Ρε, τι μου θύμισε ο τρομερός Έλιοτ Ουίλλιαμς...

Ρε, τι μου θύμισε ο τρομερός Έλιοτ Ουίλλιαμς...

Βλέποντας το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στην Μάλαγα, δεν δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα να βρω τι μου θύμισαν οι “πράσινοι”: Σιάτλ Σουπερσόνικς. Γκάρι Πέιτον, Σον Κεμπ και έτσι.

Προσοχή, δεν συγκρίνουμε ομάδες και λίγκες. Αλλο Ευρώπη, άλλο ΝΒΑ, άλλο Σόνικς (που δεν υπάρχουν πλέον) και άλλο Παναθηναϊκός. Απλά οι Κυπελλούχοι Ελλάδας ήταν πριν από λίγες ώρες υπερηχητικοί, supersonics δηλαδή.

[ads2]

Τρομερή γρηγοράδα και φουλ ενέργεια ήταν τα βασικά στοιχεία, που χαρακτήρισαν την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς, εξ ου και η εύκολη νίκη στην Ανδαλουσία. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, στην εξίσωση πρέπει να βάλουμε και το ότι ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε απέναντί του χθες κανά μεγαθήριο, αλλά την σε κάθετη πτώση Μάλαγα. Αλήθεια είναι επίσης και αυτό πρέπει να κοιτάμε πάνω από όλα είναι ότι η ομάδα του “Σάλε” έπαιξε σωστά, έπαιξε το μπάσκετ, που πρέπει να παίζει (κάθε ομάδα), άρα έκανε το καθήκον της. Το αν ο αντίπαλος είναι αδύναμος ή όχι, αυτό έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Είναι άλλωστε φορές, που έναν αντίπαλο τον κάνεις εσύ με την απόδοσή σου δυνατό ή αδύναμο.

Αυτόν, που προσπάθησα αρκετή ώρα να βρω ποιον παίκτη μου θυμίζει είναι τον Ελιοτ Ουίλλιαμς. Τον Αμερικάνο γκαρντ, που είναι δεν είναι 25 μέρες στην Αθήνα, και τον έχουν ερωτευτεί όλοι οι φίλοι του Παναθηναϊκού. Δεν έχουν άδικο οι άνθρωποι, αφού μιλάμε για σπουδαία πάστα παίκτη. Αυτό, που έχει εντυπωσιάσει περισσότερο είναι, βέβαια, το γεγονός ότι ο νεαποκτηθείς Αμερικάνος έχει προσαρμοστεί τρομερά γρήγορα. Δεν έχουμε δει τόσο γρήγορη προσαρμογή παίκτη, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

Επανερχόμενοι στον ποιον μας θυμίζει, με μεγάλη προσπάθεια καταλήξαμε σε κάποιον: Ουίλλιαμς λέγεται και αυτός, Χένρι Ουίλλιαμς. Οι παλιότεροι τον θυμούνται, αφού έκανε σπουδαία πορεία στην Ιταλία και δη στην Μπενετόν. Αριστερόχειρας και εκείνος, ίδιο σουλούπι με τον παίκτη του Παναθηναϊκού, με την διαφορά ότι εκείνος έπαιζε πιο πολύ με το σουτ. Ομως σε γενικές γραμμές μοιάζουν σε πολλά πράγματα.

Ο Ουίλλιαμς (του Παναθηναϊκού) αλλά και ο επίσης νεαποκτηθείς Χέινς έχουν κάνει το “τριφύλλι” πολύ πιο βελτιωμένο και όχι μόνο στην επίθεση, το ρόστερ είναι πλέον πολύ πιο πλούσιο, η πρόκριση στην οκτάδα είναι κοντά και οι φίλοι της ομάδας αρχίζουν να ξεστομίζουν και πάλι την λέξη “εξάστερος”. Η έβδομη κούπα σιγά σιγά βγαίνει στο προσκήνιο από τους φίλους του Παναθηναϊκού, αλλά, βέβαια, κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν είναι. Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς και τα εμπόδια πάρα πολλά.

Κανείς δεν παίρνει Ευρωλίγκα με δύο επιτυχημένα αποτελέσματα στο TOP-16 και με μία εκτός έδρας νίκη επί της Μάλαγα. Οι “πράσινοι”, όμως, έχουν το δικαίωμα να τρέφουν όνειρα, έχουν το υλικό να διεκδικήσουν κατ’ αρχάς την πρόκριση στο φάιναλ-φορ. Το κακό για αυτούς είναι ότι νίκησε η Λοκομοτίβ την Εφές. Κακό γιατί κυνηγάνε το πλεονέκτημα της έδρας, ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητές τους να πάνε στο Βερολίνο. Οχι ότι με μειονέκτημα δεν μπορούν. Ειδικά μάλιστα αν βρουν μπροστά τους καμμιά Λαμποράλ. Οπως και να έχει, όμως, το πλεονέκτημα έδρας είναι τεράστιο ατού. Και σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε και την λογική, που αναφέρει ότι ο Παναθηναϊκός θα εμφανίζεται ολοένα και πιο βελτιωμένος στη συνέχεια. Οχι, δεν ξεχάσαμε τον Βινς Χάντερ. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να τον δούμε. Αν ο Χάντερ βγει, όχι Ουίλλιαμς ή Χέινς, αλλά κάτι όχι πολύ μακρινό, τότε το “τριφύλλι” θα ελπίζει βάσιμα στην επιστροφή του σε φάιναλ-φορ.

Βήμα, βήμα, όμως, πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα, όχι μόνο όσον αφορά στον Παναθηναϊκό, αλλά γενικά. Και ο λόγος είναι ότι μέσα σε μικρό διάστημα, τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν. Η εβδομάδα του Ολυμπιακού με Ζαλγκίρις και Μπάμπεργκ, η μεταμόρφωση, προς το χειρότερο, δεν είναι κάτι, που ξεχνιέται εύκολα.

sdna.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News