεκινήσουμε και να εκμεταλλευτούμε όλα τα καλά που έχει κάνει ο κ. Δώνης και να συνεχίσουμε τις προσπάθειες με τις γνώσεις μας και να βοηθήσουμε το σύλλογο να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο. Βεβαίως αφού μιλήσει ο κ. Πογιάτος θα έχετε το χρόνο για ερωτήσεις.

Τον επέλεξα γιατί είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τη συγκεκριμένη θέση, έχουμε κοινή κατανόηση του ποδοσφαίρου και του τρόπου που πρέπει να παίζει η ομάδα. Να φτάσουμε στις νίκες μέσω καλού ποδοσφαίρου, να βοηθήσει να αναπτυχθούν οι νέοι ποδοσφαιριστές και όχι μόνο και με την προσωπική εξέλιξη του καθενός να έχουμε την εξέλιξη όλης της ομάδας.
Τίποτα περισσότερο από μένα ο πρωταγωνιστής της ημέρας είναι ο κ. Πογιάτος»

Ο Τσάβι Ρόκα πήρε θέση για τις μεταγραφές λέγοντας:

“Για το θέμα των αμυντικών, κοιτάμε να δυναμώσουμε την ομάδα και μερικοί παίκτες δεν έχουν συνηδειτοποιήσει πως αυτή είναι μια περίοδο μετάβασης. Δεν θα βιαστούμε και όταν βρούμε κάποιον που έχει το προφίλ που ψάχνουμε θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Και να πω ότι βλέπουμε παίκτες και εγώ και σε συνεργασία με τον προπονητή και το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο για να φέρουμε αυτό που ταιριάζει καλύτερα. Και δράττομαι της ευκαιρίας να καλωσορίσω των Μιγκέλ που είναι ένας ακόμη επαγγελματίας που θα είναι μαζί μας που έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον”.
Ερώτηση για πιθανή συνεργασία με τη Ρεάλ:
“Το πέρασμα του προπονητή μας από τη Ρεάλ και η εξαιρετική εργασία του εκεί μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε μια ανοιχτή πόρτα εκεί. Δεν θα φέρουμε κάποιον για να πούμε ότι τον φέραμε. Βεβαίως υπάρχουν πολλοί, όλοι μην πω οι νέοι παίκτες που είναι ενδιαφέροντες, καθώς βρίσκονται σε μια από τις καλύτερες ακαδημίες του κόσμου. Βέβαια και αυτοί θα έχουν προσελκύσει αρκετές προτάσεις και θα είναι δύσκολο να δώσουμε τη μάχη μας. Η παρουσία του κ. Πογιάτος εδώ σε συνδυασμό με την καλή δουλειά που έκανε εκεί μας δίνει τη δυνατότητα της επικοινωνίας και του έχουν πει πως θα μπορούσε να τους χτυπήσει την πόρτα.
Αναμφισβήτητα υπάρχει η ανοιχτή πόρτα με τη Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και ο βοηθός προπονητής έχει περάσει από την Μπαρτσελόνα, ο γυμναστής από την Εσπανιόλ οπότε υπάρχει γενικότερα ανοιχτή πόρτα”,
Υπάρχει άποψη για τους παίκτες που θα αποχωρήσουν η θα περιμένετε την προετοιμασία; 


ΡΟΚΑ
: “Θα υπάρξουν αποχωρήσεις, ήδη κοιτάμε τη διευθέτηση και πως θα μπορούσαν οι συγκεκριμένοι παίκτες να βρουν άλλες ομάδες”.

ΠΟΓΙΑΤΟΣ: “Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία. Εγώ κοιτώ κυρίως το στιλ. Αν τον παίκτη με το συγκεκριμένο στιλ τον έχουμε στην ομάδα ακόμα καλύτερα, αν όχι θα περιμένουμε να τον βρούμε για να κάνει τη διαφορά”.
Πόσες μεταγραφές θα γίνουν ακόμα;
ΡΟΚΑ: 
“Για τα θέματα των μεταγράφων, τα μπακ είναι δεδομένα, από εκεί και πέρα έχουμε ένα καλό ρόστερ. Δεν θα έρθει κάποιος για να κόψει την τύχη ή την εξέλιξη ενός νέου παίκτη από την ακαδημία. Μπορεί να δημιουργηθεί και η έκπληξη. Το βασικό είναι να γνωρίσουμε τους παίκτες και από εκεί και πέρα αν χρειαστούμε κάτι και το έχουμε στο σπίτι μας πάλι καλά αν όχι θα κοιτάξουμε για κάτι εξαιρετικό”.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News