Ρικάρντο Μπόβιο! Πόσοι τον θυμάστε; Δείτε τι κάνει...

Ρικάρντο Μπόβιο! Πόσοι τον θυμάστε; Δείτε τι κάνει...

Την 1η Αυγούστου 2006, ο Παναθηναϊκός έφερνε ως δανεικό από τη Μάλαγα τον Ρικάρντο Μπόβιο ντε Σόουζα ή απλά για τους φίλους, Μπόβιο.
Έχοντας αγωνιστεί σε 17 παιχνίδια στο ισπανικό πρωτάθλημα τη μισή σεζόν που βρέθηκε στους “μποκερόνες”, ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος φάνταζε μία πολύ καλή προσθήκη για τους “πράσινους”, και μάλιστα σε πολύ καλή ηλικία (24 ετών).

[ads2]

Αυτό άλλωστε φανέρωναν και τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων την επόμενη μέρα. Χαρακτηριστικά είναι τα δημοσιεύματα στις εφημερίδες “Goal News” και “Sportday”:

Ρικάρντο Μπόβιο! Πόσοι τον θυμάστε; Δείτε τι κάνει...
Ρικάρντο Μπόβιο! Πόσοι τον θυμάστε; Δείτε τι κάνει...

Όντως, τον πρώτο καιρό άφησε καλές εντυπώσεις υπό τις οδηγίες του Χανς Μπάκε και με τους Αλέξανδρο Τζιόλη και Ιγκόρ Μπίστσαν στο πλάι του στη μεσαία γραμμή. Μάλιστα, το Νοέμβριο του 2006 πέτυχε και το μοναδικό του τέρμα με την πράσινη φανέλα, στο νικηφόρο 1-0 του Παναθηναϊκού στο Παγκρήτιο επί του Εργοτέλη, με μία βολίδα από τα 40 μέτρα!

Σπουδαίο ρόλο έπαιξε και στο “διπλό” του Παναθηναϊκού στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” το Μάρτιο του ’07, όταν περιόρισε σημαντικά τον Ριβάλντο και οι “πράσινοι” απέδρασαν με το γκολ του Δημήτρη Παπαδόπουλου.

Ρικάρντο Μπόβιο! Πόσοι τον θυμάστε; Δείτε τι κάνει...

Ωστόσο, δεν επέδειξε σταθερότητα στις καλές εμφανίσεις, αφού σε πολλές περιπτώσεις δεν βοηθούσε σχεδόν καθόλου την ομάδα του, με αποτέλεσμα να το σκέφτονται στο “τριφύλλι” αν θα τον πληρώσουν την οψιόν αγοράς του 1.000.000 ευρώ στη Μάλαγα.

Ολοκλήρωσε τη σεζόν με 24 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (1 γκολ, 7 κίτρινες κάρτες), 5 στο Κύπελλο Ελλάδος και 4 στο Κύπελλο UEFA. Όσο για το μέλλον του; Ο Παναθηναϊκός θα τον αποκτούσε ευχαρίστως αν το οικονομικό αντίτιμο έπεφτε στο μισό, δηλαδή στα 500.000 ευρώ, κάτι που δεν σκόπευε να κάνει η ισπανική ομάδα.

Επιστροφή στην πατρίδα

Έτσι, παρά το φημολογούμενο ενδιαφέρον γαλλικών ομάδων, ο Βραζιλιάνος αναγκάστηκε να επιστρέψει στην πατρίδα του και να αγωνιστεί στην άσημη Προφούτε, η οποία συμμετείχε στην 3η κατηγορία της χώρας. Δεν έμεινε εκεί για πολύ καιρό, αφού πήρε άμεσα… προαγωγή για τη σπουδαία Κορίνθιανς, που όμως τότε βρισκόταν στη 2η κατηγορία. Με την Timão, από τον Ιανουάριο του ’08 μέχρι το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς αγωνίστηκε σε 14 παιχνίδια, χωρίς όμως να εντυπωσιάσει.

Ρικάρντο Μπόβιο! Πόσοι τον θυμάστε; Δείτε τι κάνει...

Κούπα στη Σαουδική ΑραβίαΤότε ήχησαν οι σειρήνες και τα… πετροδόλαρα των Αράβων, που έκαναν τον Μπόβιο να πάρει την απόφαση να εγκαταλείψει τη χώρα του και να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας με τη φανέλα της Αλ-Σαμπάμπ. Μάλιστα, με τη νέα του ομάδα, ο 27χρονος τότε Βραζιλιάνος κατέκτησε και το Κύπελλο του Πρίγκιπα τον Μάρτιο του 2009.

Και πάλι σπίτι…

Το ενδιαφέρον από Ευρώπη εντάθηκε και πάλι, με την Τζένοα να ασχολείται θερμά με την περίπτωσή του, αλλά το γεγονός ότι δεν είχε ελεύθερη θέση για μη κοινοτικό παίκτη, ανάγκασε την ιταλική ομάδα να αφήσει την υπόθεση. Έτσι, ακολούθησαν δύο χρονιές με δανεισμούς σε βραζιλιάνικες ομάδες, όπως η Φιγκεϊρένσε, η Σεαρά και η Τομπένσε, και πολλούς τραυματισμούς, για να έρθει η οριστική επιστροφή στη Βραζιλία. Παρά το γεγονός ότι βρισκόταν σε συζητήσεις με ομάδες όπως η Γκοϊάς, η Σπορτ Ρεσίφε και η Φλαμένγκο, εντέλει το 2011 υπέγραψε στη Βίλα Νόβα, με την οποία άρχισε και πάλι να βρίσκει χρόνο συμμετοχής. Και πάλι όμως, μέσα σε ένα χρόνο, άλλαξε ομάδα και από την πολιτεία Μινέιρο μετακόμισε στην πολιτεία Καριόκα για λογαριασμό της Μπονσουσέσο.

Ρικάρντο Μπόβιο! Πόσοι τον θυμάστε; Δείτε τι κάνει...

Για να φτάσουμε στο σήμερα, όπου εδώ και δύο χρόνια έχει επιστρέψει στη γενέτειρά του και αγωνίζεται για την ομάδα της πόλης που γεννήθηκε, την Γκοϊτακάζ. “Γνωρίζω πως ακόμα μπορώ να παίξω σε υψηλό επίπεδο κι ελπίζω να κάνω ένα καλό πρωτάθλημα για την Γκοϊτακάζ, μία ομάδα παραδοσιακή και αγαπητή στην πόλη μου. Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτήν την ευκαιρία“, είχε δηλώσει το Δεκέμβριο του 2012, όταν έγινε η παρουσίασή του.Μάλιστα, αποτελεί πλέον τον ηγέτη της ομάδας, καθώς έχει γίνει και αρχηγός της. Οπότε φυσιολογικά μετά από δύο χρόνια με 22 συμμετοχές και 4 γκολ, τον περασμένο Δεκέμβριο ανανέωσε το συμβόλαιό του, με στόχο να φέρει την Γκοϊτακάζ και πάλι στην 1η κατηγορία του πολιτειακού πρωταθλήματος μετά από 23 χρόνια. Αποτελεί είδωλο για τους οπαδούς της ομάδας και θεωρείται κάτι σαν τον ήρωα της πόλης!

Λειτουργεί ως προστάτης για τους πιτσιρικάδες της ομάδας. Χαρακτηριστική είναι η δήλωσή του: “Αν οι οπαδοί θέλουν να βρίσουν, ας βρίσουν εμάς τους πιο έμπειρους, που είμαστε συνηθισμένοι. Πρέπει να έχουν υπομονή με τους μικρούς“.

 

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News