Ρεαλιστικό σενάριο ή «ευσεβής πόθος» για Τζέιμς

ΤΕΛΟΣ τα σενάρια για Τζέιμς - Υπογράφει στους Πέλικανς

Ο Μάικ Τζέιμς κέρδισε τις καρδιές τόσο των διοικούντων, όσο και του κόσμου του Παναθηναϊκού με το «attitude» του, τις μοναδικές ικανότητές του στο παρκέ και την συνεισφορά του στο περσινό νταμπλ. Η είδηση της ελευθερίας του από τους Σανς έφερε αναστάτωση στην ευρωπαϊκή αγορά. Είναι ρεαλιστικό να μιλάμε για Μάικ Τζέιμς και Παναθηναϊκό, ή το σενάριο αποτελεί ευσεβή πόθο;

Από το καλοκαίρι ο Αμερικανός γκαρντ έδειξε τις διαθέσεις του για να συνεχίσει την καριέρα του στο NBA. Το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον κόσμο είναι απαιτητικό και παρόλο που ο Τζέιμς έκλεψε τις εντυπώσεις με τους Σανς, βρέθηκε μια εβδομάδα πριν καταφθάσει το νέο έτος… χωρίς ομάδα!

Αναμφίβολα, μια μεταγραφή του Τζέιμς στον Παναθηναϊκό θα εξύψωνε την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, η οποία έχει στείλει ήδη το μήνυμα για παρουσία της στο Final Four της Ευρωλίγκα. Και ναι… παρότι παίχτης στην θέση «2» δεν αποτελεί προτεραιότητα για τον Παναθηναϊκό, ο Τζέιμς είναι μοναδικός στο είδος του σε ολόκληρη την Γηραιά Ήπειρο.

Πριν συνεχίσετε την ανάγνωση να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ψάχνουν συνεχώς την αγορά για ψηλό και εκεί έχουν δώσει το βάρος.

Ποια Μπαρτσελόνα; Ο Τζέιμς παρακολουθεί τις εξελίξεις…

Σίγουρα ο «Natural» θα ψαχτεί μέχρι τέλους για να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του στο αμερικανικό μπάσκετ (Κλίπερς), όσο και αν τον σόκαρε η πρόωρη αποδέσμευσή του από τους Σανς.

Άπαξ και δεν βρει εκεί αυτό που αναζητά, τότε, ο Παναθηναϊκός έχει τον πρώτο λόγο για την απόκτησή του, εφόσον καλύψει τις οικονομικές απαιτήσεις του παίχτη. Θα είναι η πρόταση των πρασίνων για έξι μήνες συν ένα χρόνο με NBA opt; Καλό ακούγεται.

Εξάλλου, ο Τζέιμς λατρεύει την Ελλάδα και παρακολουθεί μάλιστα τις εξελίξεις γύρω από τον «Εξάστερο». Είναι δεμένος με την ομάδα και φρόντισε μέσα στο φθινόπωρο να το αποδείξει ουκ ολίγες φορές (σχόλιο… καζούρας στην μεταγραφή του Ουίλντζερ στον Ολυμπιακό, πανηγύρια στα δύο «διπλά» των πρασίνων στο ΣΕΦ).

Ρεαλιστικό σενάριο ή «ευσεβής πόθος» για Τζέιμς

Δεν είναι ψέμα ότι αντίστοιχη συμπάθεια τρέφει και για την Μπαρτσελόνα. Όμως, οι μπλαουγκράνα έχουν μείνει πίσω στο πρωτάθλημα της Euroleague και δεν δείχνουν να βρίσκονται σε θέση – ακόμη και με εκείνον στην ομάδα – να διεκδικήσουν έστω και τους εγχώριους τίτλους. Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός μπορεί να του δώσει την δυνατότητα να «γευτεί» ευρωπαϊκή διάκριση.

Όσον αφορά τις ισχυρά οικονομικές ομάδες της Ευρώπης, εκείνες δείχνουν να είναι καλυμμένες από παίχτες στις θέσεις 1 και 2. Μεταξύ αυτών, η Ρεάλ δεν θα μείνει μόνιμα «λαβωμένη», αφού σιγά σιγά θα επανέλθουν τα πρωτοκλασάτα ονόματα, που έμειναν από την αρχή της σεζόν στα πιτ.

Επίσης, πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι για να μετακομίσει σε οποιαδήποτε ομάδα της ισπανικής λίγκας, θα πρέπει να δώσει την συγκατάθεσή της η Μπασκόνια!

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να έρθει «χθες» σε επικοινωνία, εφόσον ληφθεί η απόφαση.

Από τις μεγάλες συμπάθειες του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ήταν και ο Μάικ Τζέιμς. Και από το ανεπανάληπτο «ντου» των φιλάθλων στο Instagram είναι σίγουρο ότι θα σκεφτεί το ενδεχόμενο να τον φέρει πίσω.

Το σημαντικότερο όλων είναι το τι προτιμά ο Τσάβι Πασκουάλ, αλλά και μέχρι που μπορούν να φθάσουν στο σύνολό τους οι οικονομικές κινήσεις του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ για την φετινή σεζόν. Η αύξηση του μπάτζετ το περασμένο καλοκαίρι δυσκολεύει κάπως την υπόθεση, όπως και το γεγονός ότι ο Τζέιμς λογίζεται από φέτος ως παίχτης του NBA (αυξημένες απολαβές για Ευρώπη – ίσως πάνω από 750.000 ευρώ για 6 μήνες).

Εάν όμως ανάψει το πράσινο φως και από την πλευρά του Καταλανού τεχνικού, αλλά και από εκείνη του προέδρου, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το ενδιαφέρον του προς τον παίχτη.

Σύγχυση στην ομάδα; Ουδεμία!

Υπάρχουν αρκετοί δρόμοι που μπορεί να ακολουθήσει ο Πασκουάλ για να «χωρέσει» και τον Τζέιμς. Βέβαια, αυτοί θα εξαρτηθούν από τα πλαίσια πάνω στα οποία θα γίνει η αγορά. Και συγκεκριμένα στο αν θα αποδεσμευτεί ο φιλόδοξος Μάρκους Ντένμον από τον Παναθηναϊκό, ή όχι.

Ρεαλιστικό σενάριο ή «ευσεβής πόθος» για Τζέιμς

Εάν το «Τριφύλλι» πάει για 7ο ξένο και δεν αποδεσμεύσει τον Ντένμον, τότε θα υπάρξει ρόστερ ύψιστων προδιαγραφών που δεν θα έχει να ζηλέψει σε τίποτα από εκείνα των υπολοίπων δυνάμεων της Ευρώπης.

Αν υπάρξει αλλαγή προσώπων, δεν επηρεάζεται τόσο η τακτική του Πασκουάλ, όσο οι χρόνοι. Ο Ρίβερς θα σταθεροποιούταν στο «3» με τον Λοτζέσκι και τον Αντετοκούνμπο, ενώ Παππάς – Τζέιμς θα μοιράζονταν τον χρόνο. Θυμηθείτε ότι στην θρυλική ομάδα του 2009 δεν υπήρχαν ρολίστες, αλλά… παντού πρωταγωνιστές.

Αν «ελληνοποιηθεί» ο Γκιστ, δεν υπάρχει καν ζήτημα. Σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχει χώρος για έβδομο ξένο στην θέση του ψηλού, εάν κριθεί απαραίτητο.

Και όσον αφορά το «κενό» αυτό στο «5» υπάρχει η λύση του Μπουρούση, εάν και εφόσον προκαλέσει έλξη στον Πασκουάλ. Περίπτωση ξένου – περισσότερο ουτοπική του Μπιρτς.

ΦΥΣΙΚΑ τα παραπάνω θα αποκτήσουν αξιά, εφόσον ο Παναθηναϊκός επιθυμήσει να κάνει μία ακόμη υπέρβαση. Το υπάρχον υλικό αποδίδει ήδη και δεν υπάρχει λόγος για να ασκηθούν πιέσεις, να γίνουν βεβιασμένες κινήσεις και να επιβληθεί το άγχος.

Επιμέλεια: Νότης Καμπέρης

Ρεαλιστικό σενάριο ή «ευσεβής πόθος» για Τζέιμς

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News