"Το μεγαλύτερο λάθος του Αλαφούζου"

Σε αυτές τις χώρες κοιτάει για τεχνικό διευθυντή ο Παναθηναϊκός

O Γιάννης Βονόρτας μίλησε για τα λάθη του Γιάννη Αλαφούζου, αλλά και στη συνεργασία Δώνη – Νταμπίζα.

Μεταξύ άλλων ο Γιάννης Βονόρτας ανέφερε στην εφημερίδα Livesport:

Το λάθος του Γιάννη Αλαφούζου: Ο κ. Αλαφούζος κάνει το λάθος να εμπιστεύεται πρόσωπα και όχι συγκεκριμένο σχέδιο. Αυτό είναι το λάθος του. Ο Παναθηναϊκός δεν εφαρμόζει ένα μοντέλο, αντιθέτως αλλάζει συνέχεια την πολιτική του και δεν αφήνει ένα σχέδιο να αποδώσει. Πρέπει να υπάρχει μία ξεκάθαρη γραμμή, να βρεθούν οι άνθρωποι που θα την ακολουθήσουν, να κατανεμηθούν οι ρόλοι και να μην παρεκκλίνουν. Ο κ. Αλαφούζος είδε πως όταν επιμένει σε κάτι, δικαιώνεται. Όταν το αλλάζει δεν του βγαίνει.

Για την πορεία της ομάδας: «Πρέπει να κρίνουμε αθροιστικά τη διετία. Το πρόσημο είναι θετικό στην εξέλιξη των μικρών. Οι μεταγραφές του καλοκαιριού δεν βγήκαν και αυτό δυσκόλεψε συνολικά την πορεία της ομάδας. Έγιναν βήματα προς τα πίσω και δεν συνεχίστηκε η ομαλή ανοδική πορεία. Οι μεταγραφές δεν πρόσθεσαν αυτά τα στοιχεία που έλειπαν από τους μικρούς, για να έχει η ομάδα μεγαλύτερο όφελος. Σε αυτό οφείλεται η στασιμότητα της ομάδας. Οι μικροί έχουν εξελιχθεί σημαντικά, αλλά δεν πήραν τις βοήθειες που θα έπρεπε και δεν καλύφθηκαν οι αδυναμίες τους».

"Το μεγαλύτερο λάθος του Αλαφούζου"

Για τη συνεργασία Δώνη – Νταμπίζα: «Όπως έδειξαν τα πράγματα τα λάθη οφείλονται στην απουσία κοινής γραμμής ανάμεσα στον τεχνικό διευθυντή και στον προπονητή. Υπήρχαν προβλήματα στο εσωτερικό της ομάδας. Πρέπει να υπάρχει ξεκάθαρη γραμμή στο ποιος θα πάρει την τελική απόφαση, για να έχει την ευθύνη της επιλογής και να κριθεί».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News