"Ξανά στο προσκήνιο το ποδηλατοδρόμιο μέχρι το Athens Alive"

"Ξανά στο προσκήνιο το ποδηλατοδρόμιο μέχρι το Athens Alive"

Η ενεργοποίηση της Πολιτείας για το θέμα του ποδηλατοδρομίου στο χώρο του ΟΑΚΑ που είχε αιτηθεί τον περασμένο Δεκέμβρη η ΚΑΕ Παναθηναϊκός για την αξιοποίησή του επανέρχεται στο προσκήνιο.

Σύμφωνα με το Sportime ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης βλέπει με καλό μάτι τη μόνιμη μετακόμιση του Παναθηναϊκού στο συγκρότημα του ΟΑΚΑ.

Ωστόσο, πολλά είναι τα «αγκάθια» που φρενάρουν τις εξελίξεις.Το Athens Alive θα χρειαστεί πολλά χρόνια για την υλοποίησή του, ακόμη κι αν η Κυβέρνηση αλλάξει τον περίφημο συντελεστή δόμησης σε 0,6.

Αφήνοντας το πολλά υποσχόμενο πρότζεκτ στην άκρη (θα τοποθετηθεί σχετικά με αυτό ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά το Πάσχα) η Πολιτεία βλέπει σαν μία πιο άμεση λύση την παραχώρηση υπό τη μορφή επινοικίασης του Ποδηλατοδρομίου (ενός κομματιού αυτού συγκεκριμένα) για τα επόμενα πολλά χρόνια.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει αιτηθεί ήδη από τα τέλη του περασμένου έτους για την αξιοποίηση του ομοσπονδιακού χώρου (όπως επιθυμεί να κάνει δικό της και το κλειστό του μπάσκετ για τα επόμενα 99 χρόνια).

Ποια τα δεδομένα; Οι «πράσινοι» έχουν ως σύμμαχο την Πολιτεία, όμως, κάθετη είναι η Ομοσπονδία Ποδηλασίας που δεν επιδέχεται καμία αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του Ποδηλατοδρομίου.

Η ΚΑΕ θέλει να δημιουργήσει γήπεδα μπάσκετ για να στεγαστούν οι ακαδημίες τους. Στην υπόθεση εμπλέκεται και ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός για τη στέγαση του γυναικείου βόλεϊ που ναι μεν επέστρεψε στην κατηγορία της Volleyleague, αλλά δεν έχει σταθερή έδρα (η αίθουσα Κασιμάτης είναι σε κακή κατάσταση).

Σε αυτό το χρονικό σημείο, οι συγκυρίες ευνοούν τον Παναθηναϊκό. Η μπασκετική ΑΕΚ οδεύει προς τα δυτικά προάστια και συγκεκριμένα στα Λιόσια, ενώ σύγχρονο Ποδηλατοδρόμιο ετοιμάζεται στο Πανθεσσαλικό στάδιο.

Έτσι, λοιπόν, στην περιοχή του Βόλου θα υπάρχει μία πίστα Ολυμπιακών διαστάσεων που θα μπορέσει να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του σπορ. Αυτό σίγουρα θα αποτελέσει μελλοντικά ένα ισχυρό επιχείρημα για τον Παναθηναϊκό για να πάρει την άδεια από την ΕΟΕ.

Συν τοις άλλοις, η Πολιτεία θα βγάλει το δικό της κέρδος, ενώ παράλληλα θα συντηρούνται οι εγκαταστάσεις στο Μαρούσι από ένα σταθερό χρηματοδότη.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News