Ράπτης: «Είχα πρόταση από τον Ολυμπιακό - Ευχαριστώ τον Γιαννακόπουλο»

Ράπτης: "Το μέλλον μου δεν είναι τα λεφτά..."

Ο Αλέξανδρος Ράπτης, μίλησε σε αθλητική ιστοσελίδα για την ανανέωσή του με τον Παναθηναϊκό, ενώ αποκαλύπτει τους λόγους που έμεινε στο τριφύλλι.

Αναλυτικά η συνέντευξη στο sdna.gr:

Όταν πήγες πριν δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό τι στόχους είχες;

«Με το που ξεκινάει μια χρονιά πάντα θέτω πάρα πολύ ψηλά τον πήχη. Την πρώτη χρονιά παρότι δεν είχαμε μεγάλες βλέψεις, πίστευα ότι βήμα – βήμα θα καταφέρουμε αυτά που θέλουμε. Για μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό ο στόχος είναι το να κατακτήσεις έναν τίτλο. Ο Παναθηναϊκός λόγω του μεγέθους και της ιστορίας του είναι «καταδικασμένος» να παίρνει τίτλους. Ήταν επόμενο ότι αυτός κάποια στιγμή θα ήταν ο στόχος».

Πως έζησες την πρώτη σου χρονιά στον Παναθηναϊκό;

«Αποκόμισα πάρα πολλά πράγματα την πρώτη χρονιά. Έπαιξα βασικός στον Παναθηναϊκό και κέρδισα εμπειρίες και παραστάσεις. Ήταν μια μεταβατική χρονιά για την ομάδα. Σίγουρα η διοίκηση του κ. Γιαννακόπουλου μας βοήθησε πάρα πολύ και την πρώτη και την δεύτερη χρονιά. Έζησα ωραίες στιγμές την πρώτη χρονιά και γι΄ αυτό έμεινα και την δεύτερη».

Στην αρχή της προετοιμασίας φέτος τι είχες στο μυαλό σου; Πίστευες ότι η ομάδα μπορεί να πετύχει όσα πέτυχε;

«Εγώ από την πρώτη στιγμή είχα πει ότι έβλεπα πως η ομάδα ήταν πολύ δυνατή. Μπορώ να σου πω ότι πίστευα ότι θα κάνουμε την έκπληξη φέτος. Είχα στο μυαλό μια επιφύλαξη αλλά θεωρούσα ότι η ομάδα μου θα μπορεί να φτάνει σε τελικούς και να κατακτάει τρόπαια. Χαίρομαι που πετύχαμε τους στόχους μας. Θέλω να σου πω κιόλας ότι στη μέση της χρονιάς που καταλάβαμε ότι δεν υπάρχει ομάδα που δεν μπορούμε να την νικήσουμε θέσαμε ως στόχους το Πρωτάθλημα και το Λιγκ Καπ».

Ήταν το σημείο μηδέν της ομάδας ο πρώτος τελικός του League Cup;

«Το σημείο μηδέν για μένα ήταν το ματς με τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, το οποίο κερδίσαμε. Σου θυμίζω ότι την περσινή χρονιά δεν είχαμε πάρει ούτε σετ από τον ΠΑΟΚ. Εκεί δείξαμε ότι η ομάδα έχει μέταλλο και μπορεί να πετύχει σημαντικά πράγματα. Με τον Ολυμπιακό πάντα φτάναμε κοντά στη νίκη αλλά δεν τα καταφέρναμε για λίγο. Στον πρώτο τελικό του League Cup ήμασταν πίσω στο σκορ με 2-0 και δεν είχαμε τίποτα να χάσουμε. Τα δώσαμε όλα και πετύχαμε αυτή την μεγάλη νίκη. Σε εκείνο το ματς ένιωσα ότι η ομάδα μου ήταν πιο δεμένη από τους άλλους. Με το πάθος μας καταφέραμε να πετύχουμε την ανατροπή».

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός παρουσιαζόταν ως… ανίκητος ήταν έναυσμα για σας να προσπαθήσετε πιο πολύ;

«Σίγουρα ήταν ένα έναυσμα για μας. Ήταν ένα κίνητρο για μας να σπάσουμε τον εγωισμό του Ολυμπιακού. Όπως φυσικά και να σπάσουμε το… δίπολο του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού. Μπορώ να σου πω ότι ήταν λογικό οι παίκτες του Ολυμπιακού να έχουν αυτό το ύφος του πρωταθλητή που λέμε, διότι έπαιρναν το πρωτάθλημα συνεχόμενα χρόνια».

Κατάκτηση League Cup και πρώτος τίτλος για τον Παναθηναϊκό μετά από χρόνια. Τι λέτε μεταξύ σας; Πάμε να πάρουμε και το πρωτάθλημα;

«Μετά από δύο – τρεις μέρες που κόπασαν οι πανηγυρισμοί είπαμε: «Τι κάνουμε εδώ εμείς; Ήρθαμε να πάρουμε το Λιγκ Καπ και τέλος;». Βάλαμε λοιπόν ως στόχο το πρωτάθλημα. Παρότι λοιπόν σταματήσαμε λόγω του κορωνοϊού το μυαλό μας ήταν καρφωμένο στον στόχο. Στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Θέλω να πω ότι χαίρομαι πολύ που όλοι εκτός από τον Στάροβιτς ήρθαν να παίξουν κανονικά και στήριξαν την προσπάθεια της ομάδας».

Το πρωτάθλημα ήρθε με σχετική ευκολία μπορεί να πει κάποιος. Θεωρείς ότι έχετε πάρει τον αέρα του Ολυμπιακού;

«Η αλήθεια είναι ότι ακούσαμε πολλές δικαιολογίες. Πολλοί έλεγαν ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν κλείσει αλλού και δεν ήταν συγκεντρωμένοι. Πολλοί έλεγαν ότι η αποχή λόγω κορωνοϊού τους επηρέασε. Γενικά ακούστηκαν πάρα πολλά. Ξέρεις κάτι όμως. Όταν μπαίνεις μέσα στο γήπεδο ξεχνάς τα πάντα. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Παίζεις για να κερδίσεις.

Ένα πρωτάθλημα είναι κίνητρο για τον κάθε παίκτη, ακόμα και να έχει κλείσει σε άλλη ομάδα. Επίσης ότι υπήρχε διακοπή λόγω του κορωνοϊού ίσχυε για όλες τις ομάδες. Οπότε εγώ μπορώ να σου πω ότι ήταν μια πολύ μεγάλη στιγμή για μας.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Δεν μπορώ να πω ότι έχουμε πάρει τον αέρα του Ολυμπιακού. Μπορώ να σου πω ότι είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που η ομάδα συνέχισε να έχει καλό ρυθμό και μετά την διακοπή λόγω του κορωνοϊού»

Μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος ο κόσμος σας επιφύλαξε μια τρομερή υποδοχή στη Λεωφόρο. Πως ένιωσες;

«Χάρηκα πάρα πολύ, γιατί ο σύλλογος περνάει δύσκολες στιγμές. Ο κ. Γιαννακόπουλος αποχώρησε και τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Το να βλέπεις ότι ο κόσμος σε στηρίζει είναι πολύ σημαντικό. Το είδαμε και μετά το πρωτάθλημα και το βλέπουμε και τώρα.

Θέλω να πω ότι αυτό που κάνει ο κόσμος και δίνει χρήματα από το υστέρημα του για την ομάδα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Φαντάσου πως ήμουν τόσο χαρούμενος με τις κινήσεις αυτές του κόσμου που έγινα και εγώ μέλος. Είναι πολύ σημαντικό ότι ο κόσμος είναι δίπλα μας. Σίγουρα έχουν και αυτοί μερίδιο στην επιτυχία αυτή».

Πόσο σας βοήθησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αυτά τα δύο χρόνια;

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Γιαννακόπουλο. Άνθρωποι που έχουν σταθεί στην ομάδα και έχουν βάλει πλάτη πρέπει πάντα να τους λέμε ένα ευχαριστώ. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για όσα μας έχουν προσφέρει. Με τον κ. Γιαννακόπουλο νιώθαμε μεγάλη ασφάλεια. Όταν τα εξωαγωνιστικά σου είναι λυμένα, τότε μπορείς να έχεις το μυαλό σου μόνο στο γήπεδο. Όλα επί διοίκησης Γιαννακόπουλου ήταν καθορισμένα και λυμένα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν αθλητή».

Πάμε τώρα στο θέμα της ανανέωσης της συνεργασίας σου. Αρχικά ισχύει ότι είχες πρόταση από τον Ολυμπιακό;

«Ναι, αλήθεια είναι».

Τι σε έπεισε να μείνεις στον Παναθηναϊκό;

«Αρχικά ήθελα να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω στον Παναθηναϊκό. Αυτό ήταν που επιθυμούσα από την αρχή. Και εγώ και ο Παναθηναϊκός θέλαμε να συνεχίσουμε μαζί. Αυτό μου έκανε να μείνω είναι το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα, το οποίο με κάνει σαν Αλέξανδρο να παίζω καλύτερα. Με κάνει να θέλω να δώσω το κάτι παραπάνω. Με κάνει να παίζω πρώτα για την ομάδα και μετά για τον εαυτό μου. Υπάρχουν δύο- τρία άτομα μέσα από την ομάδα που τους έχω μεγάλη εμπιστοσύνη. Είναι οι πυλώνες της ομάδας και αυτοί έπαιξαν σημαντικό ρόλο».

Ποιοι είναι αυτοί θα ήθελες να μου πεις;

«Είναι όλη η ομάδα αλλά οι πυλώνες αυτοί με έχουν κάνει να νιώσω σαν το σπίτι μου. Είναι ο κ. Ανδρεόπουλος , ο Σωτήρης Πανταλέων και ο Ρούλης Αγραπιδάκης».

Τι ήταν αυτό που σου είπε ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος και σε έπεισε να μείνεις;

«Όπως σου είπα και νωρίτερα στον κόουτς Ανδρεόπουλο και στον Σωτήρη Πανταλέων έχω τυφλή εμπιστοσύνη. Έχουμε μια άλλη σχέση. Είναι μια σχέση εμπιστοσύνης και τιμής. Ότι και να μου πει ο κ. Ανδρεόπουλος και ο Σωτήρης είναι νόμος. Ξέρω ότι θέλουν το καλό μου. Ο κόουτς μου είπε δύο τρία λόγια, τα οποία τα έβαλα στο μυαλό μου. Είχα κάποιες αμφιβολίες αλλά από τη στιγμή που μου μίλησε ο κόουτς ξεκαθάρισαν πολλά στο μυαλό μου και είπα το ναι».

Πριν από 15 ημέρες είχες πει ότι θα κοιτάξεις την ευκαιρία και όχι το συμβόλαιο. Θεωρείς ότι το έκανες αυτό;

«Ναι, θεωρώ πως ναι. Τα λεφτά για μένα δεν παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο. Για τον λόγο αυτό έκανα και στην άκρη προτάσεις που είχα με πολύ καλύτερα λεφτά. Ήθελα από την αρχή να τα βρούμε με τον Παναθηναϊκό και να μείνω στον Παναθηναϊκό. Από τη στιγμή που έκανα μια αρχή σε μια θέση ήθελα να μείνω. Η αλήθεια είναι ότι προτιμάω την ευτυχία, την οικογένεια από τα χρήματα».

Το γεγονός ότι τη νέα χρονιά θα είσαι ο βασικός διαγώνιος είναι βάρος για σένα ή κίνητρο;

«Κατ΄ αρχάς δεν μπορούμε να πούμε σίγουρα ότι θα είμαι βασικός. Είναι μια νέα πρόκληση για μένα. Ήθελα και θέλω να το κάνω. Όλοι όσοι βλέπουν το βόλεϊ από έξω νομίζουν ότι η θέση του διαγωνίου με του ακραίου είναι η ίδια. Αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Είναι ένα βάρος εν μέρει, αλλά την ίδια στιγμή είναι και κίνητρο. Πάντα μου αρέσουν οι προκλήσεις και μέχρι στιγμής στη ζωή μου έχω καταφέρει να ανταπεξέλθω καλά σε όποια πρόκληση βρήκα μπροστά μου».

Η ομάδα που κερδίζει και δεν αλλάζει είναι φαβορί; Είναι φαβορί ο Παναθηναϊκός;

«Δεν μπορώ να κρίνω εγώ τα φαβορί πριν δω την ομάδα μου να παίζει. Κυρίως εξαρτάται από το πώς θα παίξουμε εμείς. Μπορώ όμως να πω ότι η ομάδα θα διεκδικήσει πολλά και οι στόχοι δεν αλλάζουν από πέρυσι. Πιστεύω ότι θα είναι μια καλή χρονιά. Θα είναι σαν την περσινή και ακόμα καλύτερη. Πλέον θα μπαίνουμε και εμείς στο γήπεδο με τον αέρα του πρωταθλητή».

Έχοντας πάρει το Λιγκ Καπ, το Πρωτάθλημα και έχεις και ένα νέο συμβόλαιο τι καλύτερο μπορεί να γίνει τους επόμενους 10 μήνες;

«Αυτό που θα ήθελα ήταν να τα ξαναπετύχω. Να πετύχω τους ίδιους στόχους».

Πως διαχειρίζεσαι όλο αυτό το κύμα αγάπης από τον κόσμο του Παναθηναϊκού;

«Έπαιρνα πάρα πολλά μηνύματα όλο αυτόν τον καιρό. Ο κόσμος μου έλεγε συνέχεια ότι θέλει να μείνω. Μου είπε ένας χαρακτηριστικά: «Που αλλού θα βρεις τέτοια τρέλα;». Αυτό ισχύει πάρα πολύ. Δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλες ομάδες, αλλά αυτό που ζήσαμε μετά το πρωτάθλημα και ο τρόπος που το πανηγυρίσαμε ήταν… τρελό. Δεν το έχω ξαναδεί στη ζωή μου. Οπότε ναι, που θα βρω τέτοια τρέλα; Τους ευχαριστούμε για ότι κάνει για μας. Έχουν μείνει χαραγμένα όλα αυτά που ζήσαμε φέτος. Τους υπόσχομαι ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό»,

Χθες να φανταστώ το γιόρτασες με την παρέα σου ή έπεσες σε κανέναν Παναθηναϊκό και άρχισε να σε κερνάει;

«Και τα δύο (σ.σ. γέλια). Γιόρτασα με την παρέα μου και ήρθε και με βρήκε και ένας Παναθηναϊκός εκεί».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News