«Πράσινη» κούπα στην Αθήνα - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Τελική βαθμολογία: Αυτή είναι η φετινή θέση του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα!

Ο Παναθηναϊκός είναι σε καταπληκτική κατάσταση και ετοιμάζεται για κούπα.

Παναθηναϊκός έτοιμος για όλα! Αυτός είναι ο τίτλος του τελευταίου διμήνου για το «τριφύλλι», που κυριολεκτικά σαρώνει τους αντιπάλους του. Στην τελευταία στροφή των playoffs της Super League, έχασε από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (2-1), σε ένα ματς δίχως αντίκρισμα και με πολλές αλλαγές στο βασικό σχήμα. Αγωνιστικά έγιναν λαθάκια, ωστόσο δεν υπάρχει σοβαρό κριτήριο λόγω αλλαγών.

Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση, κλείνοντας την χρονιά με 9 νίκες στα 14 τελευταία παιχνίδια (9-4-1). Με αυτό τον τρόπο σφράγισε την επιστροφή στην Ευρώπη και μπροστά της έχει το ματς, που μπορεί να προσθέσει ακόμα μεγαλύτερο πανηγυρικό τόνο, εφόσον έρθει ακόμα μία νίκη.

Το «τριφύλλι» επιστρέφει στον τελικό της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 2014. Χρόνια που είχε επιβληθεί του ίδιου αντιπάλου, στο ίδιο γήπεδο κατακτώντας το 18ο Κύπελλο της ιστορίας του (4-1). Όσον αφορά την παράδοση, οι δύο ομάδες έχουν συγκρουστεί τέσσερις φορές σε τελικούς του θεσμού. Τρεις φορές επικράτησε ο Παναθηναϊκός, το 1955, το 1977 και το 2014 και μία ο ΠΑΟΚ, το 1972.

Το σχόλιο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

«Δεν είχαμε πολύ χρόνο και πολλή σκέψη λόγω των πολλών σημαντικών αγώνων στα πλέι οφ. Κάθε φορά κοιτάγαμε το αμέσως επόμενο παιχνίδι. Μετά το παιχνίδι του πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ  συγκεντρωθήκαμε στο Κύπελλο. Ξέρω ότι είμαστε χρόνια μακριά από τους τίτλους, αλλά πιστεύω ότι με οδηγό την εικόνα μας στα τελευταία ματς μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Δεν είχαμε πολύ χρόνο να προετοιμαστούμε για τον τελικό Κυπέλλου. Φέτος όπως έγινε το πρόγραμμα δεν είχαμε τόσο χρόνο. Με την ίδια λογική που παίξαμε στα τελευταία ματς θα αντιμετωπίσουμε και το αυριανό ματς».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News