ΠΣΑΤ: Βραβεύτηκε ο Νεοκλής Αβδάλας (vid)

Έκανε coaching στον Αβδάλα ο Φερέλ (pic)

Βραβεύτηκε από τον ΠΣΑΤ ο Νεοκλής Αβδάλας ως ανερχόμενο ταλέντο στο χώρο του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εξελέγη Αθλητής της Χρονιάς από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Παρόμοιο «νταμπλ» πέτυχε η τενίστρια Μαρία Σάκκαρη, ενώ κορυφαία ομάδα του 2021 αναδείχθηκε η ασημένια στο Τόκιο Εθνική πόλο των Ανδρών. Ο τεχνικός της, Θοδωρής Βλάχος, κέρδισε τον τίτλο του Προπονητή της Χρονιάς.

Επιλαχόντες στους Άνδρες ήταν οι χρυσοί Ολυμπιονίκες του Τόκιο Μίλτος Τεντόγλου (μήκος) και Στέφανος Ντούσκος (κωπηλασία), οι οποίοι βραβεύτηκαν ξεχωριστά για τη διάκρισή τους, μαζί με τους έτερους πρωταθλητές Λευτέρη Πετρούνια (γυμναστική), Εμμανουήλ Καραλή, Κατερίνα Στεφανίδη (στίβος), Θοδωρή Ιακωβίδη (άρση βαρών), Άννα Ντουντουνάκη (κολύμβηση).

Ο Αντετοκούνμπο, MVP στο ΝΒΑ το 2019 και 2020, οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και μάλιστα πέτυχε 50 πόντους στον καθοριστικό έκτο τελικό με τους Σανς, μολονότι έπαιζε τραυματισμένος.

Η Σάκκαρη έφτασε στα ημιτελικά δύο τουρνουά Γκραν Σλαμ μέσα στο 2021: τόσο στο παρισινό «Ρολάν Γκαρός», όσο και στο Όπεν των ΗΠΑ. Επίσης αναρριχήθηκε στο νούμερο 6 της παγκόσμιας κατάταξης.

Την τριάδα των υποψήφιων αθλητριών συμπλήρωσαν η Άννα Ντουντουνάκη και η Κατερίνα Στεφανίδη.

Η Εθνική Ανδρών πόλο έφτασε ως τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο με προπονητή τον Θοδωρή Βλάχο και επέστρεψε με το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο της ιστορίας της. Το γαλάζιο σκουφάκι φόρεσαν στην Ιαπωνία οι Ζερδεβάς, Γεννηδουνιάς, Σκουμπάκης, Καπότσης, Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης.

Την τριάδα των υποψήφιων ομάδων συμπλήρωσαν ο Ολυμπιακός στην υδατοσφαίριση γυναικών και η ΑΕΚ στο χάντμπολ ανδρών.

Την τριάδα των υποψήφιων προπονητών συμπλήρωσαν ο Χάρης Παυλίδης (Ολυμπιακός πόλο γυναικών) και ο Γκιόργκι Πομάσκι (στίβος).

Κορυφαίος αθλητής με αναπηρία αναδείχθηκε ο τυφλός σπρίντερ Νάσος Γκαβέλας, που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στα 100μ κατηγορίας Τ11 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με «οδηγό» των Σωτήρη Γκαραγκάνη. Την τριάδα των υποψήφιων συμπλήρωσαν οι Γρηγόρης Πολυχρονίδης (μπότσια) και Θανάσης Κωνσταντινιδης (στίβος).

Στις αθλήτριες με αναπηρία, τον τίτλο κατέκτησε η χάλκινη Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης Αλεξάνδρα Σταματοπούλου. Tην τριάδα των υποψήφιων συμπλήρωσαν η Δωροθέα Ποιμενίδου (τοξοβολία) και η Στέλλα Σμαραγδή (στίβος).

Στην κατηγορία των ομάδων για αθλητές με αναπηρία, πρώτευσαν τα τα μικτά ζευγάρια BC3 μπότσια (Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Άννα Ντέντα, Αναστασία Πυργιώτη), που κατέκτησαν χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Την τριάδα των υποψήφιων ομάδων συμπλήρωσαν η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου 5×5 και το ομαδικό της σπάθης με αμαξίδιο.

Το έπαθλο για το fair play δόθηκε στην ποδοσφαιρίστρια του Εργοτέλη Δανάη Ελένη Σιδηρά. Τιμήθηκαν επίσης τα ανερχόμενα ταλέντα Νεοκλής Αβδάλας (μπάσκετ ΠΑΟ) και Μελίνα Γεωργίου (ταεκβοντό) και ο Σπαρτιατικός Γυμναστικός Σύλλογος για την 126ετή προσφορά του.

 

Με ειδικές διακρίσεις τιμήθηκαν ο πρόεδρος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο νικητής του Κλασσικού Μαραθωνίου Κώστας Γκελαούζος, η Κύπρια Παραολυμπιονίκης Καρολίνα Πελενδρίτου, η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας για τη διάσωση των αλόγων από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού και ο σκιέρ Απόστολος Αγγελής.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News