Το πρόβλημα του Τελάντερ!

Η πιθανή ενδεκάδα με την ΑΕΚ

Η επιστροφή του Ράσμους Τελάντερ από τη Δανία θα φέρει εξελίξεις στη διαχείριση του χρόνιου προβλήματος που ταλαιπωρεί τον Δανό στόπερ στο πέλμα του δεξιού ποδιού.

Λιγότερο προβεβλημένο, αλλά εξαιρετικά σημαντικό, είναι ένα από τα πρώτα δύσκολα ζητήματα που θα κληθεί να χειριστεί ο Ζιλμπέρτο Σίλβα στη διεύθυνση του ποδοσφαιρικού τμήματος του Παναθηναϊκού. Πρόκειται για τη διαχείριση του τραυματισμού του Ράσμους Τελάντερ και την αντιμετώπιση του εν όψει της νέας σεζόν.

[ads2]

Ο Δανός στόπερ έχει μεταβεί στη Δανία, για να επισκεφθεί προσωπικό του ιατρό και να λάβει γνωμάτευση για το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί.

Ο Τελάντερ πάσχει από κοιλοποδία και θα αντιμετωπίζει ζητήματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αφού η πάθηση του δεν θεραπεύεται.

Χαρακτηριστικά, η τελευταία χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε ο Τελάντερ στην Ολλανδία ήταν στο μετατάρσιο του δεξιού ποδιού. Το συγκεκριμένο σημείο είχε επιβαρυνθεί από την ανισομερή κατανομή του βάρους στο πέλμα στις κινήσεις του Τελάντερ στον αγωνιστικό χώρο και προκλήθηκε ο τραυματισμός.Για αυτό, ο 25χρονος αμυντικός έχει διαφορετική μεταχείριση στις προπονήσεις όταν αγωνίζεται ή μένει εκτός για μεγάλα χρονικά διαστήματα, λόγω των ενοχλήσεων που νιώθει. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει τώρα, με τον Τελάντερ να μην υπολογίζεται για τα εναπομείναντα παιχνίδια των play offs.

Το κρίσιμο καλοκαίρι…

Το ιατρικό επιτελείο του Παναθηναϊκού έχει προκρίνει τη συντηρητική αντιμετώπιση του τραυματισμού του Τελάντερ, ωστόσο αναμένεται και η γνωμάτευση του Δανού ορθοπεδικού, ο οποίος ειδικεύεται στην ποδοκνημική. Ταυτόχρονα, σημασία έχει πως νιώθει ο 25χρονος στόπερ, αφού αυτός βιώνει το πρόβλημα στις κινήσεις του.

Ο Ζιλμπέρτο θα ενημερωθεί μετά την επιστροφή του ποδοσφαιριστή και θα συναποφασίσει με τον ίδιο και με τον Αντρέα Στραματσόνι. Διότι από την απόφαση τους, θα εξαρτηθεί η διαθεσιμότητα του Τελάντερ στα ματς των προκριματικών των διοργανώσεων της UEFA το καλοκαίρι.

Η πρόταση για τη συντηρητική αντιμετώπιση προβλέπει την εισαγωγή του Τελάντερ σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης για 15 μέρες, κατόπιν ένα χρονικό διάστημα ξεκούρασης και έπειτα, την ενσωμάτωση του στις προπονήσεις. Εάν επιλεγεί η χειρουργική επέμβαση, τότε το χρονοδιάγραμμα θα αλλάξει και δεν μπορεί να εκτιμηθεί ακόμα.

Το σίγουρο είναι πως κάθε απόφαση πρέπει να μελετηθεί επαρκώς, διότι ο Δανός είναι ένα περιουσιακό στοιχείο της ΠΑΕ με προοπτικές. Η κοιλοποδία θα τον ταλαιπωρεί στην καριέρα του, οπότε το ιατρικό επιτελείο επιβάλλεται να βρει τις κατάλληλες λύσεις για να τον έχει διαθέσιμο στην τεχνική ηγεσία, όσο το δυνατόν περισσότερο.

 

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News