Ράκος ο Στραματσόνι: Έχω πολλούς φίλους που δεν είναι καλά λόγω του ιού

Ράκος ο Στραματσόνι: Έχω πολλούς φίλους που δεν είναι καλά λόγω του ιού

Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, Αντρέα Στραματσόνι, μίλησε για την τραγωδία της Ιταλίας από την πανδημία του κορονοϊού.

Ο Ιταλός προπονητής, μίλησε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», η οποία σημειώνει ότι «έδειχνε ένα άλλο πρόσωπο από εκείνο που μας είχε συνηθίσει όσο καιρό βρισκόταν στην αγαπημένη του Ελλάδα. Ακουγόταν φοβισμένος. Θλιμμένος. Το κυριότερο; Σαν να χάνει την ελπίδα του».

«Φίλε είναι ένας εφιάλτης. Οσο μεγάλο κι αν σας φαίνεται αυτό που ζούμε τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Τα νούμερα που ακούγονται μπορεί να μην είναι καν τα αληθινά. Ισως είναι διπλάσια και τριπλάσια. Στη Ρώμη που βρίσκομαι δεν είναι όπως σε άλλες περιοχές αλλά ο κόσμος είναι φοβισμένος μέσα στο σπίτι. Η κυβέρνηση χθες βράδυ ανακοίνωσε νέα μέτρα. Μπορεί κάποιος να πάει σε τρία μόνο μέρη στο φαρμακείο στο νοσοκομείο και στο σουπερμάρκετ. Ολα τα υπόλοιπα είναι κλειστά τα πάντα. Η χώρα μας είναι σαν φάντασμα. Οι άνθρωποι δεν πάνε στη δουλειά τους με αποτέλεσμα να μην έχουν λεφτά. Υπάρχουν άνθρωποι που σε λίγο καιρό δεν θα έχουν χρήματα να ζήσουν. Η οικονομία διαλύεται και αυτό δεν θα είναι μόνο ιταλικό φαινόμενο. Είναι φρικτό. Απερίγραπτο φαινόμενο», τόνισε αρχικά ο Ιταλός.

«Είμαστε καλά. Είμαστε κλεισμένοι μέσα παρακολουθούμε τις εξελίξεις αλλά είμαστε καλά στην υγεία μας. Ομως έχω πολλούς φίλους που δεν είναι καλά. Εχω πάρα πολλούς φίλους στο Μιλάνο από τότε που ήμουν στην Ιντερ και εκεί η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο. Εχω φίλους στο Ούντινε, στο Τορίνο, στο Μπέργκαμο που ζει τον μεγαλύτερο εφιάλτη. Κάθε μέρα μετρούν νεκρούς. Οι εικόνες είναι τραγικές εκεί δεν μπορεί να χωρέσει ο νους πως μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα έχουν χάσει τη ζωή τους τόσοι άνθρωποι. Και καθημερινά ακούμε κι άλλους κι άλλους .Δεν ξέρω πώς θα βγούμε απ όλο αυτό. Δεν ξέρω πότε θα συνέλθει η Ιταλία. Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω αν θα συνέλθουμε ποτέ και θα ζούμε στην κανονικότητα που ζούσαμε. Πεθαίνουν και νέοι. Στην Ελλάδα έχουμε ακούσει πολλά», συμπλήρωσε.

Οσο για το ποδόσφαιρο; Ούτε λόγος. Ο Αντρέα Στραματσόνι μιλάει για ένα πόλεμο, που δεν αφήνει περιθώρια για να σκέφτεσαι άλλα πράγματα. «Δεν υπάρχει ποδόσφαιρο. Εδώ υπάρχει πλέον η ζωή. Εχουμε πόλεμο. Μακάρι να τελειώσει όλο αυτό, να τελειώσει ο πόλεμος αυτός, να μην υπάρχουν άλλες χαμένες ζωές και θα έχουμε τον χρόνο να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο. Σας εύχομαι καλά τύχη στην Ελλάδα. Προσευχηθείτε για εμάς».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News