Ρεάλ - Παναθηναϊκός 88-65: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Ρεάλ - Παναθηναϊκός 88-65: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Ο Νότης Καμπέρης σχολιάζει την εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο ματς του WiZink Center απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης για την 4η αγωνιστική της Ευρωλίγκα.

Σε 34 διεκδικούμενες μπάλες κάτω από τη ρακέτα της Ρεάλ οι γηπεδούχοι μάζεψαν τις 28, ενώ οι πράσινοι τις 6. Στον αντίποδα, η Ρεάλ πήρε 11 από τις 30 στο μισό του Τριφυλλιού. Ένα στατιστικό που μαρτυρά την υπεροχή των Ισπανών στο συγκεκριμένο τομέα.

Βέβαια, στη βαριά ήττα, αυτού, δεν έφταιγε μόνο το ριμπάουντ, απλά, ήταν μια καλή ευκαιρία να «γεφυρώσουμε» το τρανταχτό θέμα που προέκυψε την Τρίτη με το ματς στο WiZink Center.

Δημήτρης Πρίφτης (4/10): Άλλη μια κακή εκκίνηση για τον πράσινο τεχνικό. Μετά το «6-0» στην Μπασκόνια που σώθηκε με πρόωρο τάιμ άουτ, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε αμέσως με την πλάτη στον τοίχο κόντρα στην πιο ποιοτική Ρεάλ με 19-7. Κακώς χρησιμοποιήθηκε ο Μποχωρίδης, ενώ θα έπρεπε να εξεταστεί περισσότερο η λύση του Καββαδά. Επίσης, φαντάζει ανεξήγητο πως ένας παίκτης σαν τον Νέντοβιτς ολοκλήρωσε το παιχνίδι με μόλις τρία σουτ!

Από κει και πέρα, οτιδήποτε άλλο ήταν σίγουρα πάνω από τις δυνάμεις του. Ευτυχώς για εκείνον, έρχεται ο Φερέλ.

Κέντρικ Πέρι (6/10): Τράβηξε λίγο παραπάνω «κουπί» από τους συμπαίκτες του, αλλά και πάλι δεν ήταν αρκετό. Πέτυχε 10 πόντους, μάζεψε 5 ριμπάουντ και μοίρασε 5 ασίστ. Ωστόσο, είχε 0/4 δίποντα, κάτι το οποίο δεν «τίμησε» τη συνολική του παρουσία στο παρκέ.

Ντάριλ Μέικον (6,5/10): Είναι «κρύο αίμα» ο Αμερικανός και είναι τεράστιο κέρδος για το Τριφύλλι που δεν είχε τέτοιον παίκτη πέρσι, πίσω από τον Νέντοβιτς. Είχε σχετικά καλές επιδόσεις στο σκοράρισμα με 4/6 δίποντα, 2/6 τρίποντα και 4/4 βολές.

Γιώργος Παπαγιάννης (6/10): Τηρουμένων των αναλογιών, ο Μεγαρίτης σέντερ έκανε μια καλή εμφάνιση. Δεν πρέπει να ξεχάσει κανείς πως ταλαιπωρήθηκε από τις αρχές της εβδομάδας από πρόβλημα στη μέση. Στο πρώτο μέρος ήταν ο κορυφαίος του Τριφυλλιού, σταδιακά η απόδοσή του «έπεσε» στην επανάληψη.

Λευτέρης Μποχωρίδης (1/10): Αρνητικός συντελεστής του πρώτου δεκαλέπτου ήταν ο Μποχωρίδης, ο οποίος δεν έπρεπε να χρησιμοποιηθεί. Δεν πήρε χρόνο συμμετοχής με την Μπασκόνια και φάνηκε ανέτοιμος στο ματς με τη Ρεάλ. Προχώρησε σε δύο λάθη και αποσύρθηκε από το παρκέ.

Ιωάννης Παπαπέτρου (3/10): Η… σκιά του εαυτού του μετά τα «όργια» που έκανε στη Fernando Buesa Arena. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού σημείωσε μόλις 7 πόντους με 2/7 σουτ και 2/2 βολές, ενώ έκανε και τέσσερα λάθη. Βραδιά που θα θέλει και ο ίδιος να ξεχάσει.

Λεωνίδας Κασελάκης (2/10): Έπαιξε για 4:30 λεπτά, στην αρχή και στο τέλος του αγώνα. Δεν βοήθησε ουσιαστικά την ομάδα.

Οκάρο Ουάιτ (2/10): Κάκιστη εμφάνιση για τον Αμερικανό πάουερ φόργουορντ που θύμισε εκείνον του Μονάχου στην προετοιμασία. Έβαλε δύο τρίποντα μονάχα και δεν προσέφερε τίποτα παραπάνω.

Τζεχάιβ Φλόιντ (2/10): Ήταν ο αδύναμος κρίκος στην «αεροπορία» του Παναθηναϊκού.

Νεμάνια Νέντοβιτς (2/10): Ανεξήγητα, έμεινε στο παρκέ για 16 λεπτά και πήρε μόλις τρία σουτ. Ολοκλήρωσε το ματς με μόλις τρεις πόντους, πρωτόγνωρο στατιστικό για τον Σέρβο, που έμεινε… στην Αθήνα!

Τζέρεμι Έβανς (2/10): Δεν έχει δείξει κάτι μέχρι στιγμής ο Αμερικανός φόργουορντ, που για εκείνον το Τριφύλλι καθυστέρησε και στην περίπτωση του γκαρντ. Ίσως, είναι θέμα χρόνου να αποδείξει την αξία του.

Λευτέρης Μαντζούκας (5/10): Παλικάρι ο μικρός στο παρκέ της Βασίλισσας. Αξίζει ένα θετικό πρόσημο μόνο και μόνο που κέρδισε στα ίσα τον Πουαγιέ στη φάση του αγώνα για το Τριφύλλι. Πέτυχε 2 πόντους, ενώ μάζεψε και 4 ριμπάουντ, όπως με τη Φενέρ.

Χάουαρντ Σαντ Ρος (-): Τραυματίστηκε και δεν μπορεί να κριθεί. Ωστόσο, δεν απέδωσε στο δεκάλεπτο που αγωνίστηκε.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News