Ράις: «Αν καταλάβουμε ότι πρέπει να αμυνόμαστε θα κάνουμε τη ζωή δύσκολη σε οποιαδήποτε ομάδα»

Η ατάκα Ράις για "βοήθεια" σε Καλάθη

Η αμυντική μεταμόρφωση του Παναθηναϊκού ήταν το «κλειδί» στη νίκη επί της Εφές και θα αποτελέσει και οδηγό για την συνέχεια, όπως τόνισε ο Ταϊρίς Ράις.

Ο Αμερικανός γκαρντ δήλωσε δικαιωμένος για την απόδοσή του μετά από μια περίοδο μέτριων εμφανίσεων και αμφισβήτησης, ενώ στάθηκε και στην παρουσία του Γιώργου Παπαγιάννη.

Αναλυτικά, ο Ταϊρίς Ράις μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για:

-την εμφάνισή του: «Θα έλεγα ότι ήταν η στιγμή όλων μας. Ήταν η ώρα μας να πάρουμε ένα μεγάλο παιχνίδι. Ήρθαμε με πληγωμένη την ψυχολογία από την ήττα στην Χίμκι, αλλά ήταν η στιγμή μας να κυριαρχήσουμε στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν σημαντικό για εμάς να αποδώσουμε σωστά από το πρώτο τζάμπολ μέχρι το τέλος του αγώνα. Δουλεύεις πολύ συνέχεια, κάνεις το παραπάνω βήμα και προετοιμάζεσαι για τα πλέι οφ. Κάποιες βραδιές δεν θα σου βγει η δουλειά που έχεις κάνει, όπως τις προηγούμενες, αλλά αυτή τη φορά βγήκε και με το παραπάνω».

-τη σημασία της άμυνας: «Χρησιμοποιήσαμε την άμυνα μας για να πάρουμε ενέργεια. Το κοινό μας βοήθησε πολύ να αποδώσουμε σωστά στην άμυνα, μας γέμισε ενέργεια. Μέσα από τη σωστή άμυνα έγινε πιο λειτουργική και η επίθεση. Πήραμε εύκολα καλάθια, λέι απ, ενώ αξιοποιήσαμε τους αιφνιδιασμούς».

-τη συμβολή του ιδίου και του Παπαγιάννη: «Σίγουρα με την απόδοση μας αλλάξαμε το ρυθμό του αγώνα. Ο Παπαγιάννης μπήκε στο παρκέ και ήλεγξε την… εναέρια κυκλοφορία. Μπήκε για λίγο στα πρώτα λεπτά και επανήλθε στο παρκέ προς το τέλος και κυριάρχησε. Αυτό δείχνει μεγάλη ωριμότητα στο παιχνίδι του. Έδειξε πνευματική δύναμη. Αυτό που έκανε ήταν κάτι το πολύ δύσκολο και του αξίζουν συγχαρητήρια».

-τα ματς με Βαλένθια και Άλμπα που ακολουθούν στο ΟΑΚΑ: «Πρέπει να μάθουμε από τη νίκη επί της Αναντολού Εφές. Αν καταλάβουμε ότι πρέπει να αμυνόμαστε θα κάνουμε τη ζωή δύσκολη σε οποιαδήποτε ομάδα. Σίγουρα όμως πρέπει να επαναλάβουμε την ενέργεια που είχαμε απόψε. Πρέπει να είμαστε μακριά από το ΟΑΚΑ εξίσου δυνατοί, σκληροί και αποφασισμένοι, όπως στην έδρα μας. Ωστόσο θεωρώ ότι αν έρθουν μία-δύο εκτός έδρας νίκες θα μάθεις τι πρέπει να κάνεις. Πάμε λοιπόν για το διπλό και μετά ξανασυζητάμε για το τι πρέπει να κάνουμε για να ξεπεράσουμε τις εκτός έδρας αποτυχίες».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News