Ραντούλιτσα: «Ζωντανός θρύλος ο Διαμαντίδης, λατρεύω να παίζω για τον Τζόρτζεβιτς»

Ραντούλιτσα: «Ζωντανός θρύλος ο Διαμαντίδης, λατρεύω να παίζω για τον Τζόρτζεβιτς»

Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα μίλησε για τον ανανεωμένο Παναθηναϊκό, τις προσπάθειες πρόκρισης στα πλέι οφ, την πολυπόθητη ενέργεια, ενώ “έβγαλε το καπέλο” σε Δημήτρη Διαμαντίδη και Νικ Καλάθη.

Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα αναφέρθηκε στην τιμή που νιώθει παίζοντας πλάι στον Δημήτρη Διαμαντίδη, στην εξαιρετική σχέση του με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς και τόνισε πως τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί αναφορικά με το πού μπορεί να φτάσει ο Παναθηναϊκός.

[ads2]

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Μίροσλαβ, ο Παναθηναϊκός προέρχεται από μία μεγάλη νίκη επί της Ουνικάχα Μάλαγα, την οποία “χτίσατε” μέσα από το εξαιρετικό ξεκίνημά σας. Πόσο σημαντικό ήταν για εσάς αυτό το παιχνίδι και τι σας έκανε να παίξετε τόσο καλά τόσο γρήγορα;

Συνήθως δεν ξεκινάμε πολύ καλά στα παιχνίδια ως ομάδα. Συζητήσαμε μέσα στη σεζόν για το πώς να βελτιωθούμε πάνω σε αυτό και να βρούμε τρόπο να ξεκινάμε πιο δυνατά τα παιχνίδια. Τελικά, καταφέραμε να παίξουμε με ενέργεια στο ξεκίνημα, κάτι πολύ σημαντικό απέναντι απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα όπως η Μάλαγα. Πρέπει να δώσω τα εύσημα στους νέους παίκτες. Έφεραν “φρέσκια” ενέργεια στην ομάδα και μαζί με αυτούς που βρίσκονται από την αρχή εδώ, την ανέβασαν επίπεδο. Όλα αυτά μάς επέτρεψαν να παίξουμε καλά στη Μάλαγα“.

Μετράτε πέντε σερί νίκες. Τι κάνει τη διαφορά μετά από τις τρεις ήττες που κάνατε στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια;

Θα έλεγα πως η σεζόν είναι μεγάλη. Παίζουμε σε δύο διαφορετικές διοργανώσεις και το θεωρώ φυσιολογικό να έχουμε σκαμπανεβάσματα. Είναι σημαντικό να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για να επιστρέψεις, όταν δεν είσαι στα καλά σου. Ήμασταν στα… κάτω μας τον Ιανουάριο, αλλά μείναμε ενωμένοι. Είμαστε η ίδια ομάδα σε σχέση με την αρχή της σεζόν, αλλά το σημαντικό είναι ότι μείναμε μαζί. Δεν “σπάσαμε” όπως συμβαίνει με κάποιες ομάδες, όταν τα πράγματα δυσκολεύουν. Όλοι οι συμπαίκτες μου είναι πολύ καλά παιδιά και αυτό φαίνεται μέσα κι έξω από το παρκέ. Αυτό επίσης βοήθησε. Αγαπώ αυτούς τους τύπους και το να παίζω μαζί τους. Όλα αυτά μας έκαναν να… επιστρέψουμε και πιστεύω πως τα ίδια θα μας βοηθήσουν να βελτιωνόμαστε διαρκώς“.

Ραντούλιτσα: «Ζωντανός θρύλος ο Διαμαντίδης, λατρεύω να παίζω για τον Τζόρτζεβιτς»

Η ομάδα απέκτησε τρεις νέους παίκτες. Πόσο μπορούν να σας βοηθήσουν;

Όπως είπα πριν, έφεραν ενέργεια, αλλά δεν μένουν εκεί, μας βοηθούν με πολλούς τρόπους. Είναι όλοι τους πολύ γρήγοροι παίκτες και πολύ καλοί τύποι. Ξέρω ότι μερικές φορές είναι δύσκολο για έναν παίκτη να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, ειδικά όταν έρχεται από τις ΗΠΑ. Ο Έλιοτ, για παράδειγμα, είναι φοβερός, ανοιχτόμυαλος τύπος και τον βοηθάμε όσο μπορούμε για να προσαρμοστεί ακόμη περισσότερο. Θα ξαναπώ πως έχουμε εξαιρετικά αποδυτήρια, γεμάτα καλούς τύπους και αυτό είναι κομβικό. Είναι τα μέσα της σεζόν και θέλαμε γρήγορη προσαρμογή από τα νέα παιδιά. Ο Μαρκέζ παίζει πολλά χρόνια στην Ευρώπη, οπότε αυτό κάνει πιο εύκολο το έργο μας. Παίρνουμε ενέργεια απ όλους“.

Αυτή είναι η πρώτη σου χρονιά στην Euroleague μετά από Ουκρανία, Κίνα και ΝΒΑ. Τι σου έλειψε περισσότερο;

Όταν έπαιζα στην Παρτιζάν, δεν είχα πολύ χρόνο, οπότε αυτή είναι η πρώτη σεζόν που αγωνίζομαι πολύ στη διοργάνωση. Φτάσαμε στο Top 16 και ελπίζω να πάμε στο Final Four. Έχω παίξει σε διαφορετικά πρωταθλήματα, αλλά η Euroleague είναι κάτι ιδιαίτερο. Για μένα, αυτό είναι το αληθινό μπάσκετ. Από τακτικής πλευράς, πρέπει να σκέφτεσαι περισσότερο και να παίζει για την ομάδα για να είσαι πετυχημένος και να κερδίζεις τίτλους. Τώρα, νιώθω αυτή την ομάδα οικογένεια και χτίζουμε κάτι πολύ καλό. Από την αρχή της σεζόν, δουλεύουμε σκληρά για κάτι μεγάλο. Επίσης μου έλειψαν οι φίλαθλοι. Έχω βρεθεί σε πολλά μέρη, αλλά δεν έχω δει ποτέ φίλους όπως αυτοί του Παναθηναϊκού. Μας υποστηρίζουν σε κάθε παιχνίδι και γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι“.

Πως είναι για έναν ψηλό να παίζει με δύο κορυφαίους πασέρ, όπως ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Νικ Καλάθης;

Είναι εύκολο για μένα, γιατί στο μπάσκετ υπάρχει πάντα σύνδεση μεταξύ κοντών και ψηλών. Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον. Πρέπει να κάνω καλά σκριν για εκείνους και αυτοί πρέπει να μου πασάρουν την μπάλα όταν είμαι ελεύθερος. Φυσικά, είναι τιμή να παίζω με τον Δημήτρη. Είναι ζωντανός θρύλος και απίστευτος παίκτης. Δεν χρειάζεται να εξηγήσω σε κανέναν ποιος είναι και πόσο επιτυχημένος ήταν όλα αυτά τα χρόνια, οπότε το απολαμβάνω. Ο Νικ είναι διαφορετικός παίκτης, αλλά με βοηθά επίσης στο παρκέ. Έχουμε πολύ καλή επαφή. Πολλές φορές λέει: “πρέπει να φροντίσω τον ψηλό”, οπότε πρέπει να τον φροντίσω κι εγώ, με τη σειρά μου“.

Ραντούλιτσα: «Ζωντανός θρύλος ο Διαμαντίδης, λατρεύω να παίζω για τον Τζόρτζεβιτς»

Δεν είναι πολλοί οι παίκτες στο ύψος σου που είναι τόσο αποτελεσματικοί στις βολές. Ποιο είναι το μυστικό; Η επανάληψη, η συγκέντρωση ή κάτι ενδιάμεσο;

Αυτό που κάνει είναι να μην σκέφτομαι κάτι όταν εκτελώ βολές. Φυσικά, πρέπει να κάνεις πολλή προπόνηση σε αυτό, και νομίζω ότι το κάνω. Δεν υπάρχουν μυστικά“.

Τώρα έχετε το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα, μια ομάδα που σας κέρδισε στην Αθήνα πριν από μερικές εβδομάδες. Πόσο ανυπομονείς γι αυτό το παιχνίδι και το γεγονός ότι θα αντιμετωπίσεις μια ομάδα από τη χώρα σου;

Ανυπομονώ πραγματικά, πάρα πολύ. Το Βελιγράδι είναι η πόλη μου και πάντα είναι ιδιαίτερο συναίσθημα να παίζω με ομάδες της πατρίδας μου. Δεν έχω επιστρέψει σπίτι απ’ την αρχή της σεζόν, οπότε πρόκειται να είναι ιδιαίτερο. Ολοι νιώθουμε ότι χρωστάμε κάτι στον Ερυθρό Αστέρα γιατί μας νίκησε στην έδρα μας“.

Το γεγονός πως συνεργάστηκες με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς και τον Όγκνιεν Κούζμιτς στην εθνική ομάδα, πόσο σε βοήθησε να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα;

Ήταν σημαντικό, αλλά όχι το πιο σημαντικό. Πρώτα απ’ όλα, αγαπώ να παίζω για τον Σάσα. Έχουμε πολύ καλή επαφή. Χτίζουμε μία σχέση παίκτη – προπονητή γιατί περνάμε πολύ χρόνο μαζί όλη τη σεζόν. Ο Κούζμιτς και εγώ γνωριζόμαστε από την Εθνική ομάδα και είναι πάντα ωραίο να έχει κάποιον, με τον οποίο μιλάς την ίδια γλώσσα. Με τον Σάσα Πάβλοβιτς παίζουμε πρώτη φορά μαζί και μπορώ να πω ότι είναι ένας από τους καλύτερους συμπαίκτες που είχα ποτέ. Ο Γιάνκοβιτς με βοηθά γιατί μιλά και τις δύο γλώσσες. Ο, τι χρειαστώ εδώ στην Αθήνα, είναι εδώ για να βοηθήσει“.

Ραντούλιτσα: «Ζωντανός θρύλος ο Διαμαντίδης, λατρεύω να παίζω για τον Τζόρτζεβιτς»

Κοιτώντας τη διοργάνωση, υπάρχουν ομάδες που σε έχουν εκπλήξει στο Top 16 ή την πρώτη φάση; Πόσο απαιτητικό είναι το Top 16;

Είναι πολύ δυνατό. Όπως είπα νωρίτερα, περάσαμε κάποιες δύσκολες στιγμές, αλλά αυτή τη στιγμή όλοι απολαμβάνουμε το μπάσκετ και η Euroleague είναι ό,τι καλύτερο. Κοιτάμε μπροστά, δουλεύοντας για να πετύχουμε τους στόχους μας ως ομάδα, γι αυτό το απολαμβάνουμε. Δεν δίνω πολλή σημασία στις άλλες ομάδες, επομένως δεν μπορώ να πω ότι με έχει εκπλήξει κάποια. Φυσικά, η Λοκομοτίβ μάς έχει κερδίσει τρεις φορές φέτος κι αυτό είναι από μόνο του εντυπωσιακό. Είναι μια καλή ομάδα και μπορεί να φτάσει μακριά. Είναι δεύτερη στον όμιλό μας. Ελπίζω πως θα τους κερδίσουμε την επόμενη εβδομάδα“.

Μετά τον αγώνα με την Ουνικάχα Μάλαγα, ο κόουτς είπε ότι το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι πάντα το επόμενο. Με αυτό κατά νου, πόσο μακριά μπορεί να πάει ο Παναθηναϊκός;

Αυτό που είπε ο κόουτς είναι πολύ σημαντικό, το λέει διαρκώς και στην εθνική ομάδα. Έχει να κάνει με τον χαρακτήρα της ομάδας. Πρέπει να πηγαίνουμε βήμα – βήμα και να μην κοιτάζουμε ούτε πίσω ούτε πολύ μπροστά. Το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι πάντα το επόμενο. Ζούμε τις στιγμές και δεν κοιτάμε πίσω, οπότε καμιά φορά ξεχνάμε πόσα πολλά έχουμε πετύχει. Το προπονητικό σταφ είναι κοντά μας, δουλεύει για εμάς και η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετική. Είμαστε, όντως, πιο κοντά στα πλέι οφ απ’ ότι ήμασταν πριν από πέντε εβδομάδες. Αν κρατήσουμε σωστή νοοτροπία και αξιοποιήσουμε το μομέντουμ μας, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί“.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News