«"Έτσι", είναι πιθανή η επιστροφή Γιαννακόπουλου. Δεν είναι τυχαίος»

«"Έτσι", είναι πιθανή η επιστροφή Γιαννακόπουλου. Δεν είναι τυχαίος»

Ο Δημήτρης Παπανικολάου μίλησε για τον νέο Παναθηναϊκό, την έδρα που χρειάζεται η ομάδα και τους λόγους που δεν πήγε καλά η φετινή σεζόν και το πόσο σημαντικό είναι για την ΚΑΕ να αποκτήσει δική της έδρα και πώς αυτό μπορεί να φέρει επενδυτή ή νέα ενεργοποίηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα sportdog.gr:

«Ήταν μεταβατική η φετινή χρονιά για τον Παναθηναϊκό, με την αποχή τού Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Αλλά και ευρύτερα ήταν δύσκολη σεζόν για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, γιατί έχουν ζεστές έδρες και αυτό τους έλειψε σε σχέση με άλλες ομάδες στην Ευρωλίγκα που δεν έχουν το ίδιο ζεστές έδρες.

Το γηπεδικό είναι χρόνιο ζήτημα ευρύτερα για τον Παναθηναϊκό, είχε ξεκινήσει με τον Βοτανικό και είχε σταματήσει. Αυτή τη φορά φαίνεται να είναι πιο καλά δομημένο και κλεισμένο. Μένει ένα ερωτηματικό για το γήπεδο μπάσκετ. Προφανώς ο Ερασιτέχνης βρίσκεται σε επαφές με Δήμο και Πολιτεία για να γίνει το καλύτερο για όλα τα τμήματα. Είναι πολύ σημαντικό να αποκτήσει και το τμήμα μπάσκετ την έδρα του, για πολλούς λόγους».

Μπορεί να φέρει εξελίξεις στα διοικητικά της ΚΑΕ αν ξεκαθαρίσει το θέμα του γηπέδου; Είτε μια πρόταση από κάποιον ενδιαφερόμενο είτε ενεργοποίηση του Γιαννακόπουλου;

«Μα φυσικά, είναι πιθανή η επιστροφή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου σε μια τέτοια περίπτωση, είναι πανέξυπνος, δεν είναι τυχαίος. Αν θεωρήσει ότι είναι κατάλληλη στιγμή για να γυρίσει, μπορεί να το κάνει λόγω του γηπέδου ή να βρει συμπαίκτες στην ΚΑΕ. Αν βρει δικό του σπίτι ο Παναθηναϊκός και λυθεί το θέμα του γηπέδου, θα είναι σπουδαία κίνηση για την ΚΑΕ».

Για να περάσουμε στα αγωνιστικά, ποια είναι η άποψή σας για τη φετινή παρουσία στην Ευρωλίγκα;

“Είναι σημαντικό ότι και ο Παναθηναϊκός αλλά και ο Ολυμπιακός συνέχισαν να κάνουν κινήσεις ενίσχυσης, κάτι που δείχνει ότι κοιτάζουν το μέλλον. Με την έλευση του Χεζόνια ο Παναθηναϊκός, σε μια εποχή που δεν είχε να περιμένει πολλά από την Ευρωλίγκα, έδειξε ότι νοιάζεται για το μέλλον. Παπαγιάννης, Παπαπέτρου και Μήτογλου πήραν παραπάνω χρόνο συμμετοχής και είναι σημαντικό ότι δύο παιδιά που ξέρουν το βάρος της φανέλας και τη μυρωδιά των αποδυτηρίων, ο Διαμαντίδης και ο Αλβέρτης, είναι σε αυτό το σταυροδρόμι μπροστάρηδες στην ομάδα. Σε λίγους μήνες ξεκινάει η Ευρωλίγκα, εκεί θα μπορούμε να πούμε περισσότερα”.

Να συνεχίσει ο Κάτας στην ομάδα;

“Προσωπικά μου άρεσε και ο Βόβορας, που τον γνωρίζω προσωπικά, αλλά και ο Κάτας ταιριάζει στο προφίλ του νέου προπονητή που θέλει η ομάδα, για το νέο χτίσιμο. Ο Κάτας πήγε καλά σε κάποια ματς, κάποια ματς έφυγαν από τον Παναθηναϊκό. Αλλά να θυμόμαστε πάντα ότι δεν είναι δική του ομάδα, ήρθε και βρήκε ένα διαμορφωμένο ρόστερ”.

Παπαπέτρου, Παπαγιάννης, Μήτογλου. Άσχετα των οικονομικών παραμέτρων, που φυσικά είναι πολύ σημαντικές για την παραμονή τους, μπορούν να γίνουν ο ελληνικός κορμός που χρειάζεται η ομάδα;

“Χωρίς ελληνικό κορμό οι μεγάλες ομάδες δύσκολα μπορούν να λειτουργήσουν. Βρήκαν ρόλο σημαντικό και πρωταγωνιστικό και, φυσικά, θα είναι καλό να χτίσει πάνω τους. Ο Παπαγιάννης, ειδικά, έχει διάρκεια στην απόδοσή του φέτος, απέδειξε ότι είναι πολύ χρήσιμος παίκτης”.

Υπάρχουν κι άλλοι Έλληνες που έδειξαν καλά στοιχεία φέτος ή άφησαν υπόσχεση για το μέλλον. Από τον Κασελάκη, μέχρι τον Μποχωρίδη και τον Μαντζούκα.

“Ναι μεν έχουμε κρίση και έχει πέσει το επίπεδο αλλά αυτή είναι καλή ευκαιρία για τους Έλληνες για να δείξουν την αξία τους, χωρίς τον ανταγωνισμό από πανάκριβους ξένους. Ο Κασελάκης είναι πιο μεγάλος σε ηλικία, αλλά είναι παίκτης ομάδας και έδειξε τι μπορεί να προσφέρει. Ο Μαντζούκας έχω ακούσει ότι είναι σεμνός και δουλεύει πολύ, ενώ και ο Μποχωρίδης δουλεύει και ξέρουμε τι παίκτης είναι”.

Τέλος, θέλω να μου πείτε δύο λόγια για τους ξένους που είχε φέτος ο Παναθηναϊκός και, κυρίως, για τους Χεζόνια και Νέντοβιτς.

“Ένα από τα προβλήματα του Παναθηναϊκού φέτος ήταν το θέμα του πλέι μέικερ, ήταν γνωστό αυτό, δεν είχε καθαρόαιμο πλέι μέικερ. Χεζόνια και Νέντοβιτς έχουν κοινά χαρακτηριστικά, το σουτ, την τεχνική, χαίρεσαι να τους βλέπεις. Οι ομάδες που χτίζουν, όμως, πρέπει να έχουν υπομονή και είναι κρίμα να χαλάσει τον κορμό του ο Παναθηναϊκός επειδή φέτος δεν ήρθε το αποτέλεσμα που ίσως να ήθελαν. Αν πλαισιωθούν οι Έλληνες και οι Χεζόνια-Νέντοβιτς από καλύτερους Αμερικανούς μπορούν”.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News