“Απολάμβανα τις διαφωνίες μου με τον Καπετάνιο”

"Απολάμβανα τις διαφωνίες μου με τον Καπετάνιο"

Για την παρουσία του στον Παναθηναϊκό από τον Ιούλιο του 1992 μέχρι το Μάρτιο του 1994 μίλησε ο Ίβιτσα Οσιμ.

Ο Οσιμ αναφέρθηκε στις διαφωνίες που είχε με τον Καπετάνιο υποστηρίζοντας ότι ήταν απολαυστικές, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Δημήτρη Σαραβάκο

Αναλυτικά όσα είπε στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ο προαναφερθείς πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία σάς έφερε στον Παναθηναϊκό Επιτρέψτε μας μια αναδρομή σ’ εκείνη την περίοδο

«Είχα παραιτηθεί τον Μάιο του 1992 από την τεχνική ηγεσία των Πλάβι. Ηταν το ελάχιστο που μπορούσα να κάνω για τη γενέτειρά μου το Σαράγεβο που σφυροκοπούνταν ήδη ανελέητα. Δεχόμουν πιέσεις πανταχόθεν και δεν μπορούσα να κυκλοφορήσω χωρίς οχλήσεις στο Βελιγράδι, ενώ λίγο αργότερα ανακοινώθηκε και ο αποκλεισμός της Γιουγκοσλαβίας από το Euro της Σουηδίας. Η πρόταση του ΠΑΟ ήταν για μένα μια πρόκληση καθώς θα αναλάμβανα μετά από πολλά χρόνια στην Εθνική και πάλι έναν σύλλογο και μάλιστα με καλό όνομα στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα. Συν τοις άλλοις διέθετε ένα μοντέρνο αθλητικό κέντρο από τα καλύτερα εκείνης της εποχής κάτι που αποτελούσε ένα επιπλέον δέλεαρ».

Παρ όλα αυτά η συνεργασία με τη διοίκηση της ομάδας δεν ήταν πάντα αρμονική

«Εξαρχής συνάντησα ένα κλίμα καχυποψίας εκ μέρους της διοίκησης. Επρεπε να δίνω ραπόρτο για καθημερινά και τετριμμένα πράγματα γεγονός που δεν το είχα συναντήσει μέχρι τότε. Με τον Γιώργο σ.σ Βαρδινογιάννη μπορώ να πω ότι απολάμβανα τις διαφωνίες μας. Αυτός όμως που μου προκαλούσε πραγματική αποστροφή ήταν ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης που ως γενικός αρχηγός δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα απ όσα θα έπρεπε να λύνει. Αξέχαστες μου έχουν μείνει και οι συσκέψεις με την τριανδρία Βαρδής Γιώργος και Θόδωρος όπου προσερχόμουν πάντοτε κουστουμαρισμένος σαν να πήγαινα σε εκτελεστικό απόσπασμα».

Ο Στράτος Αποστολάκης ένας από τους πιο έμπειρους διεθνείς της εποχής παραδέχτηκε πρόσφατα ότι αν και είχατε μια δύσκολη συνεργασία η προπονητική σας και εν γένει η ποδοσφαιρική σας φιλοσοφία ήταν 30 χρόνια μπροστά από την εποχή σας χαμογελώντας.

«Τώρα είναι αργά Στράτο».

Ενα άλλο σημείο τριβής με τον πρόεδρο του ΠΑΟ Γιώργο Βαρδινογιάννη ήταν ο Χουάν Χοσέ Μπορέλι

«Θα πρέπει εξαρχής να ξεκαθαρίσω ότι το πρόβλημα υπήρχε προτού αναλάβω εγώ προπονητής της ομάδας ενώ παρερμηνεύτηκε και διογκώθηκε από τον Τύπο της εποχής. Ο Μπορέλι αν θυμάστε απουσίαζε από την καλοκαιρινή προετοιμασία καθώς επιζητούσε τη λύση του συμβολαίου για λόγους προσωπικούς. Επιστρέφοντας στην ομάδα τέλη Οκτωβρίου ήταν παντελώς ανέτοιμος να παίξει. Οταν ανέκτησε τη φυσική του κατάσταση τον χρησιμοποιούσα καθώς ήταν από τους παίκτες με εξαιρετικά προσόντα στην καθοδήγηση του παιχνιδιού και ικανός να κάνει το αναπάντεχο. Για κακή του τύχη όμως ήταν αρκετά επιρρεπής στους τραυματισμούς ενώ και οι αντοχές του ήταν μάλλον αρκετά περιορισμένες. Κάπως έτσι ενθυμούμαι το θέμα Μπορέλι και το είχα εξηγήσει άπειρες φορές στον Γιώργο σ.σ Βαρδινογιάννη που έδειχνε μια παθολογική εμμονή γι’ αυτόν τον παίκτη».

Τον «φάκελο Σαραβάκο» πώς τον θυμάστε

«Αν ο Μήτσος είχε γαλουχηθεί ποδοσφαιρικά στη Γιουγκοσλαβία πολύ πιθανό να είχε γίνει ένας τεράστιος ποδοσφαιριστής σε πανευρωπαϊκό επίπεδο καθώς διέθετε σπάνια χαρίσματα. Οταν ανέλαβα εγώ προπονητής ήταν ήδη 31 ετών και δεν θεωρούσε απαραίτητο ή ίσως δεν ήταν διατεθειμένος να δεχτεί αλλαγές στον τρόπο που αγωνιζόταν. Ηταν σαν ένα μικρό παιδί που ήθελε τα χάδια του χωρίς ανταπόδοση. Το ζήτημα είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις γιατί τα MME το παρουσίαζαν τεχνηέντως ως κόντρα και προσπάθεια μηδενισμού του παίκτη κάτι βέβαια που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Πολλοί ισχυρίζονται ότι o διάδοχος σας στον ΠΑΟ Χουάν Ραμόν Ρότσα καρπώθηκε τα επόμενα χρόνια μια επιτυχία τις βάσεις της οποίας οικοδομήσατε εσείς. Αποτελεί αυτό ένα είδος αναγνώρισης και δικαίωσης για σας

«Αυτές οι προσεγγίσεις είναι περισσότερο φιλολογικού ενδιαφέροντος. Στο ποδόσφαιρο οι προπονητές εναλλάσσονται με μεγάλη συχνότητα και ταχύτητα. Απλώς εγώ μέχρι τότε είχα συνηθίσει σε πιο μακροχρόνια projects τόσο στην Εθνική Γιουγκοσλαβίας και τη Ζελιέζνιτσαρ όσο και μετέπειτα στη Στουρμ Γκρατς. Ειλικρινά δεν κατάλαβα ποτέ τον λόγο απομάκρυνσής μου καθώς η ομάδα έπαιζε καλό ποδόσφαιρο και ήταν δεύτερη στη βαθμολογία. Ισως να μην ήμουν αρκετά διπλωμάτης. Νοσταλγώ πάντως ακόμη την Αθήνα και την Ψαροταβέρνα του Μήτσου στο Φάληρο όπου απολάμβανα με τον συνεργάτη μου Δημήτρη Παναγιωτάκη τα πιο νόστιμα μπαρμπουνάκια της Μεσογείου».

Eλέγξτε επίσης

Περιμένει κάτι καλύτερο ο Νούνιες (pic)

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: «Πράσινος» ο Νούνιες – Η διάρκεια του συμβολαίου του

Ο Παναθηναϊκός συμφώνησε με τον κεντρικό αμυντικό Νούνιες, ο οποίος θα υπογράψει συμβόλαιο τριών ετών. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.