Ριμπάουντ και λάθη έστειλαν τον Παναθηναϊκό στο «1-2»!

Ριμπάουντ και λάθη έστειλαν τον Παναθηναϊκό στο «1-2»!

Σε ένα ματς με πολλές εναλλαγές στο σκορ η Μπασκόνια εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του Παναθηναϊκού στο αμυντικό rebound και πήρε το πρώτο της φύλλο αγώνα με σκορ 81-79. Στο 1-2 ο Παναθηναϊκός, που παίζει σε δύο 24ωρα με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Με το… αριστερό μπήκε ο Παναθηναϊκός στο παρκέ με ένα γρήγορο 6-0 της Μπασκόνια να αναγκάζει τον Δημήτρη Πρίφτη σε ένα γρήγορο time. Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη αντιμετώπισαν καθαρό πρόβλημα στο αμυντικό rebound χαρίζοντας δεύτερες και τρίτες επιθέσεις στους Βάσκους, την ώρα που οι Μέικον και Παπαπέτρου έβρισκαν λύσεις στην επίθεση.

Με επτά συνεχόμενους πόντους του Κέντρικ Πέρι ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενος στο σκορ με 15-17. Η Μπασκόνια επέστρεψε στο παρκέ με τον «αέρα» της πρώτης περιόδου και επανάκτησε το προβάδισμά της (29-26 στο 15′). Το ματς πήγαινε καλάθι – καλάθι,  όμως, οι Βάσκοι πήραν μια διαφορά πέντε πόντων στη συμπλήρωση του ημιχρόνου με τον Γκεντράιτις να τον «τιμωρεί» φθάνοντας τους 10 πόντους (40-35).

Στο β ημίχρονο η ομάδα του Ιβάνοβιτς έφθασε σε διψήφια διαφορά από το πρώτο δίλεπτο (49-38) με το Τριφύλλι να μην πατάει καλά στο παρκέ και πάλι στα πρώτα λεπτά. Ηγετική ήταν η εμφάνιση του πραγματικού Παπαπέτρου στο ματς, ο οποίος πήγε το ματς στην ισορροπία του 57-57 με 18 συνολικά πόντους στο 27′. Οι Βάσκοι με ένα τρίποντο στην εκπνοή έκαναν το 61-59 που ήταν και το σκορ της τρίτης περιόδου.

Ένα γκολ – φάουλ του Σαντ Ρος και ένα τρίποντο έδωσαν το προβάδισμα στους «πράσινους» με 65-67. Η Μπασκόνια πήρε «ανάσα» στο 77-73 στο 38′, εκμεταλλευόμενη ακόμη για πολλοστή φορά την αδυναμία του Τριφυλλιού στο αμυντικό ριμπάουντ. Ο Μέικον έδωσε το φιλί της ζωής δύο φορές στο 39′ με τρίποντες «βόμβες» για το 77-76 και το 79-79.

Το 15ο rebound που πήρε η Μπασκόνια χάρισε βολές στους γηπεδούχους και ο Γκρέιντζερ έστειλε το ματς στο 81-79 με το Τριφύλλι να έχει μία επίθεση πριν τη λήξη. Ο Παπαπέτρου αστόχησε στο τελευταίο τρίποντο και η Μπασκόνια έφθασε στην πρώτη της νίκη στην Ευρωλίγκα.

Ριμπάουντ και λάθη έστειλαν τον Παναθηναϊκό στο «1-2»!

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ (Δημήτρης Πρίφτης): Πέρι, Μποχωρίδης, Νέντοβιτς, Μέικον, Σαντ Ρος, Παπαπέτρου, Έβανς, Γουάιτ, Κασελάκης, Παπαγιάννης, Φλόιντ, Καββαδάς

Τα δεκάλεπτα: 15-17, 40-35, 61-59, 81-79

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News