Ψυχωμένος Παναθηναϊκός, άγγιξε ανατροπή από το -20 στο Τελ Αβίβ!

Ψυχωμένος Παναθηναϊκός, άγγιξε ανατροπή από το -20 στο Τελ Αβίβ!

Πήγε να κάνει την ανατροπή της χρονιάς από το -20 (64-44) στο 35′ ο Παναθηναϊκός, το πήγε στο -2 (75-73), αλλά προδόθηκε συνολικά από τα τραγικά του ποσοστά στην επίθεση σε όλο το υπόλοιπο ματς απέναντι στη Μακάμπι πέφτοντας στις τελευταίες θέσεις της Ευρωλίγκα και στο «1-4». Ακολουθούν δύο ματς στο ΟΑΚΑ με Εφές και Βιλερμπάν.

Οι πράσινοι μπήκαν με σφιχτή άμυνα στο ματς, δεχόμενοι μόλις πέντε πόντους στα πρώτα 5:30 της αναμέτρησης και με ένα ηχηρό κάρφωμα του Παπαγιάννη πήραν ελαφρύ προβάδισμα (5-9). Με ένα σύντομο «6-0» η Μακάμπι βρήκε απάντηση κι ο Πρίφτης έριξε στη μάχη τον Φερέλ, που προσέφερε δύο ωραίες ασίστ σε Οκάρο και Παπαγιάννη. Το τελευταίο δίλεπτο του Τριφυλλιού ήταν καταστρεπτικό με τη Μακάμπι να ολοκληρώνει την πρώτη περίοδο στους 21 πόντους (21-13).

Η Μακάμπι προηγήθηκε με 11 πόντους (29-18) για να έρθει ένα τρίποντο του Κασελάκη να ρίξει τη διαφορά ξανά σε μονοψήφιο. Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει κάποια από τις άμυνές του και δεν μπόρεσε να φθάσει πιο κοντά στο σκορ στα εναπομείναντα λεπτά του α’ μέρους με τραγικό ποσοστό στα σουτ 10/34!

Αντίστοιχη εικόνα «αφλογιστίας» παρουσίασε το Τριφύλλι και στις αρχές του β’ ημιχρόνου με την ομάδα του Σφαιρόπουλου να φθάνει στο +18 με σκορ 43-25. Παρά τα πέντε τρίποντα του Παναθηναϊκού (τρία ο Οκάρο, ένα ο Μέικον, ένα ο Φερέλ), η Μακάμπι παρέμεινε σε απόσταση ασφαλείας στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου με το σκορ στο 55-40.

Από το 30΄μέχρι το 35′ ο Παναθηναϊκός δεν αντέδρασε με τη Μακάμπι να φθάνει στο +20 (64-44), ωστόσο, ένα πολύ γρήγορο «πράσινο» σερί 12-0 (τρίποντο Οκάρο, τετράποντο Μέικον, δύο δίποντα Νέντοβιτς) έβαλε το Τριφύλλι στο παιχνίδι της διεκδίκησης. Νέο τρίποντο ο Μέικον έστειλε τη διαφορά στους επτά πόντους (66-59).

Η πράσινη αντεπίθεση συνεχίστηκε ως το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης με τον Παπαπέτρου να ρίχνει τη διαφορά στους τέσσερις πόντους (72-68). Με γρήγορο lay up του Μέικον το Τριφύλλι έφθασε στους δύο πόντους (75-73). Ο Ουίλμπεκιν έβαλε τις βολές και η Μακάμπι κέρδισε (77-73).

Τα δεκάλεπτα: 21-13, 33-23, 55-40, 77-73

Δείτε παρακάτω τους πόντους των παικτών του Παναθηναϊκού

Ψυχωμένος Παναθηναϊκός, άγγιξε ανατροπή από το -20 στο Τελ Αβίβ!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News